| | | |

Farkkutakki vanhoista farkuista

IMG_5920

IMG_5933

IMG_5937

IMG_5956

 

Olin suunnitellut tätä jo syksytakiksi, ja nyt näyttää siltä että kevätkin ehtii mennä ohi ennen kuin takki pääsee kunnolla käyttöön. Farkkujen leikkaaminen oli se haastavin osuus, ja siihen tämä projekti monta kertaa tyssäsikin. Miten ihmeessä asetella kaavat sopivasti farkkujen päälle?

 

Lopulta pakotin itseni työhön. Tein IsoSiskolle miesten vanhoista farkuista takin. Näihin on käytetty yhdet farkut, lakanaa vuorina ja hihojen vuorina kaapista löytynyttä vuorikangasta, joka oli jäänyt jostain 10 vuotta vanhasta omasta takista. Lapsi sai itse valita vetoketjun, vaihtoehtona oli myös keltainen. Oikeastaan valkoinen käy tähän todella hyvin, vaikka tulikin tikattua se hieman vinoon. Tällaisessa muutenkin rouheassa takissa se ei minua kuitenkaan haittaa.

 

Taskut takkiin tulivat nyt myös taakse. Käyttäähän niitä ei juuri voi, mutta oikeastaan sillä ei ole mitään väliä.Takki oli paljon nopeampi ommella kuin leikata. Ihan heti ei tee mieli tehdä toista takkia vaikka PikkuSisko tarvitsi kyllä myös ns. kaupunkitakin. Ajatuksenani on ollut myös etsiä joku laadukas vanha villakangastakki kirpputorilta ja muokata suoraan sellaisesta. Farkku on kuitenkin paljon edullisempaa, suoraan sanottuna ilmaista.

 

Nämä kaikki tarvikkeet tähän takkiin löytyivät omista kaapeista, ja on todella hienoa kierrättää kankaita ihan takiksi asti. Huivi vain kaulaan ja menoksi!

 

IMG_5930

IMG_5960

IMG_5932

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Vau, upea! Kun osais itekin, vanhoja farkkuja löytyy kaapista useampia… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *