-Supersuositut käsityöohjeet

Viikko yhdessä vaatteessa? #lempivaate

Huomasin maanantaiaamun kunniaksi, että eettisen kaupan puolesta toimiva Eetti ry haastoi vaikuttajia mukaan #lempivaate haasteeseen. Tämä on siis ajatus pikamuotia vastaan, ja jo kaapista löytyvien vaatteiden puolesta.

Pikamuoti on yksi eniten kasvavista ja saastuttavimmista aloista. Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, löytyy ekologisin vaate jo nyt vaatekaapistasi. Mitä pidempään sitä pidät päälläsi, sen ekologisemmaksi se tulee.

Voisitko pitää yhtä lempivaatettasi päällä koko viikon?

Tämän kampanjan ideana on siis valita kaapistasi suosikkivaate, jota pidät päälläsi koko viikon. Onko se sitten neuletakki, housut vai paita, sen saat valita itse. Asukokonaisuuden muita osia saa ymmärtääkseni vaihtaa, mutta se #lempivaate saa näkyä koko viikon.

Otin mielessäni haasteen vastaan, jo sen jälkeen kun olin jo pukeutunut. Päätin, etten ala haasteen vuoksi vaihtamaan vaatteitani, vaan katson monta päivää itse voin liikkua tässä samassa vaatekerrassa.

Nyt aion siis pitää päälläni tätä lämmintä neuletakkia, jonka olen ommellut noin kolme vuotta sitten. Neuletakin kaverina on puuvillainen mekko, jonka taas ompelin pari vuotta sitten NOSHin ostomekon inspiroimana. Ja näiden kaverina vielä villasukkahousut.

Suurin haaste on toki lika, ja se alkaako vaatteet haisemaan loppuviikosta. Neuletakkia tuuletan usein, ja se puhdistuukin parhaiten kunnon tuuletuksella. Mekko taas on hyvä pestä säännöllisesti, mutta uskon sen silti kestävän jopa viikon verran käytössä.

Oletko mukana haasteessa?

Tässä vielä muita vinkkejä vaatehuoltoon:

Nämä päällä siis koko viikko?

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Vuodessa tapahtuu paljon

    Lasten kanssa aika tuntuu menevän nopeammin kuin mitä itse pysyy mukana. Tänä syksynä molempien uhmat tuntuivat osuvan (taas)

Pinaattipasta

  Yksi loppukesän suosikistani on ollut tuore pinaatti. Siitä saa helposti erittäin täyteläisen ja ravitsevan salaatin, piirakan, pitsan tai vaikka

Helppo neulottu vauvanpeitto

Tämä vauvanpeitto syntyy kahdesta langasta neulottuna yhtä aikaa, ja mukaan voi neuloa myös liukuvärjäystä.