Oletko aina halunnut kuunnella puhetta käsitöistä, samalla kun neulot, teet ruokaa tai vaikka käyt kävelylenkillä?

Uusi käsityöaiheinen podcast, Käsityökuiskaajat, käynnistyy vuoden 2022 syyskuun puolivälissä.

Podcast käsityöaiheista

Luvassa on saumatonta ja mutkatonta puhetta käsitöistä: keskustelua tekemisen vimmasta, purkamisen tuskasta, perinteistä ja trendeistä sekä aina hukassa olevista mittanauhoista. Käsityökuiskaajat-podcastia tekevät yhteistyössä Käsityökekkereiden Veera Jussila ja Kototeon Sanna Suonpää.

Säästääkö käsitöitä tekemällä? Miten tehdä käsitöitä ekologisesti? Voiko käsityöyrittäjänä oikeasti elättää itsensä? Miten palauttaa kadonnut kässäilyinspiraatio? Mm. näihin kysymyksiin pureutuu Käsityökuiskaajat. Käsityökuiskaajat jakaa myös hyödyllisiä vinkkejä korjaamiseen, paikkaamiseen ja vaatehuoltoon sekä vertaistukea niihin epätoivon hetkiin, kun ratkoja saa aikaan
hiertymiä sormien pintaan.

käsityökuiskaajat podcast (1)


“Idea podcatiin sai alkunsa oikeastaan jo muutama vuosi sitten, mutta vaati hieman kypsyttelyä meiltä molemmilta. Käsityöharrastajille on kyllä tarjolla monenlaista sisältöä esimerkiksi Youtubessa, mutta puhdasta puhelähetystä ei tarjoa tällä hetkellä kukaan. Ajatus siitä, että saisi koottua yhteen käsityöharrastajille tärkeitä puheenaiheita, tuntui inspiroivalta. Ja kuka nyt EI haluaisi puhua käsitöistä”, Suonpää toteaa.


“Podcastia on selkeästi odotettu, sillä olemme jo ennen ensimmäistä jaksoa saaneet kymmeniä toiveita jaksojen aiheiksi. Meillä on Sannan kanssa hieman erilaiset taustat käsityöntekijöinä, ja se tuo rikkautta keskusteluun”, Jussila tiivistää.


Ehdota aihetta ja osallistu keskusteluun somessa!


Koska kumpikin podcastin tekijöistä on myös aktiivisia somessa, podcastin seuraajat voivat osallistua keskusteluun jaksoihin liittyvistä teemoista Kototeon ja Käsityökekkereiden Instagram-tileillä. Somekanavissa seuraajat voi myös ehdottaa käsiteltäviä teemoja ja näkökulmia.

Kuuntele Käsityökuiskaajat-podcastia

Käsityökuiskaajat käynnistyy syyskuun 15. päivä 2022. 10-osaisen podcastin jaksot ilmestyvät kerran viikossa torstaisin Spotifyssa. Klikkaa siis Spotifysta Käsityökuiskaajat-podcast seurantaan, ja saat tiedon aina uusista jaksoista. Voit kuunnella jaksot myös alla olevien linkkien kautta.