-Supersuositut käsityöohjeet

Härkispihvit

img_9062

img_9058

Kasvismaailman ja lihankorvikkeiden uusin tulokas on Härkis. Mitä sitä turhaan nyt virallisempaa nimeä keksimään, ja Härkiksen tuottajat ovat myös panostaneet nimenomaan tuotteen saatavuuteen lähikauppoihin. Samalla kun Nyhtistä saa jonottaa ja eikä sitä oikein löydä mistään, saa Härkistä hyvin ja hyllystä tuntuu löytyvän. Ainakin vielä. Ja sitä minä kaipaan, tuotetta jota saa kun sitä tarvitsee, ja tuote joka menee lapsille lihan korvikkeena.

Olemme jo jokusen vuoden syöneet härkäpapurouhetta. Siinä on kuitenkin oma laittaminen, sitä ei saa kuivattuna edes kaikista kaupoista ja lapsiperheen arjessa kaikki puolivalmisteet auttavat aina. Siispä minusta tuli Härkiksen ystävä heti kättelyssä. Ja mikä parasta, Härkiksen tuotepahvien takaa löytyy kokkausvinkkejä, joista minä bongasin heti ensimmäinenä Härkispihvit. Muunsin niitä toki meille sopivaksi.

img_9074

img_9068

Myönnän, että normaalisti lapset nirpistävät nokkaansa kasvispihveille. Näitäkään ei otettu varauksetta vastaan, ja jouduin kertomaan pienen valkoisen valheen jauhelihasta. Lautaselta pihvit kuitenkin syötiin lähes loppuun, joten maku taisi olla juuri sopiva. Itse heitin toisen paistinpannullisen pihvien taikinaan vielä kaapista löytyneet juustoraasteen jämät, ja se vasta piristikin pihvejä juuri sopiviksi!

Härkispihvit (neljälle)

1 paketti Härkistä

3 porkkanaa

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

suolaa, pippuria

1 tl paprikajauhetta

0,5 dl kaurakermaa

(1 dl juustoraastetta)

1 luomu kananmuna

2-3 rkl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)

Raasta porkkana, pilko sipulit ja lisää Härkis sekä mausteet. Sekoita mukaan vielä kananmuna ja kaurakerma, sekä mahdolliset juustoraasteet. Lisää vehnäjauhoja sen mukaan kuinka löysää seos on, jotta saat muotoiltua siitä pihvejä. Anna vetäytyä hetki.

Paista pihvejä paistinpannulla oliivi/rypsiöljyssä kunnes pinta rusehtuu. Käännä, ja paista myös toinen puoli. Nauti salaatin tai esim. perunamuusin kera.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Härkispihvit”

  1. Härkis on ihan loistotuote! Eka lihankorvike mikä meni meilläkin oikeasti lihasta. Vanhempi lapsistakaan ei tajunnut ollenkaan ettei kyse ollut lihasta. Ja minusta tuo on tosi riittoisaakin ja täyttävää.

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Linssibataattikeitto

  Olen ollut viikon kissojen seurana. Flunssa on kaatanut minut kunnolla, eikä eilinen uhkarohkea työpäiväni auttanut asiaa. Tänään tein lääkkeeksi

Suklaamuffinit (maidoton ja munaton)

  Lupasimme viedä mukanamme jälkiruuan kun lähdimme reissuun ystäviemme luokse. Nykyään meillä mieheni hoitaa leivonnan, sillä häneltä se tuntuu luonnistuvan

Vegaaninen puoloffee juhlapöytään

Tein ensimmäistä kertaa tätä banoffeen sukulaista lapsen syntymäpäiville jokunen viikko sitten. Laitoin silloin koristeeksi ja mauksi pakasteesta löytyviä punaviinimarjoja. Nyt

Helppo kanttarellipiirakka

  Vielä pari viikkoa sitten sienimetsät olivat voimissaan. Toivottavasti ne tästä voimistuvat lisää, sillä minä en ole päässyt edes vauhtiin.