Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Housujen ja leggingsien ompeluohje

29.5.2016

IMG_3469

 

taskun ompelu

 

 

Ystävälläni on jo pitkän aikaa ollut haaveena opetella ompelemaan housut. Joskus itselle niin helppo asia voi olla toiselle hieman hankalampi, joten ystävän innostuksesta päätin tehdä hänelle ja teille ohjeet housujen ompeluun. Tällä ohjeella ompelet siis nopeasti joustavat housut tai leggingsit, ja samat ompelun periaatteet pätevät sekä lapsen että aikuistenkin housuihin.

 

Tämä ompeluohje löytyy nyt pääosin videona. Se on nopeutettu, ja sen voi katsoa helposti myös ilman ääniä. Ja muistuttaisin, että kyseessä on vain yksi ohje, muitakin tapoja löytyy. Tähän tarvitaan sekä saumuri, että ompelukone ja kaksoisneula. Vinkit kaksoisneulalla ompeluun löytyy aiemmasta postauksestani.

 

Kaavan saa helposti ladattua esim. NOSHin sivuilta. Silloin suosittelen jättämään vyötärökaitaleen pois. Housut onnistuvat ilman sitäkin, eikä vyötärölinjaa tarvitse edes muuttaa. Ja mikäli haluaa varmistua housujen pituudesta, suosittelen ompelemaan ensimmäiset housut siten, että lahkeiden tikkaukset ommellaan ihan viimeisenä sovituksen jälkeen.

 

 

 

 

Ja täyden palvelun blogina Mehukekkerit tarjoaa ohjeen lisäksi vielä farkkutaskun kaavan. Tässä ei ole saumanvaroja, joten lisää ne ennen leikkaamista. Sopivan kokoisen taskun saat itse päättää, kaavasta löytyy kolme eri kokoa. Videolla on ohjeet myös taskun ompeluun, joten tämän helpommaksi ei voi enää housujen ompelu tulla. Nyt siis koneet esiin, ja ei kun ompelemaan!

 

Farkkutasku_Mehukekkerit

 

leggingsit ompelu

housujen ompeluohje

leggingsien ompeluohje

 

 

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
9 kommenttia
  1. Kiitos taas hyvästä ohjeesta. Tämä on jo toinen selkeä ohje, joka helpottaa pitkään ompelematta olleen mummin ompelulankaa. On ihana ommella nyt lastenvaatteita kun on hyvät ohjeet ja aivan uusia tapoja ommella.

   1. Oi kiitos Ritva, ja aivan loistava kuulla että näistä vinkeistä on ollut sinulle hyötyä! Paljon intoa ompelun aloittamiseen, kyllä se onnistuu 🙂

  1. Vau! Olipas kiva video. Oon monet housut ommellut tuolla tavalla mutta niin jäin hypnoosissa kattomaan videon loppuun asti! ?

  1. Hilpeä video, kiitos! (Jouduin katsomaan mykkänä, kun omasta koneesta on ääni sökö)
   Sitä jäin ihmettelemään, että miksi käännät lahkeet ensin? Omaan päähäni on iskostunut, että se on aina se vihoviimeinen hommeli…

   1. Ei tässä tarvinnutkaan olla äänet päällä 🙂

    minäkin ompelin pitkään siten, että käänsin lahkeiden suut viimeisenä. Mutta ihan pienimmät lasten koot näin tehtynä on todella hankalia kokeneemmallekin ompelijalle, joten tästä johtuen saatan nykyään luottaa vanhaan tuttuun kaavaan ja ommella käänteen ihan ensimmäisenä.

  1. Mitenkäs taaperon vaippapyllyn kanssa, laskeutuuko silloin vyötärö takaa liian alas jos vyörärökaitaletta ei tee?

  1. En saanut ihan videosta selvää, mutta ompelitko kuminauhan saumurilla housujen vyötäröön kiinni ja sitten ompelit kaksoisneulalla päälle? 🙂

   1. Hei Emu,

    juuri näin! Eli ensin kuminauha kiinni nurjalle puolelle saumurilla tms. Sen jälkeen taitetaan kuminauha pois näkyvistä, ja tikkaus kaksoisneulalla oikealta puolelta 🙂

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.