-Supersuositut käsityöohjeet

Villasukkien korjaaminen silmukoimalla (duplicate stitch)

Monet muistavatkin varmasti iloisen hehkuvat keltaiset sukkani, joita olen pitänyt vähintään pari vuotta onnellisesti jalassa. Nyt ne näyttivät jo niin reikäisiltä, että ajattelin flunssaisen viikon kunniaksi paikata sukat uudella tyylillä.

Toisen sukan paikkausta aloitin jo viime keväänä. Tein siihen aiemman postaukseni mukaista korinpohjapistoa, mutta saman sukan kantapää näytti nyt kaipaavan myös parsintaa. Samoin toinen sukka.

Seuraan Instagramissa joitakin muita aktiivisia paikkaajia, ja sain sieltä inspiraation paikata sukat silmukoimalla. Kyseessä on siis englanninkielinen duplicate stitch. Tätä voi siis käyttää kun silmukoi neuleen päälle kuvioita, tai myös näin vanhan kohdan vahvistamiseen ja paikkaamiseen.

Kuten ehkä voi huomata, kokeilin tätä ensin jokusenkin kerroksen, ennen kuin alkoi sujumaan kunnolla. Siksi toisen sukan ylälaidassa on vähän erilaisen näköisiä kerroksia monta peräkkäin. Mutta annoin niiden olla, sillä paikattua tuli tuollakin tavalla.


Tapoja tähänkin on monia. Voi tehdä paikkauksen pystysuunnassa, tai vaakaan kuten itse tein. Tärkeintä on tehdä pisto tarpeeksi pitkäksi, eli yhden silmukan yli, ja seuraavan puoleen väliiin.

Tein tästä myös videon, mutta olipa haasteellista saada kuvattua käsiä niin läheltä. Siksi laatu ei vastaa sitä mitä yleensä, mutta toivottavasti saatte näistä selvää.

Mikäli korjaukset kiinnostaa, luethan myös

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Tossutehdas

En yleensä tee tilaustöitä. Muskarituttumme halusi kuitenkin samanlaiset tossut mitkä tein IsoSiskolle talvella, joten pitkän harkinnan jälkeen suostuin ompelemaan samanlaiset

Käsityöbloggaajasta poliitikoksi

Yhteistyössä WSOY, kirja saatu arvostelukappaleena   Lähdin aidosti innoissani keräämään ääniä koko puolueelle, sekä lisäpaikkoja toki oman kaupungin vihreille. Minulla

Pehmolelun Ompeleminen Kirjan Tyypit

Kuinka ommella pehmoleluja?

Ompelin jo reilu vuosi sitten setin pehmoleluja empatianukeiksi Hämeenlinnan lastenkulttuurille, josta niitä toimitettiin kirjojen ja muiden tarvikkeiden kanssa päiväkoteihin. Nuket

Mekkosuunnittelija

  Perjantai-illan ompeluhaasteena oli ommella vaate, jossa on kovaa ja pehmeää. Lapsi halusi itselleen mekon, ja yhteisen kangasvalintamme jälkeen hän