| | | | | |

Mehukekkereiden suosituimmat ohjeet kautta aikojen

Olen ilokseni saanut tehdä tätä käsitöiden täytteistä blogia jo melkein viisi vuotta. Sinä aikana olen tehnyt ohjeita itselleni, teille ja teidän toiveistanne. Olen kuvannut videoita, valokuvannut, kirjoittanut, editoinut, ideoinut, ommellut, neulonut, virkannut, askarrellut ja julkaissut. Tämä on ollut suuri ilo!

Mehukekkerit-käsityöblogin suosio

Nyt joulukuun kunniaksi kävinkin koko Mehukekkereiden historiaa läpi. Blogissa on käynyt paljon ihmisiä! Tarkemmin sanottuna lähes 650 000 yksittäistä käyttäjää ja 1 700 000 sivunkatselua. Luvut ovat koko ajan nousevia, ja marraskuussa eräällä viikolla kävi jopa 10 000 yksittäistä kävijää. Tämä on paljon, kiitos siitä!

Koostin nyt siis listauksen suosituimmista ohjeistani. Joulukalenterin mukaisesti olen julkaissut Mehukekkerit FB-sivulla joka päivä yhden teidän suosikkinne, ja jouluun mennessä kasassa on siis kaikki blogin suosituimmat postaukset. Julkaisen kuvakaappauksia ohjeista myös Insta stooreissani, eli tervetuloa seuraajaksi molempiin!

Päivitän samalla postauksia myös tänne. Joulun jälkeen täältä löytyy siis kootusti vuosien 2014-2019 suosituimmat Mehukekkerit-käsityöohjeet.

Kovimmat fanit voivat tehdä esim bingon, kuinka monta ohjetta ovat jo kokeilleet, tai onko kaikkia suosittuja ohjeita edes luettu itse?

Sen voin myös paljastaa, että ohjeet eivät tokikaan jää tähän. Uudistuksia on vielä luvassa, mutta ohjeita tulee yhä ensi vuonnakin!

Suosituimmat käsityöohjeet top 5

Trikoopipon kaava ja ohje pipon ompeluun

Kaikkien aikojen Mehukekkereiden luetuin ohje sopii myös viime hetken lahjaompeluun. Pipon kaavaa sekä ompeluohjetta etsitään eniten syksyisin ja keväisin, ja nopeaksi kaverilahjaksi pipo on myös mitä mainioin. Nyt postaukseen on lisätty myös kaikki muut pipovideoni, eli samalla ohje myös rusettipipon ompeluun!

Paksut ja monikäyttöiset säärystimet, helppo ohje

Suureksi yllätyksekseni ja nilkkojen vilkkumisesta tunnetusta muodista huolimatta, toiseksi suosituin postaukseni on pari vuotta vanha ohje säärystimien neulomiseen. Nämä lämpimät säärystimet on neulottu Rintalan Tila luomuvillasta, mutta onnistuvat siis monesta muustakin langasta. Ehtisikö nämä neuloa vielä jouluksi?

Suomalaisia lastenvaatteita

Erään vaateteollisuuden raadollisuutta paljastavan dokumentin jälkeen keräsin listauksen kotimaisista lastenvaatteita valmistavista yrityksistä. Tämä listaus on elänyt vuosi vuodelta, ja säännöllisesti saan siihen yhä palautetta ja muutosehdotuksia. Nyt tätä on taas jälleen päivitetty, ja kannattaa käydä kurkkaamassa!

Vinkit kaksoisneulalla ompeluun

Minulta pyydetään ja kysytään paljon ompeluohjeita. Siksi niitä myös teen, ja onkin ihana myös huomata miten suosittuja ne ovat. Koko Mehukekkereiden neljänneksi suosituin postaus on ollut siis kaksoisneulan käytöstä kertova kirjoitus. Joko vinkit on hallinnassa?

Helppo ohje monikäyttöisiin säärystimiin

Välillä suosituksi postaukseksi nousee itselle joku yllättävä tai nopeasti tehty ohje. Esim nämä ohuet säärystimet ja niiden helppo ohje tuntuu kiinnostavan vuodesta toiseen. Nämä ovat nimittäin luetuimpien ohjeiden listalla sijalla 5!

Suosituimmat käsityöohjeet top 10

Helppo ohje sisustustyynyyn

Itse ommeltuun tyynyliinaan tarvitsee vain vetoketjun, kangasta ja ompelukoneen. Ohje löytyy tästä ikisuositusta postauksesta.

Neulottu pipo ja ohje tupsun tekooon

Yksi top 10 suosituimmista postauksista on myös tämä pipo ja sen mukana oleva tupsuvinkki. Eli siis ei kun puuhaarukat esiin.

Ohje helppoon villapaitaan lapselle

Ensimmäinen villapaitaohjeeni on yhä yllättävän suosittu. Tämä sopii moneen eri lankaan, ja peruspaidaksi soveltuu myös eri ikäisille lapsille. Meillä tämä paita on muuten yhä toisella lapsella käytössä!

Pääntien huolittelu kuminauhalla tai framilonilla

Ompeluohjeista suosituimpia on selkeästi tarkat ohjeet johonkin tiettyyn tekniikkaan. Yllättyneenä ja silti ei niin yllättyneenä, on ollut hienoa huomata myös kiinnostus framilonin käyttöön. Lyhyt vinkkihän on se, ettei sitä saa venyttää liikaa. Tarkemmat ohjeet löytyy linkistä!

Ohuet villasukat lapselle, ohje

Ohuet villasukat lapselle on mitä mainioin lahja. Nämä sopii niin kumisaappaaseen kuin talvikenkäänkin, ja ohje löytyy luetuimpien sijalta Top 10. Merinovillasta saa myös niin pehmeät ja ohuet villasukat, ettei niitä tarvitse riisua koko päivänä

Ompelukaavoja lapsille ja aikuisille

Mehukekkereille päädytään paljon googlen kautta. Eipä siis ihme, että listaukseni ompelukaavoista on myös suosituimpien postauksieni listalla. Onko tähän tullut nyt uusia lisättäviä listalle? 

Suosituimmat käsityöohjeet top 20

Housujen ja leggingsien ompeluohje

Joku vuosi sitten ystäväni halusi oppia ompelemaan housut. Emme löytäneet yhteistä aikaa asian opetteluun, joten tein ohjevideon häntä ajatellen. Näköjään moni muukin on ollut ohjeen tarpeessa. Ohjevideota on nimittäin katsottu jo yli 12 000 kertaa!

Aineeton joulukalenteri ja vinkkejä sen luukkuihin

Jo parin vuoden ajan marraskuun suosituin postaus on liittynyt joulukalentereihin. Ja sen vuoksi tämä suosittu idealista keikkuu myös blogin suosituimpien listalla. Tästä siis vielä vinkit itsetehdyn joulukalenterin luukkuihin?

Villahousut lapselle, helppo ohje

Tämä suosittu ohje syntyi saamastani langasta, ja ystävän lapsen tarpeesta villahousuihin. Ohje nousi todella suosituksi, ja se on sitä yhä. Tästä innostuneena suunnittelin kolme erilaista housuohjetta myös Neulekekkerit-kirjaan.

Neuletakki ylhäältä alas, Muisto-neule ohje

Muisto-neuletakki syntyi erään surullisen syksyn iltoina ja viikonloppuina. Neuloin sitä seminaareissa, muistot mielessäni. Yksinkertaisuudessaan tästä mallista onkin sen julkaisun jälkeen tullut suosittu, enkä ihmettele. Minullakin on nimittäin nyt toinen Muisto jo puikoilla!

Helppo neuletakki lapselle, Trio-neule

Alkuperäinen Trio-neuletakki oli suosittu jo heti ohjeen julkaistaessa, ja se on suosittu yhä. Uudistettu versio tästä monipuolisesta neuleesta löytyy muuten Neulekekkerit-kirjasta.

Helppo vauvanpeitto virkkaamalla

Vauvanpeitto soveltuu hyvin joko lahjaksi, tai siitä voi virkata ohjetta isomman peiton myös omaan käyttöön. Tämä virkattu iso versio perinteisestä isoäidin neliöstä on yhä suosittu, ja sopii monille eri langoille.

Kotimaisia naistenvaatemerkkejä

Olen koostanut yhteen postaukseen kotimaisia naistenvaatteita valmistavia yrityksiä, ja listauksesta on tullut ymmärrettävästi luettu.

Tuubihuivi-ohjeet

Talven suosikkiasuste on toki tuubihuivi, ja tästä löytyy siihen pari helppoa ohjetta. Tein postauksen yhteistyössä aikoinaan LuovaStore kanssa ja varsinkin tänä vuonna ohjeet ovat kunnolla nousseet lukijoiden suosioon. Enkä ihmettele, tuubihuivi käytössä on ihana!

Kuinka huolitella pääntie

Tämä top 20:stä löytävä iso ohjepostaus on yksi omista suosikeistani. Ompelin puolisolleni syntymäpäivälahjaksi seitsemän paitaa, joihin tein kaikkiin hieman erilaiset pääntiet. Samalla kuvasin ja kirjoitin ohjeet kaikkiin näihin eri pääntieversioihin. Tämä postaus vaati siis aikaa ja vaivaa, joten on ollut ilo huomata että se myös kannatti!

Suosituimmat ohjeet, sijat 20-23

Räsymattosukat, ohje

Olen monena kesänä neulonut itselleni räsymattosukat. Nämä syntyvät kuin itsestään kahdella eri ohuella ja valmiiksi raidoitetulla langalla. Näihin voi käyttää myös kerien jämiä, jolloin sukista saa myös eripariversoita.
Oletko jo kokeillut itselle tai lahjaksi? Kannattaa huomioida myös ohjeet räsymattosukat varpaasta varteen ja räsymattosukat silmukointipäättelyllä.

Härkispihvit

Vielä kolme tai neljä vuotta sitten tuntui aivan hullulta idealta, että härkäpavusta voisi tehdä jauhelihan “korviketta”. Innokkaana ostin kuitenkin niitä ensimmäisiä kauppaan saapuneita Härkis-paketteja, ja tein niistä pihvejä. Tuo postaus on noussut perusohjeena yllättävän suosituksi, ja myös se löytyy siis luetuimpien ohjeideni listalta

Sirot kämmekkäät, ohje

Neuloin kämmekkäät työkaverille, sillä teimme töitä kylmässä ja vanhassa tehdashallissa. Näihin kysyttiin niin paljon myös ohjetta, jotenkin senkin tein iloksenne.

Similar Posts

One Comment

  1. Heippa
    Kirjassa Neulekekkerit on virhe.
    Sivulla 57,Rihma-pipon koon 6-8v. silmukkamäärä 98 ei ole jaollinen neljällä. Pitäisi olla 96 silmukkaa tai 100.
    😊
    Kiitokset kivoista ohjeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *