|

Härkispihvit

img_9062

img_9058

Kasvismaailman ja lihankorvikkeiden uusin tulokas on Härkis. Mitä sitä turhaan nyt virallisempaa nimeä keksimään, ja Härkiksen tuottajat ovat myös panostaneet nimenomaan tuotteen saatavuuteen lähikauppoihin. Samalla kun Nyhtistä saa jonottaa ja eikä sitä oikein löydä mistään, saa Härkistä hyvin ja hyllystä tuntuu löytyvän. Ainakin vielä. Ja sitä minä kaipaan, tuotetta jota saa kun sitä tarvitsee, ja tuote joka menee lapsille lihan korvikkeena.

Olemme jo jokusen vuoden syöneet härkäpapurouhetta. Siinä on kuitenkin oma laittaminen, sitä ei saa kuivattuna edes kaikista kaupoista ja lapsiperheen arjessa kaikki puolivalmisteet auttavat aina. Siispä minusta tuli Härkiksen ystävä heti kättelyssä. Ja mikä parasta, Härkiksen tuotepahvien takaa löytyy kokkausvinkkejä, joista minä bongasin heti ensimmäinenä Härkispihvit. Muunsin niitä toki meille sopivaksi.

img_9074

img_9068

Myönnän, että normaalisti lapset nirpistävät nokkaansa kasvispihveille. Näitäkään ei otettu varauksetta vastaan, ja jouduin kertomaan pienen valkoisen valheen jauhelihasta. Lautaselta pihvit kuitenkin syötiin lähes loppuun, joten maku taisi olla juuri sopiva. Itse heitin toisen paistinpannullisen pihvien taikinaan vielä kaapista löytyneet juustoraasteen jämät, ja se vasta piristikin pihvejä juuri sopiviksi!

Härkispihvit (neljälle)

1 paketti Härkistä

3 porkkanaa

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

suolaa, pippuria

1 tl paprikajauhetta

0,5 dl kaurakermaa

(1 dl juustoraastetta)

1 luomu kananmuna

2-3 rkl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)

Raasta porkkana, pilko sipulit ja lisää Härkis sekä mausteet. Sekoita mukaan vielä kananmuna ja kaurakerma, sekä mahdolliset juustoraasteet. Lisää vehnäjauhoja sen mukaan kuinka löysää seos on, jotta saat muotoiltua siitä pihvejä. Anna vetäytyä hetki.

Paista pihvejä paistinpannulla oliivi/rypsiöljyssä kunnes pinta rusehtuu. Käännä, ja paista myös toinen puoli. Nauti salaatin tai esim. perunamuusin kera.

Similar Posts

One Comment

  1. Härkis on ihan loistotuote! Eka lihankorvike mikä meni meilläkin oikeasti lihasta. Vanhempi lapsistakaan ei tajunnut ollenkaan ettei kyse ollut lihasta. Ja minusta tuo on tosi riittoisaakin ja täyttävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.