-Supersuositut käsityöohjeet

Korjaukset ja virheet Neulekekkerit-kirjaan

Elämä ei ole koskaan täydellistä.

Virheet kuuluvat elämään, ja valitettavasti usein myös käsityökirjoihin. Ja vaikka kuinka olisin itsekin toivonut että Neulekekkerit säästyisivät isoimmilta virheiltä, on niitä livahtanut silti kirjaan. Syy on toki minun, ja olen siitä äärimmäisen pahoillani.

Kuulin tällä viikolla asiaan myös lohdutuksen.

On ilmeisesti ollut tapana, että neuleeseen neulotaan aina jokin virhe.

Täydellisyys jätetään jumalille.

Tämä lohdutti minua suuresti.

Toivottavasti se lohduttaa teitäkin. Palautteistanne ja huomioistanne olen koostanut nyt korjauksia kirjasta löytyneisiin virheisiin. Mikäli löydät vielä muuta korjattavaa, ilmoitathan niistä kommentteihin tai sähköpostilla. Virheet tullaan korjaamaan mahdollisiin seuraaviin painoksiin.

Olen pahoillani tapahtuneista ja kiitos kaikille ymmärryksestä!


Neulekekkerit sivu 54, Suova pipo

Kavennukset eivät kohtaa pienimmissä kooissa.

Kooissa 2-5 v (6-8v) tee siis ensimmäinen kavennus:

Neulo *2s oikein yhteen. Neulo 2 s edestä oikein yhteen, pudottamatta silmukoita puikoilta. Neulo vielä ensimmäinen (vasemmanpuoleinen) silmukka uudelleen oikein. Pudota molemmat silmukat vasemmalta puikolta. Toista*-* kerros loppuun, neulo viimeinen silmukka oikein.


Neulekekkerit sivu 64, Routa-paita

Neulo *1Le/t, 1 o, 1 o, SM, 1 o, 1Le/t* (EI 11Le/t)


Neulekekkerit sivu 80, Kuiske-paita

Hihan resori, Neulo hihaan vielä 1 ot, 1 n resoria…. (voit neuloa myös tavallista resoria, jos hiha tuntuu muutenkin napakalta)


Neulekekkerit sivut 104 JA 108, Eripari- ja Hehku-lapaset

Peukalot:

Vaihda työhön kolmas väri.

Pura varovasti peukaloiden kohdalle neulottu apulanka silmukka silmukalta. Poimi samalla silmukat kolmelle puikolle (tai pyöröpuikoille magic loop tekniikalla) ja poimi peukalon juuresta vielä 2-3 silmukkaa mukaan siten, että silmukoita tulee tasaisesti eikä liitoskohtaan jää reikää.

Neulo oikein suljettuna neuleena, kunnes peukalo on 4,5 (5) 6 cm korkea.  Neulo 2 o yhteen, kunnes jäljellä on neljä silmukkaa. Neulo 1s oikein ja vedä muut silmukat sen yli. Katkaise lanka ja vedä se viimeisenkin silmukan läpi.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

6 thoughts on “Korjaukset ja virheet Neulekekkerit-kirjaan”

 1. Kiitokset ihanasta kirjasta! Paljon olen jo neulotut sen ohjeilla ❤ Rihma-pipon pienimmässä koossa eivät kavennukset menneet viimeisellä kertaa tasan. Se ei kuitenkaan ollut iso ongelma. Keskimmäisessä koossa silmukkamäärä (98) on kuitenkin heti alkujaan väärä. Mallikuviota varten luvun tulisi olla neljällä jaollinen.

  Vastaa
 2. Hei
  s. 78 Kuiske villapaidan ohjeessa koon 98/104 aloitussilmukkamäärä lienee väärä. Pitäisikö olla 50?
  Ja s. 132 Viola-mekon Ohjeen kolmannessa palstan alussa lukee: Neulo *L1e/t, 1, 1 n… (mitä 1?). Eikä koossa 98/104 pysty alkua toteuttamaan, sillä silmukoita on vain 2 ennen silmukkamerkkiä.

  Vastaa
 3. Hei
  s. 78 Kuiske villapaidan ohjeessa koon 98/104 aloitussilmukkamäärä lienee väärä. Pitäisikö olla 50?
  Ja s. 132 Viola-mekon Ohjeen kolmannessa palstan alussa lukee: Neulo *L1e/t, 1, 1 n… (mitä 1?). Eikä koossa 98/104 pysty alkua toteuttamaan, sillä silmukoita on vain 2 ennen silmukkamerkkiä.

  Vastaa
 4. Aloitteleva neuloja ihmettelee Trio-neuletakin ohjeen lausetta ”Tee kahta aiempaan kerrosta raglanlevennyksineen yhteensä jne. Mitä tuo tarkoittaa? Mihin pitää tehdä ja mitä? Kun en ole ikinä itään vastaavaa neulonut, en tosiaankaan tajua.

  Vastaa
  • Hei Milli,
   Eli ohjeessa on kerrottu levennyskerros, ja seuraava kerros nurin. Näitä kahta kerrosta toistetaan ohjeen mukainen määrä. Eli joka toisella kerroksella on levennykset, ja joka toisella ei. Mukavia neulehetkiä! 🙂

   Vastaa
 5. minä mietin just tätä samaa kohtaa, että eihän se levene? En ole koskaan ennen neulonut raglaa ja tämä näyttää hassulta, purkanut ja neulonut ja purkanut

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Aamuteellä Hirren kanssa

Muulla perheellä alkoi aamulla loma. Minä palkitsin itseni rankan työviikon jälkeen Neiti Hirrestä ommellulla mekolla ja kupillisella teetä. Mietin tarvitseeko

Kurpitsakeitto ja lyhty

  Kun yhdestä kurpitsasta saa sekä lyhdyn että maukkaan keiton, on se ostamisen arvoinen. Tänä vuonna löysin vielä pieniä 2-laadun

Neulefestarit 2018

  Olen huomannut, että kesäviikonloppuihin on hyvä saada perinteitä. Tällä kertaa päätin tehdä Jyväskylän Neulefestareista oman kesäni perinteen, joten suuntasin

Parhaat ja inspiroivat käsityöblogit

Kun nyt tässä #laatulokakuu hengessä olen listannut lanka- ja kangaskauppoja, pyydettiin minulta listausta myös käsityöblogeista. Ihan täydellisen listan laatiminen veisi