-Supersuositut käsityöohjeet

Metsänkylän alpakat ja kotimaista alpakan villaa

IMG_4403
IMG_4379
IMG_4429
IMG_4376

Metsänkylän navetta ja sen loistava anti

Kävimme äitienpäivänä pitkästä aikaa maatilamatkailemassa. Lähistöltä löytyy kolmekin todella kivaa tilaa, ja tällä kertaa suuntasimme niistä lähimpään.

Metsänkylän navetta kasvattaa alpakoita, myy vanhoja talojen uusia ja vanhoja varaosia, sekä sunnuntaisin tarjoaa vielä aivan loistavia kahvilan antimia koko perheelle. Tällä kertaa suuntasimme äitienpäivän kunniaksi kahville ja pannukakulle, ja siinä samalla kurkistimme kerrankin ajan kanssa myös sisälle navettaan ja muihin myymälöihin.

Metsänkylän Navetan langat ja käsityötarvikkeet

Olin toki tiennyt Metsänkylän navetan alpakoista jo pitkään, nähnyt niiden aitaukset ja käynyt silittämässäkin niitä joulumarkkinoilla monena vuonna.

Tila kun sijaitsee lähellä Aulangon kylpylää Hämeenlinnassa, ja sen ohi tulee ajettua useastikin vuodessa. Sen sijaan nyt vasta löysin myymälän eteisestä vinot pinot myytävää alpakan lankaa, niin lähituotantoa kuin vain voi olla. Kaikki langat vaikuttivat olevan alkuperäistä väriä suoraan alpakasta, ja  lankoihin oli sekoitettu myös hieman kotimaista lampaan villaa. Myyjä kertoi myös että pian on alpakoiden kerimisaika, ja kohta rinteillä vaeltelee siis nakuja alpakoita. Sen totisesti haluan nähdä.

Tein navetasta myös toisen ison löydön, vyyhtien rinnalle löysin nimittäin vanhat vyyhdinpuut. Osa puista oli irronneet, joten kiinnitin niitä uudelleen rautalangalla ja vyyhdit pääsivät heti testiin.

Erittäin hyvät ostokset siis pannukakkureissulla, ja lapset saivat syöttää alpakoita erittäin innoissaan. Parasta tässä on toki se, että tämä alpakkalanka ei tule ihan heti loppumaan kesken, sillä pääsen hakemaan sitä lisää vaikka pyörällä. Suurin kysymys onkin, että miksi ihmeessä en ollut löytänyt lankapuotia aiemmin?

Mitä kaikkea Metsänkylän Navetasta löytyy

Itselleni lähimatkailu on parasta. Metsänkylän Navetalla pääsee tutustamaan eläimiin, tutkimaan ja ostamaan vanhoja ja uusia rakennustarvikkeita, sekä sunnuntaisin tosiaan syömään mitä mainioimmat pannukakut maalaismaisemassa.

Navetalla on siis monta eri rakennusta, joissa jokaisella on oma ideansa ja teemansa. Löytyy kahvila, uudempi rakennus uusille rakennustarvikkeille, sekä se navetta niille vanhoille rakennustarvikkeille.

Tämän reissun jälkeen olemme käyneet navetalla säännöllisesti. Ostan sieltä langan lisäksi esim hyllyjä, vetimiä, koukkuja ja maaleja.

Lapset saa houkuteltua aina mukaan juuri alpakoiden varjolla. Nämä vyyhdinpuut ovat yhä säännöllisssä käytössä, ja yritän bongailla paljon myös muita käsityötarvikkeita. Joskus käy hyvä tuuri, ja toisinaan ravitsemme mieltä vain pannukakuilla.

Suosittelen Metsänkylän Navettaa jo ihan lähimatkailupaikaksi!

IMG_4443
IMG_4440
IMG_4451
IMG_4397
IMG_4384
IMG_4391

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

9 thoughts on “Metsänkylän alpakat ja kotimaista alpakan villaa”

 1. Mä olen monesti hiplaillut noita lankoja, mutta jostain syystä en ole ostanut. Ehkä piheys on iskenyt väärässä paikassa. Kerro miten ihanaa se on, niin ehkä ostan seuraavan kerran.
  Mutta mulla on ihan samanlaiset vyyhdinpuut. Ne on mun isomummon vanhat ja löytynyt meidän mökiltä, joka nykyään on Hämeenlinnassa. Olen käyttänyt niitä yli 10 vuotta ja hyvät ovat.

  Vastaa
  • Siis eihän nämä ole kalliita, jos vertaa vaikka ulkomaisiin Isagereihin tms. Toki näissä on hieman vaihtelvan tuntuinen laatu, eikä ole värjättyjä, mutta lähituotannoksi silti ihan ymmärrettävä hinta. Eli suosittelen kokeilemaan!

   Vastaa
 2. Toivottavasti tulevaisuudessa palaamme takaisin aikaan, kun ollaan lähellä luontoa ja “joka toisella” on eläimiä kaupunkien ulkopuolella 🙂 Arvostetaan lähituotantoa ja materialismi on menettänyt suosionsa.

  Vastaa
  • Niimpä! MInä haaveilen omista kesäkanoista. Ne olisi kyllä mahtavia. Toisaalta meillä on takapihalla joka kesä myös fasaaniperhe, joten ehkä se kohta käy jo kotieläimistä 😉

   Vastaa
 3. Ihanat alpakkakuvat. Mun kans teki mieli alpakoita katsomaan mutta en saanut kaveria mukaan, yksin ei viitsi ajella. Koiramäen tilalle olis kyllä tarkoitus mennä vielä tässä kuussa.
  Alpakkalanka on niin ihanaa ja lämmintä.

  Vastaa
  • Yritä saada kaveri vielä mukaan joku toinen kerta, suosittelen kyllä jo vaikka niiden pannukakkujen varjolla. En ehtinyt napata niistä kuvaa kun katosivat lautasilta niin nopeasti, mutta loistava pannukakku on aina syy lähteä autoajelulle 😉

   Vastaa
 4. Arvelinkin, että paikka on tuttu! Täällä ainakin piipahdamme seuraavalla mökkireissullamme. Pannukakkuja käymme toki maistamassa, toivon myös löytäväni peilin kotimme toiseen vessaan. Mainioita nämä kotiseutujuttusi. Niistä saa hyviä vinkkejä.

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Pinkki huppari lapselle

  Olen kesän aikana yrittänyt pienentää ompelulaatikosta löytyneiden valmiiksi leikattujen palojen pinoja. Jostain syystä sinne oli kertynyt kaikkia muita värejä

Vuoden 2018 luetuimmat postaukset

  Tämä oli yksi huikea vuosi, niin itsellenikin kuin myös Mehukekkerit-blogissakin. Vuoden alussa päätin ottaa vastaan kuukausihaasteen, ja sen tiimoilta