-Supersuositut käsityöohjeet

Ohje virkattuun lippapipoon

IMG_3314
IMG_3802
IMG_4325

Kuinka virkata kesälippis?

Samoin kuin viimekin keväänä, hurahdin myös nyt lippapipojen virkkaukseen. Vuoden aikana pari pipoa oli hukkunut jonnekin, ja lapset kaipasivat hieman hempeämpiä värejä. Siispä Lankamaailman bloggaajatapahtumasta saadut puuvilla-pellavalangat ovat päässeet oikeaan käyttöön.

Lippapipon voi virkata lähes mistä puuvilla-, pellava- tai bambulangasta. Siihen saa lisää elävyyttä eri värisellä lipalla, raidoilla tai vaikka tupsulla. Minä jätin tälläkin kertaa tupsun pois, jotta pipo menee myös pyöräilykypärän alle. Tämä pipo on nopea virkata, ja hieman hitaamman mutta paksumman voi virkata puolipylväillä.

Ohje virkattuun kesähattuun lapselle

Lankana puuvilla-pellavalanka, koukku 3-3,5

Luo kiepsukan ympärille 10 puolipylvästä ja sulje ympyrä kiinteällä silmukalla. Aloita seuraava kierros aina kahdella ketjusilmukalla.

1.kerros: jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä

2. kerros: joka toiseen silmukkaan kaksi pylvästä ja joka toiseen yksi

3. kerros: kaksi pylvästä ja joka kolmanteen silmukkaan kaksi pylvästä samaan

4. kerros: kolme pylvästä ja joka neljänteen kaksi pylvästä samaan

jatka lisäyksiä samalla taktiikalla kierrokselle 9 asti, jolloin lisäykset voi lopettaa. Jatka virkkausta ilman lisäyksiä pelkillä pylväillä.

Lapsen pipo on valmis noin kerroksella 17-18 ja aikuisen pipo taas 20. Päättele lanka kun koko on sopiva.

Varaa lippaan noin 40-47 silmukkaa, ja jaa ne tasaisesti keskelle eteen. Aloita uudella langalla, ja virkkaa puolipylväitä. Käänny joka kerroksella ns. yksi silmukka liian aikaisin, ja noin 13-16 kerrosta on sopiva.

Päättele, kun jäljellä on enää noin 10 silmukkaa. Virkkaa lippaan vielä reunus, eli poimi silmukoita lipan matkalta ja virkkaa kaksi kerrosta jotta lipasta tulee tukeva. Päättele langat ja viimeistele esim. höyrytyksellä.

IMG_4305
IMG_4282
IMG_4294

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Maalattu matto

    Kierrättämisessä parasta on saada tuote uudelleen käyttöön vain pienellä muokkauksella. Meidän haasteenamme on jo pitkään ollut eteisen matto,

Farkkuessu

Tämän perjantain ompeluhaasteen aiheena oli kesäiset tuliaiset. Pääsin miettimään asiaa vasta iltapala-aikaan, ja oli korkattava ompelujuoma jo etukäteen inspiraation saamiseksi.

Raiteet lapaset – Raiteet Mittens

  Pehmeät lapaset kuuluvat syksyyn. Kun lapanen istuu käteen sopivasti, on sillä helppo pyöräillä, kulkea käsi kädessä syksyn lehtien kahistessa