-Supersuositut käsityöohjeet

Helppo ohje monikäyttöisiin säärystimiin

IMG_20160326_102452

IMG_3080

IMG_3063

Lanka saatu Lankasatamasta

Viimeisimmässä Lankasataman yllätyspaketissa oli myös ihastuttava kerä Hot Socks Rubin lankaa Gründilta, joka sisältää merinovillan lisäksi myös bambua. Oma keräni on väriltään punainen/oranssi, ja jännitystä on aina ilmassa kun kerä alkaa muuttua tuotteeksi. Mietin ensin tavallisia sukkia, mutta lopulta päädyin neulomaan helpot ja nopeat säärystimet.

Nämä toimivat niin lapsen luistelussa kuin omilla juoksulenkeilläkin. Samat säärystimet menevät siis meille molemmille, ja näin ollen tulevat olemaan käytössä pitkään.

Tässä myös helppo ohje paksumpiin säärystimiin.

Ohje helppoihin säärystimiin

Lanka Gründlin Hot Socks Rubin

sukkapuikot 2,5mm

Luo 64 silmukkaa, ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo joustinneuletta (2o,2n) noin 4cm korkeaksi. Tämän jälkeen jatka aina oikein. Neulo joka 7 kerroksen ensimmäinen silmukka tuplasti, eli silmulla sekä etu- että takareunasta. Tee samoin saman kerroksen viimeiselle silmukalle, eli näin joka seitsemännellä kerroksella lisää aina kaksi silmukkaa.

Neulo näin haluamasi mitan, itselläni se oli 16cm. Neulo vielä 4cm joustinneuletta, ja päättele löyhästi. Silitä ja ota käyttöön!

IMG_3115

IMG_3118

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

2 thoughts on “Helppo ohje monikäyttöisiin säärystimiin”

 1. Hei Vihreä sisar 🙂

  Tein juuri ohjeellasi merinovillaiset säärystimet pojan pojalle – vieläpä yökäyttöön, kun hänellä särkee jalkoja öisin. Nyt sitten aloitin sisarelleen samalla malilla, pakkohan hänenkin on saada kun kerran velikin. Kiitos ohjeesta. Oishan tuon ehkä itsekin keksinyt, mutta helpompi on apinoida jo hyväksi havaittuja.

  Vastaa
  • Oi kuinka mukava kuulla Maria!

   Meilläkin lapsilla on ollut kasvukipuja, ja pitkät villasukat sekä säärystimet ovat olleet oiva apu 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Farkkushortsit

Kirpputorit pursuavat farkkuja. Niiden arvo on lähes nollissa, sillä tarjontaa on paljon ja ihmiset tuntuvat ostavan uusia heti kun jonnekin

Amaryllis vuoden jälkeen

  Olen oppinut sisustamaan kasveilla, vaikka joskus onnistunkin tappamaan kaverin ennen aikojaan. Viime vuonna ostin ensimmäistä kertaa Amarylliksen. Se kukki