| | | | |

Neulottu mekko lapselle, ohje

Keväinen mekkoprojekti on hyvä aloittaa neulomalla ensimmäinen mekko lapselle!

Suunnittelin mekon juuri ennen parin viikon takaista seminaaria. Pari päivää strategiaa (niin kaupungin kuin myös omaa tulevaisuuttani) miettien neulominen sujui loistavasti luonnon helmoissa, ja mekossakin pääsin lähes helmaan asti. Jokseenkin yllättäen olen joko nopeutunut neulojana, tai sitten tämä oli vaan nopea neulottava.

Ylhäältä alas neulottu mekko sujuu siis lähes yhtä sutjakkaasti kuin tavallinen paitakin. Minä lisäsin helmaan rypytystä, ja hihoihin frilloja. Halutessaan helmaan voisi neuloa lisää esim. pitsiä, tai hihoja voisi neuloa vielä pidemmiksi ja heiluviksi. Mekkomalli on istuva, mutta ei kuitenkaan ole tarkoitettu liian tiukaksi. Noin 110/116 kokoa käyttävälle 5-vuotiaalle mekko kelpasi kuitenkin tällaisenaan heti käyttöön, ja sekin oli toki positiivinen yllätys.

 

 

#Mekkotoukokuun kunniaksi kirjasin mekosta toki myös ohjeen. Lapsen lyhythihainen frillamekko neulotaan siis yhteen putkeen ylhäältä alas, ja lopuksi neulotaan frillahihat. Lanka tässä on kesäistä Sandnes Garnin Tynn Line, ja mekko on neulottu 3 mm paksuilla pyöröpuikoilla. Lanka on puuvillan, viskoosin ja pellavan sekoite, jossa on kauniin kiillon lisäksi aivan yllättävä riittoisuus. Sitä saa ostettua esim. Wetterhoffilta tai Titityystä.

Tähän 110/116 mekkoon riitti juuri ja juuri 3 kerää, mutta hitusenkin pidemmällä helmalla olisi tarvittu hieman lisää. Jos siis haluaa ottaa varman päälle, kannattaa hihat neuloa siten ettei ole päätellyt vielä helmaa, ja neuloa helman loppuun vasta ihan viimeiseksi. Jos osaa neuloa villapaidan ylhäältä alas, osaa siis neuloa myös mekon!

 

Ilmainen ohje lapsen lyhythihaiseen frillamekkoon

lanka: Sandness garn Tynn Line 50 g

10 cm = 27 silmukkaa
puikot: 3 mm

Tarvitaan: 4 silmukkamerkkiä, virkkuukoukku ja 1 nappi

koot: 74/80-146/152
Menekki:
74/80 100 g
86/92 150 g
98/104 150 g
110/116 150-200 g
122/128 200 g
134/140 200 g
146/152 250 g

Lataa ilmainen PDF ohje

Toivottavasti intoudutte neulomaan nyt kesämekkoja ohjeella! Kuulen mielelläni, jos ohjeessa on epäselvyyttä tai virheitä, joten ilmoitathan niistä tähän alle tai sähköpostilla. Mekosta saisi hienon juhlamekonkin lisäämällä satiininauhan vyötärölle. Tästä siis ihana mekko myös kesän juhliin!

 

 

Similar Posts

6 Comments

  1. Ihana! <3 Pitääpi kokeilla jos tämä onnistuisi minultakin! 🙂

    1. Kyllä tämä onnistuu, kun vaan tahtoo niin! Ja jos tulee ongelmia vastaan, laita viestiä niin yritän auttaa 🙂

  2. Hei! Aloin tässä neulomaan tätä mekkoa. Luin ohjeita vähän etukäteen ja huomasin lauseen ohjeen alussa. Silmukkamerkkien jälkeen tulee lause; käännä työ ja neulo 1o ja muut oikeen, sekä viimeinen silmukka oikein. Onko tuossa välissä muuta kuin oikein neulomista🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.