-Supersuositut käsityöohjeet

Virkattu lippapipo ja pari lisää

IMG_5896

IMG_5886

IMG_5447

 

Minä olen hurahtanut. Kaikki alkoi kevään bambulangoista kahdesta lippapiposta. Sen jälkeen kokeilin vielä yhtä erilaista mallia, ja sitten toista ja kolmattakin. Yhtäkkiä huomasin tilanneeni lankoja jo lisää, ja nyt ne jämälangatkin vaativat vielä uuden työn. Ja taas lisää lankoja. Olen lirissä.

Siis koukussa.

 

Tämän pylväillä tehdyn pipon virkkaa illassa. Ja kun ei malta lopettaa virkkausta, käy kuten minulle ja virkkaakin vahingossa liian ison. Mutta ei se haittaa, sillä sen lapselle liian ison voi tietenkin ottaa omaan käyttöön. Ja sen yhden voi lahjoittaa naapurin pojalle. Eli oikeastaan kaikki meni vallan mainiosti.

 

Virkattu lippapipo pylväillä

Lankana puuvilla-bambulanka, koukku 3-3,5

Luo kiepsukan ympärille 14 pylvästä ja sulje ympyrä kiinteällä silmukalla.

Aloita seuraava kierros aina kahdella ketjusilmukalla.

1.kerros: jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä

2. kerros: joka toiseen silmukkaan kaksi pylvästä ja toiseen yksi

3. kerros: kaksi pylvästä ja kolmanteen silmukkaan kaksi pylvästä samaan

4. kerros: joka neljänteen kaksi pylvästä samaan

jatka kierrokselle 9 asti, jolloin lisäykset voi lopettaa.

Lapsen pipo on valmis noin kerroksella 17-18 ja aikuisen pipo taas 20. Lippaan tulee noin 40-47 silmukkaa, ja sen saa tukevimpana kun virkkaa sen puolipylväillä. Pipo on myös hyvä viimeistellä kokonaan puolipylväillä, jolloin reunasta saa hieman jämäkämmän.

 

11 thoughts on “Virkattu lippapipo ja pari lisää”

   • Hei Satu, ja kiitos oleellisesta kysymyksestäsi!

    Eli kannattaa katkaista lanka kun hattuosa on valmis. Lippaan tulee tosiaan 45-47 silmukkaa. Eli jotta lippa tulee eteen, laske kerrostenvaihtumisen vastakkainen puoli, ja laske siitä 43 silmukkaa. Aloita langalla virkkaamaan yhteensä 45-47 puolipylvästä keskelle eteenpäin. Käännä työ, ja virkkaa puolipylväitä nyt siten, että lopussa käännät työn aina 1 silmukka ennen edellisen kerroksen loppua. Jatka näin, kunnes pylväitä on jäljellä noin 12-14. Katkaise lanka.
    Aloita lipan alusta virkkaamaan kiinteitä silmukoita siten, että poimit silmukat aiemmista käännöskohtien myös sisämutkista. Virkkaa kiinteitä silmukoita lipan toiseen päähän, käänny ja virkkaa kiinteitä silmukoita sama matka vielä takaisin. Katkaise lanka ja päättele kaikki langat nurjalle.

    Oliko tästä enemmän apua? 🙂

    Vastaa
 1. Ihania pipoja ♥ Tuo kiepsukka oli muuten jossain virkkauskirjassa nimetty lenkkialoitukseksi ja enkun kielisissä ohjeissa se on näköjään magic loop =) Kiitos hyvän ohjeesi, mäkin osaan sen nyt tehdä enkä ole enää perinteistä silmukka-aloitusta käyttänyt, koska tuo on niin paljon siistimpi. Ihanaa viikonloppua =)

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Sankarinaamion ohje

Sain tehtäväksi ommella joululahjaksi sukulaislapselle jotain sankarillista. Siinä joulun kiireissä ompelinkin pikaisen sankariviitan, joka ei ehtinyt edes kuviin asti. Nyt

Kolme paitaa puuvillaneuloksesta

Yhteistyössä Aarrekid, kangas saatu   #Paitahelmikuu lisäksi puheissa on ollut nyt jo jokusen viikon ajan myös  #elastaanitonompelu . Kuten moni

Kaarrokepaita Ohje

Ylhäältä alas neulottava kaarrokepaita, Nurinnurin-paita

Suuressa suosiossa olevat kaarrokepaidat innostavat neulomaan, ja paksusta langasta paita valmistuukin nopeasti. Tämä Nurin nurin-paita näyttää nurjien silmukoiden paidalta, mutta nurjia silmukoita neulotaan vain vähän. Loistava peruspaita moneen!