-Supersuositut käsityöohjeet

Hempeilymekot

IMG_8722

IMG_8725

IMG_8781

 

Ostin keväällä ruotsalaisen Elvelyckan Designin kankaita, luomua toki. Alennuksessa sattui olemaan hempeitä lintuja, joista ompelin tytöille hempeilevät mekot. Luomulaatu tuntuu olevan lähes samaa kuin PaaPiin luomu, ei siis niin sileää kuin esim.NOSH. Pehmeää käytössä ja vaaleissa kankaissa mahdollinenn nukkaantuminenkaan ei niin haittaa.

 

IsoSiskolle tein paljonkin pinnalla olevan timanttimekon. Ohjeita on kai erilaisia, minä innostuin Hattarahirviön huolettomasta kaavamuokkauksesta ja tein samantyylisesti tämän ensimmäisen testin. Myös Jujunalta löytyy valmiskaava, jos ei jaksa itse lähteä muokkaamaan vanhaa kaavaa. Kuulemma ihan toimiva kaava, joten kokeilkaa ihmeessä!

 

img_8732

img_8759

img_8751

 

PikkuSiskolle tein puhvihihaisen mekon. Sen kaavan olen muokannut itse, ja se toi hieman prinsessatunnelmaa muuten niin tavalliseen malliin. Vaikka lapsi ei tykkää olla kuvattavana, on mekko silti ollut kovin ihastuttava. Onhan se pinkki 😉

 

Mekkojen kavereiksi ompelin vielä leggaritkin Elvelyckanin kankaasta. Kovin on siis hempeää syksyksi, mutta onneksi kangaskaappiin on eksynyt muitakin värejä. Nämä eivät niin iske minuun, vaikka lapset tykkäävätkin. Tuota timanttimekkoa voisi toki kokeilla vielä lisää jossain toisessa värissä. Ehkä itsellekin?

 

img_8782

img_8727

img_8742

img_8776

1 thought on “Hempeilymekot”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Talvipuutarhassa

  Ompelin jo pari viikkoa sitten tästä Käpysen Talvipuutarhasta itselleni tunikan. Tunnin työnä leikkuu ompelu ja viimeistely, ja palkinnoksi heti

Vaatesetin arvonta

  Mehukekkerit täyttää ihan näinä päivinä kaksi vuotta. Tämä on suhteellisen lyhyt aika bloggaajan urallani, mutta pitkä aika toki Mehukekkereille.

Kesämekot ja vinkki mekkokaavaan

      Innostun herkästi uusista materiaaleista, ja joustocollege on pitkään ollut suosikkimateriaali myös kesämekoissa. Kun NOSH toi markkinoille hieman