| | | |

Käsityökirjasuositukset

IMG_4526

IMG_4525

IMG_4490

 

Olen viime aikoina panostanut taas käsityökirjojen hankintaan. Joulun tienoilla ostin itselleni joululahjaksi Molla Millsin Virkkurin, josta asia oikeasti lähti. Monipuolinen kirja antaa hyvän pohjan kaikenlaiselle  virkkaukselle, erityisesti kuitenkin kodin sisustamiseen ja käyttötavaroihin.

Virkkauskirjasta olikin luonnollista siirtyä neulontaan ja kirjontaan. Pari viikkoa itkin miehelleni tuskasta kun jouduin palauttamaan Jämälankakirjan takaisin kirjastoon. Heti seuraavalla viikolla löysin Neulo. Virkkaa. Kirjo. Eko-langasta kirjan kirpputorilta, ja mies antoi saman sarjan Jämälankakirjan minulle syntymäpäivälahjaksi. Vasta tuossa vaiheessa tajusin että molemmat kirjat ovat Sanna Virtasen kirjoittamia, ja pidän tyylistä erittäin paljon.

 

IMG_4528

IMG_4527

 

Anoppini taas oli hieman kaivellut kaappejaan ja päätti luopua parista kaavoituskirjastaan. Sain siis hyllyyni klassikkoja, joista ainakin lasten peruspukineiden kaavoituskirjasta on maksettu hunajaa facebookin kirppisryhmissä. Tähän mennessä olen muokannut kaikki käyttämäni kaavani Åsa Lennartssonin Ompele lapselle-kirjasta tutuilla kaavoilla. Ehkä nyt kokeilen ottaa lapsista mitat ja teen heille omat mittojen mukaiset peruskaavat, sillä heidän mitoissaan on suuretkin erot.

Olen pitkään tuskaillut kuinka kirjastosta löytyy kyllä neulonta ja virkkaus kirjoja joka laatuun, mutta laadukkaita ompelukirjoja tulee hieman harvakseltaan. Siispä päätin upottautua neulomiskirjojen maailmaan, ja voi ihanuus mitä kirjoja sitä onkaan! Mikä on sinun suosikkisi?

 

Similar Posts

11 Comments

 1. Toi Jämälankakirja on kyl kiva, mutta enpä tiennyt että sen tekijä on julkaissut toisenkin kirja. Mun tarvii tutustua siihen kans =) Mun lemppari käsityökirjat on varmasti Caitlin Sainion 100 virkattua pitsikukkaa ja ikivanha Otavan Virkkausohjeita. Virkkurit on toivelistalla =)

  Aivan ihanaa kangasta tuossa kukkatyynyssäsi ♥

  1. No oikestaan tuo Ekolankakirja on aika lähellä jämälankakirjaa, mutta hyviä kyllä molemmat.

   Nuo vanhat käsityökirjat on kyllä yleensä parhaita. Selkeät ohjeet kaikkeen. Siitä kyllä tykkään Virkkuristakin, että todella hyvät kuvat kaikkiin ohjeisiin. Suosittelen!

 2. Omat suosikkini ovat ehdottomasti Cookie A:n sukkakirjat Sukkia. Rakkaudella. ja Suloisimmat sukat – olen ihan Cookie A:n monimutkaisten sukkamallien fani! Lisäksi hyllystäni löytyy Jonna Hietalan Kerällä ja Veera Välimäen Lankaleikki, joissa on molemmissa superkauniit kuvat ja kivoja, simppeleitä malleja. Uusin hankitani on Védís Jónsdóttirin Islantilaisia neuleita, kun ihastuin islantilaisneuleisiin. Ja ompelukirjoista Mekkotehdas on vaan niin ihana! 🙂

  1. Moni on nyt suositellut tuota Lankaleikkiä, pitääkin yrittää metsästää se jostain. Minä lainasin juuri tällä viikolla kirjastosta myös tuon Islantilaiset neuleet, ja olen ihan myyty. Aivan loistavia neuleita!

   Ja kyllä, en tiedä miten unohdin Mekkotehtaan. Sitä ei tosin löydy omasta hyllystä ja kirjastossakin sen on aina varattu, pitäisi varmaan ostaa omaksi.

 3. Mun suosikkeja on tuo yllämainittu lankaleikki, sitten tykkään Sukupolvien silmukat kirjasta. Himoitsen Veera Välimäen uusinta huivikirjaa, jonka nimi taisi olla huivileikki. Saattaisit tykätä myös Hanna Välitalon kirjasta Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua. Siinäkin on kekseliäitä tuunausohjeita.

 4. Neule- ja virkkauskirjoja on markkinoilla valtavasti. Itse haluan tutustua ja oppia erilaisia tekniikoita. Niin kävikin, kun tein edellistä kirjaani Matto x 30, joka ilmestyi viime syksynä. Joten hieman puolueellisesti kehun sitä! Terkuin Suska koivuladesignesta.

 5. Moikka, mun tyttöjen ehdoton muokkaussuosikki on Mekkotehtaan-kirja. Koska ompelen “paljon” joustamattomista kankaista, kirja taipuu moneen juhlamekosta Frozenin Elsa-mekkoon tai keijuhepeniin. Tykkään kovasti. Joka tyypin kaavakirja 1-2 ovat myös hyviä perusteoksia. Ritu

  1. Mekkotehdas taipuu kyllä moneen! Ja parasta siinä on juuri ne monipuoliset muokkaustavat. Itse olen kokeillut kirjasta paria mekkoa, mutta ovat myös aika leveitä. Toki joustamattomasta tarvitaan enemmän väljyyysvaraakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.