| |

Vegaaniset suussa sulavat suklaakeksit

IMG_5866

Juhlien kohokohta lasten mielestä on aina keksit. Mitä enemmän murusteltavaa, sen parempi. Jos sen saa vielä läträttyä pöytään, suupieliin ja pieniin sormiin, ovat tarjottavat olleet onnistuneita. Sulava suklaa suupielissä on onnistuneiden juhlien merkki.

 

Meillä mies leipoi viimeksi vegaanisia suklaakeksejä. Nämä upposivat niin lapsille kuin aikuisillekin ja leipuria kiiteltiin suklaisilla suupielillä taivaisiin asti. Mikäpäs siinä kiitteleminen, me kiittelemme tämän reseptin takaa löytyvää Chocochilin Vegaanin keittiössä-kirjaa. Mies maustoi keksit appelsiinilla ja kasvatti hieman annosmäärää. Tämä oli aivan oikea valinta, sillä keksit suorastaan vietiin käsistä.

 

Appelsiiniset suklaakeksit

Ainekset (noin 20 kpl):

2 dl sokeria

1 dl (oliivi)öljyä

½ dl tummaa siirappia

3 rkl vettä

1 tl vaniljasokeria

3½ dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

50 g appelsiinin makuista tummaa suklaata

1 appelsiinin kuori raastettuna

½ dl kaurahiutaleita

Sekoita sokeri, öljy, siirappi ja 3 rkl vettä. Yhdistä kuivat aineet ja vatkaa ne sihdin läpi nesteiden joukkoon. Kääntele taikinan sekaan suklaa karkeaksi rouhittuna, appelsiinin kuori sekä kaurahiutaleet. Pyörittele taikinasta palloja ruokalusikalla ja paina ne n. sentin paksuisiksi kekseiksi leivinpaperin päälle. Paista 175 °C:ssa noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ja kovettua ritilän päällä.

 

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.