-Supersuositut käsityöohjeet

Lampunvarjostin vanhoista pitseistä

IMG_6135

IMG_6130

 

Hamstraan kipputoreilta vanhoja pitsejä. Kengät, laukut tai muut eivät yleensä inspiroi kirppareilla minua tarpeeksi, mutta kasa perikunnan myymiä pitsiliinoja alle euron kappaleelta saa minut hengästymään onnesta.

 

Pitsiliinassa yhdistyy vanha käsityön taito ja historia, sekä nykyaika ja kierrätys. Suurimman osan pitsiliinoista käytän uudelleen mekoissa tai muissa vaatteissa. Jostain syystä tiettyjen väriset liinat eivät kuitenkaan ole tulleet käytetyksi ja päätin järjestää pitsilokeron hieman uudelleen. Ennen vappua mies kävi ostamassa jättikokoisia ilmapalloja ja läträsin kokonaisen liimapurkin nähin pitseihin.

 

Monenkin eri sattuman ja virheen jälkeen pitsit kuitenkin kuivuivat ja liimauskin kesti parista kaatumisesta huolimatta. Sopivasta paikasta kiisteltiin pari viikkoa ja ilmeisesti vieläkään ei ole täydellistä. Oikeastaan paras tämä olisi vähän eri värisillä pitseillä, ainakin meidän olohuoneeseemme. Siitä syystä lamppu etsii nyt uutta kotia. Lasten mummon kesäkoti on nyt ensimmäisenä kokeilulistalla ja toivottavasti saa hyväksynnän muuttaa.

 

Pitsikästä sunnuntain jatkoa!

031

030

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

1 thought on “Lampunvarjostin vanhoista pitseistä”

  1. Saa hyväksynnän. Saattaa sopia paremmin Riitan-kammariin väritykseltään, mutta joka tapauksessa ilolla vastaanotetaan. Sopii Betlehemin kesäkodin tunnelmaan oikein hyvin. Jos löytys viininpunaista pitsiä mummon eteisen lampuksi?

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Joulukalenteri 2014

  Kuulun siihen outoon vähemmistöön, joka ei ole koskaan omistanut suklaakalenteria. Haluan jatkaa tätä perinnettä myös omille lapsilleni, ja koska

Hiusdonitsin Ompeluohje Näppärä Ohje

Hiusdonitsin ompeleminen

Vuodesta toiseen suosittu hiusdonitsi, eli scrunchie on helppo ommella itsekin. Tällä ohjeella pärjää vähemmän ommellut, ja ompelet omat hiusdonitsit myös kierrätyskankaista!

Kankainen henkari

  Viikon kierrätysvinkkinä on vanhat puuvillakankaat ja henkarit. Niitä riittää aivan varmasti kaikilla. On vanhoja lakanoita, tyynyliinoja, kauluspaitoja, hameita ja