Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pääntien huolittelu kuminauhalla tai framilonilla

22.5.2016

IMG_3559

Olen huomannut, että naisten mekkoja ei aina voi huolitella resorilla. Välillä itse miehustakankaasta leikattu “resorikaan” ei oikein sovi, ja joustavalle mekolle ryhdikäs pääntie on kuitenkin aina tarpeellinen.

Mikä on framilon?

Kehoitankin kaikki tutustumaan framiloniin, tuohon kuminauhojen yllättäjään, mutta kuitenkin luottotuotteeseen. Itse käytän framilonia moneen. Sillä saa rypytettyä saumoja, se sopii viimeistelyyn ja oikeastaan se sopii erittäin hyvin kaikkeen, jos saumurilla on ommeltava jotain joustavaa saumaa, jonka tulisi joustaa myös käytössä.

Framilonia löytyy eri paksuutta ja eri leveyttä. Minulla on ollut paksumpaakin käytössä, ja tällä hetkellä yritän kuluttaa loppuun pari vuotta sitten Karnaluksista ostamaani erää. Tämä Karnaluksin framilon on aika ohutta, joten parhaimmillaan se sopiikin juuri päänteiden viimeistelyyn. Tässä tuleekin teille yksinkertaiset ohjeet, kuinka pääntiestä saa siistin helposti. Kannattaa myös kurkata erilaiset tavat tikata pääntie resorilla ja kaksoisneulalla.

IMG_3555

IMG_3560

IMG_3564

Kuinka siistiä pääntie framilonilla tai kuminauhalla?

 1. Ompele ensin mekon tai paidan toinen olkasauma normaalisti
 2. Varaa vähintään pääntien mittainen pala (sekä taka- että etupuoli yhteensä) framilonia, mutta ÄLÄ katkaise sitä ennen ompelua
 3. Ompele framilon saumurilla kankaan nurjalle puolelle, venyttämättä kuitenkaan framilonia.
 4. Syötä framilonia siis samaan aikaan kuin kangasta, ja suurin taito on tosiaan olla venyttämättä framilonia.
 5. Katkaise framilon ompelun lopuksi
 6. Ompele toinenkin olkasauma normaalisti
 7. Käännä ommeltu framilon nurjalle puolelle, kiinnitä nuppineuloja avuksi ja tikkaa päältä kaksoisneulalla
 8. Tässä kohtaa voi joutua hieman venyttämään tietyissä kohdissa, se on normaalia
 9. On myös normaalia jos pääntie vetää hieman rypylle, joten tästä johtuen viimeistelysilitys on erittäin tärkeää
 10. Niin, siis muista vielä höyrytys ja silitys, pääntiestä tulee kyllä siisti sen jälkeen

Toivottavasti näistä on hyötyä. Lisää ompeluohjeita saat ylhäällä olevasta “Kaavat ja ompeluohjeet” osiosta. Mikäli koet ohjeet hyviksi, linkkaathan minulle myös mahdolliset niistä inspiroidut postaukset ja voin jakaa niitä Mehukekkereiden facebook-sivuilla. Hauskoja ompeluhetkiä!

IMG_3807

IMG_3817

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
20 kommenttia
  1. Kiitos! Vaikka teen työkseni ompelutöitä – mutta en trikoosta – tämä on minulle outo käsite. Jos haluaisin tilata vain yhdenlaista nauhaa, mitä suosittelet? Paksuus, leveys….?

   1. Kiitos neuvosta.Taas viisastu näillä ikävuosilla 😍

  1. Kiitos ohjeesta! Minä yleensä vain käännän kaksoisneulalla trikoovaatteiden pään- ja kädentiet sekä helman, mutta näin tulisi varmaankin napakampi, häätyy kokeilla.

   Miekin tykkään Framilonista. Olen ostanut sitä Ottobrelta. Kerran ostin vastaavaa EK:sta, mutta en tykännyt siitä yhtään. Aitoa sen olla pitää.

  1. Kiitos ohjeesta, framiloniin en olekaan aiemmin tutustunut. Mistä muuten kaava tuohon ihanaan mekkoon

   1. Hei Anki, ja anteeksi viivästynyt vastaus. Mekon olen tehnyt itse omasta peruskaavasta, eli valitettavasti minulla ei ole antaa siihen kaavavinkkiä.

   1. Kiitos Amria, ja ihanaa nähdä että ohje on ollut käyttökelpoinen. Hienon mekon olet saanut aikaiseksi, ja tuo kangas on kyllä hieno! 🙂

  1. Testasin tämän ohjeesi ja voi kuinka hyvä tuli! Kiitos! <3

   1. Ihana kuulla Sari, että ohjeesta oli hyötyä. Mukavia ompeluhetkiä myös jatkossa! <3

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta. Pääntie on ollut monesti ongelmallinen ja Framiloia olen siis käyttänyt ihan väärin! 😀

  1. Hei, en ole käyttänyt framilonia koskaan, mutta tarvetta varmasti olisi juurikin huolitteluun. Kiitos helposta ohjeesta! Halusinkin vielä kysyä framilonin kestävyydestä vaatteissa. Miten hyvin se sietää pesua? Entä jos vaate eksyy kuivuriin, meneekö vaate pilalle framilonsauman osalta?

  1. Hei, ohje vaikuttaa loistavalta, ja framilonia on nyt tilattu verkkokaupasta. Minulla ei ole saumuria, joten luuletko, että onnistuu tavallisella siksakilla vai kannattaisiko käyttää suoraa ommelta?

   1. Hei Marjaana, tuo framilon kannattaa ehkä kiinnittää siksakilla, ja tikkaus päältä myös joko siksakilla tai kaksoisneulalla. Kaksoisneulalla tulee siisteintä jälkeä, tai jos ompelukoneessa on joku muu kiva tikki. Iloa ompeluun! 🙂

    1. Kiitos! Framilon tulikin juuri postista, nyt ompelemaan 🙂

  1. hyvin neuvottu ompeluohje. Kiitos siitä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.