-Supersuositut käsityöohjeet

Farkkutakki vanhoista farkuista

IMG_5920

IMG_5933

IMG_5937

IMG_5956

 

Olin suunnitellut tätä jo syksytakiksi, ja nyt näyttää siltä että kevätkin ehtii mennä ohi ennen kuin takki pääsee kunnolla käyttöön. Farkkujen leikkaaminen oli se haastavin osuus, ja siihen tämä projekti monta kertaa tyssäsikin. Miten ihmeessä asetella kaavat sopivasti farkkujen päälle?

 

Lopulta pakotin itseni työhön. Tein IsoSiskolle miesten vanhoista farkuista takin. Näihin on käytetty yhdet farkut, lakanaa vuorina ja hihojen vuorina kaapista löytynyttä vuorikangasta, joka oli jäänyt jostain 10 vuotta vanhasta omasta takista. Lapsi sai itse valita vetoketjun, vaihtoehtona oli myös keltainen. Oikeastaan valkoinen käy tähän todella hyvin, vaikka tulikin tikattua se hieman vinoon. Tällaisessa muutenkin rouheassa takissa se ei minua kuitenkaan haittaa.

 

Taskut takkiin tulivat nyt myös taakse. Käyttäähän niitä ei juuri voi, mutta oikeastaan sillä ei ole mitään väliä.Takki oli paljon nopeampi ommella kuin leikata. Ihan heti ei tee mieli tehdä toista takkia vaikka PikkuSisko tarvitsi kyllä myös ns. kaupunkitakin. Ajatuksenani on ollut myös etsiä joku laadukas vanha villakangastakki kirpputorilta ja muokata suoraan sellaisesta. Farkku on kuitenkin paljon edullisempaa, suoraan sanottuna ilmaista.

 

Nämä kaikki tarvikkeet tähän takkiin löytyivät omista kaapeista, ja on todella hienoa kierrättää kankaita ihan takiksi asti. Huivi vain kaulaan ja menoksi!

 

IMG_5930

IMG_5960

IMG_5932

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Farkkutakki vanhoista farkuista”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Nopeat perusvaatteet

Tässä kuussa olen pitkästä aikaa ostanut uusia kankaita vinon pinon. Yksi erä on jo leikelty ja ommeltu, ja vino pino

Vaatesetin arvonta

  Mehukekkerit täyttää ihan näinä päivinä kaksi vuotta. Tämä on suhteellisen lyhyt aika bloggaajan urallani, mutta pitkä aika toki Mehukekkereille.

T-paidasta kassi

  Olen ensi viikolla vetämässä Marttayhdistykseni kanssa t-paidan muokkauspajaa lähikirjastolla. Sitä varten mietin erilaisia nopeita muokkauksia jo nähtyjen pipon, maton,

Onnittelulaulu

On aina hienoa huomata että lapset ovat kasvaneet jo mukavan isoiksi ja omatoimisiksi. Parasta on kuitenkin kuulla syntymäpäivälaulu lasten suusta