Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Korjaukset ja virheet Neulekekkerit-kirjaan

14.9.2019

Elämä ei ole koskaan täydellistä.

Virheet kuuluvat elämään, ja valitettavasti usein myös käsityökirjoihin. Ja vaikka kuinka olisin itsekin toivonut että Neulekekkerit säästyisivät isoimmilta virheiltä, on niitä livahtanut silti kirjaan. Syy on toki minun, ja olen siitä äärimmäisen pahoillani.

Kuulin tällä viikolla asiaan myös lohdutuksen.

On ilmeisesti ollut tapana, että neuleeseen neulotaan aina jokin virhe.

Täydellisyys jätetään jumalille.

Tämä lohdutti minua suuresti.

Toivottavasti se lohduttaa teitäkin. Palautteistanne ja huomioistanne olen koostanut nyt korjauksia kirjasta löytyneisiin virheisiin. Mikäli löydät vielä muuta korjattavaa, ilmoitathan niistä kommentteihin tai sähköpostilla. Virheet tullaan korjaamaan mahdollisiin seuraaviin painoksiin.

Olen pahoillani tapahtuneista ja kiitos kaikille ymmärryksestä!


Neulekekkerit sivu 54, Suova pipo

Kavennukset eivät kohtaa pienimmissä kooissa.

Kooissa 2-5 v (6-8v) tee siis ensimmäinen kavennus:

Neulo *2s oikein yhteen. Neulo 2 s edestä oikein yhteen, pudottamatta silmukoita puikoilta. Neulo vielä ensimmäinen (vasemmanpuoleinen) silmukka uudelleen oikein. Pudota molemmat silmukat vasemmalta puikolta. Toista*-* kerros loppuun, neulo viimeinen silmukka oikein.


Neulekekkerit sivu 64, Routa-paita

Neulo *1Le/t, 1 o, 1 o, SM, 1 o, 1Le/t* (EI 11Le/t)


Neulekekkerit sivu 80, Kuiske-paita

Hihan resori, Neulo hihaan vielä 1 ot, 1 n resoria…. (voit neuloa myös tavallista resoria, jos hiha tuntuu muutenkin napakalta)


Neulekekkerit sivut 104 JA 108, Eripari- ja Hehku-lapaset

Peukalot:

Vaihda työhön kolmas väri.

Pura varovasti peukaloiden kohdalle neulottu apulanka silmukka silmukalta. Poimi samalla silmukat kolmelle puikolle (tai pyöröpuikoille magic loop tekniikalla) ja poimi peukalon juuresta vielä 2-3 silmukkaa mukaan siten, että silmukoita tulee tasaisesti eikä liitoskohtaan jää reikää.

Neulo oikein suljettuna neuleena, kunnes peukalo on 4,5 (5) 6 cm korkea.  Neulo 2 o yhteen, kunnes jäljellä on neljä silmukkaa. Neulo 1s oikein ja vedä muut silmukat sen yli. Katkaise lanka ja vedä se viimeisenkin silmukan läpi.

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
3 kommenttia
  1. Kiitokset ihanasta kirjasta! Paljon olen jo neulotut sen ohjeilla ❤ Rihma-pipon pienimmässä koossa eivät kavennukset menneet viimeisellä kertaa tasan. Se ei kuitenkaan ollut iso ongelma. Keskimmäisessä koossa silmukkamäärä (98) on kuitenkin heti alkujaan väärä. Mallikuviota varten luvun tulisi olla neljällä jaollinen.

  1. Hei
   s. 78 Kuiske villapaidan ohjeessa koon 98/104 aloitussilmukkamäärä lienee väärä. Pitäisikö olla 50?
   Ja s. 132 Viola-mekon Ohjeen kolmannessa palstan alussa lukee: Neulo *L1e/t, 1, 1 n… (mitä 1?). Eikä koossa 98/104 pysty alkua toteuttamaan, sillä silmukoita on vain 2 ennen silmukkamerkkiä.

  1. Hei
   s. 78 Kuiske villapaidan ohjeessa koon 98/104 aloitussilmukkamäärä lienee väärä. Pitäisikö olla 50?
   Ja s. 132 Viola-mekon Ohjeen kolmannessa palstan alussa lukee: Neulo *L1e/t, 1, 1 n… (mitä 1?). Eikä koossa 98/104 pysty alkua toteuttamaan, sillä silmukoita on vain 2 ennen silmukkamerkkiä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.