| | | | | | | | |

Tuubihuiviohjeita

Yhteistyössä LuovaStore, langat saatu

Tuubihuiveja on montaa erilaista mallia ja materiaalia. Niitä voi neuloa, ommella, saada markkinointilahjana ja vaikka virkatakin. Tuubihuivilla yleisesti ottaen tarkoitetaan putkilomaista huivia, jonka voi vetää suoraan kaulalle tai pitää samalla myös pipona.

Lapset ovat jo pitkään toivoneet itselleen tuubihuiveja. He ovat kyllä pakon edessä oppineet solmimaan omat kaulahuivinsa, mutta varsinkin eskarilaisten ryhmässä tuubihuivit tuntuvat olevan nyt hitti. Päätin toteuttaa lasten toiveet tällä kertaa neuloen, ja langaksi valikoitui Luovan Storen tarjoama ihanan pehmeä Lamana Cusco. Lanka on pehmeääkin pehmeää alpakkaa, ja siitä löytyy sopivan suloisia värejä niin syksyn kuin keväänkin asusteisiin. LuovaStore tarjoaa myös luomukankaita, joten kannattaa tarkastaa nekin tuubihuivia ajatellen!

Neuloin lapsille molemmille omat huivit. Lopulta lapset vaihtoivat huiveja keskenään, ja isompi päättikin ottaa herkän vaaleanpunaisen huivin todella innoissaan käyttöön. Tuubihuivit kannattaa neuloa vähän liian isoilla puikoilla, itse totesin puikkojen 5,5 mm olevan näihin juuri sopiva. Itse huivit valmistuvat illassa tai kahdessa, joten tässä on hyvä pikainen välityö, tai juuri se jolla aloittaa koko neulontaharrastus!

Näiden huiviohjeiden lisäksi verkkokaupassani on myös muita huiviohjeita:

Vaaleanpunainen kietaisutuubihuivi

5,5 mm puikot

2 kerää Lamana Cusco lankaa, väri 17, vaalea pinkki

Luo 45 silmukkaa. Neulo aina oikein niin pitkään, että kahdesta kerästä on jäljellä enää vain 2-3 m.

Taita huivi puoliksi siten, että sen aloitusreuna on lähellä neulottavia silmukoita. Tarkasta, ettei huivi jää kierteelle tässä kohtaa.

Poimi aloitusreunan ensimmäinen silmukka, ja neulo se etureunasta yhteen puikoilla olevan silmukan kanssa.

Poimi aloitusreunan toinen silmukka, ja neulo se etureunasta yhteen puikoilla olevan seuraavan silmukan kanssa. Jatka näin tasaisesti, kunnes kaikki aloitussilmukat on neulottu yhteen pääteltävien silmukoiden kanssa. Käännä työ, ja aloita päättely.

Neulo kaksi silmukkaa oikein. Nosta toinen neulottu silmukka ensimmäiseksi neulotun yli. Neulo kolmas silmukka, ja nosta se aiemmin neulotun yli. Jatka näin, kunnes jäljelle jää yksi silmukka. vedä loppu lanka sen läpi.

Päättele langat. Silitä huivi kostean pyyhkeen läpi muotoonsa ja ota huivi käyttöön!

Tuubihuivi helpolla palmikolla

5,5 mm pyöröpuikot ja yksi apupuikko samaa kokoa

1,5 kerää Lamana Cusco lankaa, väri 05, hopeanharmaa

Luo 75 silmukkaa puikoille, ja jatka neulomalla pyörönä. Neulo 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin ja loppukerros oikein.

Neulo 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin ja loppukerros nurin.

Jatka neulomista 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin ja loppukerros oikein.

Joka 7 KERROKSEN välein tee palmikko seuraavasti:

Neulo 2 nurin, ja siirrä seuraavat 4 silmukkaa työn taakse apupuikolle odottamaan.

Neulo seuraavat 2 s oikein, ja apupuikolta seuraavat 2 s nurin ja 2 s oikein. Neulo vielä normaalisti 2 s nurin. Jatka kerros loppuun oikein.

Neulo näin kunnes tuubihuivi on noin 30 cm korkea. Neulo vielä palmikon ulkopuolella olevat silmukat yhdellä kerroksella nurin, ja sen jälkeen normaalisti oikein.

Aloita silmukoiden päättely. Neulo kaksi silmukkaa oikein. Nosta toinen neulottu silmukka ensimmäiseksi neulotun yli. Neulo kolmas silmukka, ja nosta se aiemmin neulotun yli. Jatka näin, kunnes jäljelle jää yksi silmukka. Katkaise lanka ja  vedä loppu lanka silmukan läpi.

Päättele langat. Silitä tuubihuivi kostean pyyhkeen läpi muotoonsa ja ota käyttöön!

Langat tarjosi LuovaStore

Lisää tuubihuiviohjeita löytyy nyt myös Neulekekkerit kirjastani. Kirjasta löytyy monta erilaista tuubihuivia lasten koossa, mutta ne on helposti muunnettavista myös aikuisten kokoon. Kirjaa voi ostaa esim verkkokaupastani tai muista kirjakaupoista.

Similar Posts

7 Comments

  1. En ole koskaan kokeillut Lamana lankaa. Se näyttäisi olevan hyvä neulelanka, kysyn mielipidettäsi sen lujuudesta tai katkeamisherkkyydestä. Ajattelin, että olisi kiva kokeilla sen toimivuutta käpypitsitekniikassa.

    1. Hei Marja, ja anteeksi kun kommenttiisi oli jäänyt vastaamatta! Onhan tuo aika “höttöistä”, eli ei kovin tiukkaan kierrettyä. En osaa nyt ottaa kantaa käpypitsiin, mutta kovin kierrettyä lankaa tämä ei siis ole.

  2. Ihana blog ja ihanat mallit! Minkähän kokoiset nämä tuubit on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *