| | | |

Virkattu lippapipo ja pari lisää

IMG_5896

IMG_5886

IMG_5447

 

Minä olen hurahtanut. Kaikki alkoi kevään bambulangoista kahdesta lippapiposta. Sen jälkeen kokeilin vielä yhtä erilaista mallia, ja sitten toista ja kolmattakin. Yhtäkkiä huomasin tilanneeni lankoja jo lisää, ja nyt ne jämälangatkin vaativat vielä uuden työn. Ja taas lisää lankoja. Olen lirissä.

Siis koukussa.

 

Tämän pylväillä tehdyn pipon virkkaa illassa. Ja kun ei malta lopettaa virkkausta, käy kuten minulle ja virkkaakin vahingossa liian ison. Mutta ei se haittaa, sillä sen lapselle liian ison voi tietenkin ottaa omaan käyttöön. Ja sen yhden voi lahjoittaa naapurin pojalle. Eli oikeastaan kaikki meni vallan mainiosti.

 

Virkattu lippapipo pylväillä

Lankana puuvilla-bambulanka, koukku 3-3,5

Luo kiepsukan ympärille 14 pylvästä ja sulje ympyrä kiinteällä silmukalla.

Aloita seuraava kierros aina kahdella ketjusilmukalla.

1.kerros: jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä

2. kerros: joka toiseen silmukkaan kaksi pylvästä ja toiseen yksi

3. kerros: kaksi pylvästä ja kolmanteen silmukkaan kaksi pylvästä samaan

4. kerros: joka neljänteen kaksi pylvästä samaan

jatka kierrokselle 9 asti, jolloin lisäykset voi lopettaa.

Lapsen pipo on valmis noin kerroksella 17-18 ja aikuisen pipo taas 20. Lippaan tulee noin 40-47 silmukkaa, ja sen saa tukevimpana kun virkkaa sen puolipylväillä. Pipo on myös hyvä viimeistellä kokonaan puolipylväillä, jolloin reunasta saa hieman jämäkämmän.

 

Similar Posts

13 Comments

   1. Hei Satu, ja kiitos oleellisesta kysymyksestäsi!

    Eli kannattaa katkaista lanka kun hattuosa on valmis. Lippaan tulee tosiaan 45-47 silmukkaa. Eli jotta lippa tulee eteen, laske kerrostenvaihtumisen vastakkainen puoli, ja laske siitä 43 silmukkaa. Aloita langalla virkkaamaan yhteensä 45-47 puolipylvästä keskelle eteenpäin. Käännä työ, ja virkkaa puolipylväitä nyt siten, että lopussa käännät työn aina 1 silmukka ennen edellisen kerroksen loppua. Jatka näin, kunnes pylväitä on jäljellä noin 12-14. Katkaise lanka.
    Aloita lipan alusta virkkaamaan kiinteitä silmukoita siten, että poimit silmukat aiemmista käännöskohtien myös sisämutkista. Virkkaa kiinteitä silmukoita lipan toiseen päähän, käänny ja virkkaa kiinteitä silmukoita sama matka vielä takaisin. Katkaise lanka ja päättele kaikki langat nurjalle.

    Oliko tästä enemmän apua? 🙂

  1. Kiitos Tiina! Minäkin pidin monen vuoden tauon, mutta sieltä ne niin vaan muistuu kun vähän treenaa 🙂

 1. Ihania pipoja <3 Pitäisi itsekin kokeilla virkattua, muutama ommeltu tupsupipo valmistuikin tässä viikolla 🙂

 2. Ihania pipoja ♥ Tuo kiepsukka oli muuten jossain virkkauskirjassa nimetty lenkkialoitukseksi ja enkun kielisissä ohjeissa se on näköjään magic loop =) Kiitos hyvän ohjeesi, mäkin osaan sen nyt tehdä enkä ole enää perinteistä silmukka-aloitusta käyttänyt, koska tuo on niin paljon siistimpi. Ihanaa viikonloppua =)

 3. Mitähän ymmärsin väärin kun olen nyt kierroksella 11 ja minulla on vain suuri lätty, sopisi pienelle pöydälle liinaksi 😀

  1. Hei Ulla,

   Kun työtä jatkaa ilman lisäyksiä, se kyllä tiivistyy pian hatun muotoon. Toki jos omalle käsialalle lisäyksiä on liikaa, voi joitakin lisäyskerroksia purkaa ja jatkaa vain pyörönä ilman lisäyksiä. Kyllä se siitä hatuksi muuttuu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *