-Supersuositut käsityöohjeet

Tahraantuneen paidan uusiokäyttö

likaiset paidat IMG_4166

IMG_4453

IMG_4455

 

Viikolla yhdeksän päätin hyödyntää lastenkaapin sisältöä. Oman vaatekaappini siivouksen ohessa siivosin myös lasten kaappeja ja kauhistuin likaisten paitojen määrästä. Yleensä tahrat lähtevät ilman suurempia läträämisiäkään, mutta varsinkin öljyinen tomaattikastike on suurin viholliseni. Näemmä myös mustekynä.

 

Tahraisia paitoja löytyi siis vino pino. Säästin kaikki Isosiskon paidat odottamaan erilaisempaa muodistamista ja Pikkusiskon paidat päätin leikellä uusiokäyttöön. Paitoina näitä ei olisi saanut enää lahjoitettua eteenpäin, joten leikkasin ja ompelin paidoista alushousuja Isosiskolle. Jo ennen joulua otin kaavat Isosiskon alushousuista ja tein tilkuista kasan uusia, mutta heti jouluna totesimme että tonttu oli laskenut vyötärön mitan hieman väärin, ja näin ollen uudetkin alushousut olivat jo hieman tiukkoja.

 

Paitoja leikatessa muistin onneksi tämän ja levensin kaavaa reippaasti leikatessa. Käytännössä koon 86/92 paitojen leveys riitti juuri ja juuri 104cm alushousuihin. Tahraiset osat leikkelin takakappaleisiin, sillä käytössä niillä ei ole mitään väliä. IsoSisko oli hyvin tyytyväinen uusin alushousuihinsa ja minä puolestani tyytyväinen siihen ettei kaapeissa ole enää likaisia vaatteita. Win-win.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

4 thoughts on “Tahraantuneen paidan uusiokäyttö”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

T-paidasta kassi

  Olen ensi viikolla vetämässä Marttayhdistykseni kanssa t-paidan muokkauspajaa lähikirjastolla. Sitä varten mietin erilaisia nopeita muokkauksia jo nähtyjen pipon, maton,

Pure Waste ja Seppälä

  Vaatekaappini tärkein aihe lienee ekologisuus ja eettisyys. Kun vaatteet ompelee itse luomukankaista tai kierrättäen, tietää tarkalleen mitä päällensä pukee

Juhlamekko Blog Awards gaalaan

Vielä maanantaina se oli musta täyspitkä mekko. Olin ommellut sen kuusi vuotta sitten miehen väitöstilaisuuden karonkkaan, jonka jälkeen se sai