| | | | | | | | | |

Neulekekkerit-kirjan esittely

Unelmista totta?

Jokunen vuosi sitten kirjoitin seuraavien vuosieni haaveiksi ja tavoitteiksi oman käsityökirjan ja yrittäjyyden. Pari vuotta myöhemmin, eli reilu vuosi sitten minulta loppui yllättäen päivätyöni ja sain paljon ns ylimääräistä aikaa. En miettinyt kauaa mitä sillä tekisin, vaan otin pian yhteyttä kustantajaan. Oli aika toteuttaa haaveita!

Minulla oli selkeä idea neulekirjaksi. Halusin tehdä käytännöllisiä, arjessa mukana kulkevia neuleohjeita lastenvaatteisiin. Halusin luoda perusteoksen, josta voi itse muokata lapsille sopivia malleja tai noudattaa ohjeita kirjaimellisesti. Haaveenani oli neuloa paksuja, ohuita, pehmeitä ja pitkäikäisiä neuleita lapsille.

Ensimmäinen tapaaminen kustantajan kanssa sujui paremmin kuin olin edes haaveillut. Pian olikin jo nimet paperissa ja sain tosissani työstää ensimmäistä kirjaani.

Kirjan kuvat

Pitkin matkaa toki suunnitelmat muuttuivat. Sain uusia ideoita langoista, kehittelin ohjeita ja jotkut ohjeet syntyivät toisten innoittamana. Viimeisiä neuleita neuloin ja kuvasin helmikuun pakkasilla.

Kuvasin siis kaikki kirjan kuvat itse. Osa kuvista onnistui paremmin kuin haaveilin, osa olisi kaivannut ehkä toista kuvausaikaa joulukuun synkkyyden tilaan. Kaikesta huolimatta kuvia oli silti paljon ja niistä oli varaa valita. Paljon jäi siis pois jopa omia suosikkikuviani, sillä toisista neuleista kuvaustilanteet onnistuivat toisia paremmin.

Kuvasin kaikki kuvat Hämeenlinnan seudulla. Parissa kuvassa vierailtiin vähän Hattulan puolella, mutta kuvissa loistaa myös Hämeenlinnan kuuluisimmat maisemat. On marraskuun harmautta, tammikuun vähävaloisia päiviä ja toisaalta myös syksyn keltaista. Paljon kuvasin myös omassa keittiössä. Eniten inspiroiduin lankojen kuvaamisesta, ja yleensä viimeistään kuvia ottaessa syntyi myös selkeä ajatus langan käytöstä.


Kirjan taitto

Talvella kumppanikseni prosessiin sain rakkaan ystäväni Kiiran. Kiira on ystäväni jo kymmenien vuosien takaa, ja hänen taittotaitonsa ansiosta Neulekekkerit-kirja sai keväällä lopullisen muotonsa. Taitto tehtiin siis yhdessä Mene Creativen kautta. Teimme molemmat hitusen kompromisseja, mutta silti kirja onnistui tavoitteessaan.

Halusin simppelin taiton, mutta selkeän ja kategoroidun sisällön. Kirja kulkee siis ohjeen teeman mukaan, joten paidat, housut ja asusteet on selkeästi jaoiteltu omiin osioihinsa. Niistä löytyy myös kuvakoosteita, jotka ovat ehkä edelleen suuria suosikkejani. Varsinkin housujen kuvakoosteesta tuli selkeä oma lempparini, vaikka nimenomaan housut olivat vaikeimmat kuvattavat.


Neulekekkerit kirjan esittelyvideo

Nyt Neulekekkerit-kirja on siis valmis. Sen nimi syntyi ensimmäisenä, ja nyt reilun vuoden työstämisen jälkeen kirja on vihdoin käsissäni. Tuntuu aivan uskomattomalta, ja odotan suurella innolla teidän mielipiteitä ja arvioitanne kirjasta, sekä sen neuleohjeista. Edelleen toivon, että pystyin kirjoittamaan kirjan selkeisiin, simppeleihin ja silti helposti muokattaviin saumattomiin lasten neuleisiin.

Mukana on siis vähän materiaalitietoutta, kuvallisia ohjeita neulomiseen, viimeistelyvinkkejä ja eri lankavaihtoehtoja kaikkiin ohjeisiin. Ohjeiden koot ovat 74/80-146/152 cm mittaisille lapsille. Mukana on pari blogista tuttua ohjetta, tarkastetuilla mitoilla ja vähän selkeämmällä ohjeella.

Tein myös esittelyvideon Neulekekkerit-kirjasta. Mukana on kirjasta pois jääneitä kuvia, sekä omia fiiliksiäni kirjan julkaisusta. Videon voi katsoa alta. Toivottavasti se avaa kirjan luonnetta vielä lisää.


Kirjan mallit löytyvät nyt myös Ravelrystä. Käy tykkäämässä omista suosikeistasi, merkitse niihin töitäsi ja valmiita kuvia. Syyskuussa järjestän myös #neulekekkerit yhteisneulonnan kirjan mallien pohjalta. Paljastan siitäkin lisää vielä vähän myöhemmin.

Neulekekkerit kirja myynnissä

Neulekekkerit-kirjaa voi siis ostaa nyt kirjakaupoista ja toivottavasti myös mahdollisimman monesta marketista ja lankakaupastakin. Itse myyn myös kirjoja yritykseni kautta, ja niitä voi ostaa minulta livenä ainakin seuraavista paikoista:

Näiden lisäksi kirjaa voi ostaa nyt myös Mehukekkerit verkkokaupasta!

Tulen mielelläni myös muihin lankakauppoihin, neulekerhoihin tai käsityötapahtumiin. Joko sinulla on oma Neulekekkerit kirjasi?

Similar Posts

11 Comments

 1. Jes! Aivan mahtavaa!! Onneksi olkoon upeasta omasta kirjasta. Hankin sen myös käsiini. Josko mäkin jossain vaiheessa tarttuisin puikkoihin 🙂

  1. Kiitos! Myyn näitä itsekin, jos nähdään vaikka Wetterillä tai muualla. Tai voin tuoda suoraan kotiinkin joku päivä 😉

   1. Kerrassaan ihana kirja! 😍 Kunhan saan oman neuletakkini alta pois, taitaa seuraava neuletyö olla joku kirjan ohjeista..

    Kai seuraavaksi tulee kirja aikuisten saumattomiin neuleisiin…? 😊

 2. Hei, kirja on ihana! Aloitin sen innoittamana elämäni ensimmäistä villapaitaa Routa-ohjeella, mutta aloittelijana en päässytkään resoria pidemmälle, kun epävarmuus iski. Voisitko hieman selventää ohjetta silmukkamerkkien lisäämisen jälkeen, kun ohjeessa lukee *1L e/t, 1 o, 1 o, SM, 1 o, 11L e/t* -> lisätäänkö tässä tosiaan 11 silmukkaa etu- ja takakappaleeseen joka toisella kierroksella vai onko tässä nyt jotakin mitä en ymmärrä?

  1. Hei Helsky, ja mukava kuulla että paita on päässyt puikoille!

   Ohjeessahan neulotaan ensimmäisen silmukkamerkin jälkeen 1 lisäys, jonka jälkeen seuraavien 3 merkin kohdalla jokaisella 2 lisäystä. Eli yhteensä 7 lisäystä. Lisäksi se viimeinen lisäys neulotaan ennen viimeistä silmukkamerkkiä. Eli siis 8 lisäystä joka toisella kerroksella. Helpottiko tämä yhtään? 🙂

   1. Kiitos, tämä selvensi asiaa. Ohjeessa taitaa siis olla yksi 1 liikaa, kun näyttää että lisäyksiä tulisi 11 :/ Ei siis 11L e/t vaan 1L e/t 🙂

 3. Löytyykö jostakin korjaukset ohjeisiin? Eripari lapasten peukalon ohjetta en löytänyt, vaikka selasin ohjetta sivulta toiselle. Montako silmukkaa/kerrosta peukaloa neulotaan ja miten kavennetaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *