Arjen monitoimikoneet

IMG_4411

IMG_4505

 

Insinöörimies on jo jonkin aikaa halunnut itselleen uutta lelua. Olen saanut koukutettua hänet kasvissyönnin saloihin, ja kieltämättä vanha sauvasekoittimemme veteli viimeisiään raakakakun pähkinöiden kohdalla. Kun viime viikonloppuna toivuin flunssan jälkitaudeista, kävi mies hieman ostoksilla.

Hän toi kotiin pahvilaatikollisen vempeleitä. Yhdessä nämä ilmeisesti muodostavat Boschin monitoimikoneen, jolla saa tehtyä vaikka ja mitä. Laskimme että pölyyntyvän kahvinkeittimen voi hyvinkin pakata kaappiin odottamaan kerran kuussa käyviä vieraita, jolloin pöytätilaa on aivan riittävästi myös tälle monitoimikoneelle. Tämä leikkaa, viipaloi, murskaa ja muussaa, vaivaa ja sekoittaa. Olemme ehtineet kokeilla vasta kokeilleet pitsataikinaa ja haasteellisia kasvispihvejä, ja varsinkin pihveistä tuli yllättävän hyviä rakenteeltaan. Toinen tekijä voi myös olla tarkka kokkini, joka tuntuu nykyään peittoavan omat kokkailuni mennen tullen.

Onhan tämä ehkä hienoinen turhake. Mutta jos tällä saa pihvit, smoothiet ja wokit simppelisti ruokapöytään, niin olkoot. Ja koska mies on innostunut kokkaamisesta, niin hän saa harrastaa sitä myös jatkossa.

 

Minä sen sijaan jäin haaveilemaan siivousapurista, Kärcherin höyrypuhdistimesta. Blogiringillä on ollut puhdistimen tiimoilta kampajana, ja olen suu auki tuijotellut videoita kampanjan blogeista. Yritän perustella hankintaa pesuaineiden tarpeettomuudella sen jälkeen, ja tottahan toki tuon kanssa heiluisin innoissani pesemässä ikkunoita. Ja kylpyhuoneen laattoja, eteisen peiliä ja keittiön kaappeja. Lattialaattamme oikein huutavat tuota laitetta! Vai onko se laiska minäni?

 

Mikä on teidän turhakkeenne, mitä ilman arki ei kuitenkaan olisi niin kivaa?

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Juustoraasteesta potkua arkeen

  Pääsin mukaan kehittämään Valion uudesta Texmex juustoraasteesta reseptejä. Tykästyimme siihen arkiruuan seassa hyvänä maun kirkastajana, ja reseptejä syntyi lopulta

Helpot mökkieväät, nopeat kinuskipalat

Yhteistyössä Helsingin Mylly   Lähdimme juhannuksena mökille jossa ei ole juoksevaa vettä, sähköuunia tai oikeastaan mitään muitakaan ylellisyyksiä. Kun siis

Mitä tänään syötäisiin?

  Vähintään kerran viikossa kärsimme “Mitä tänään syötäisiin” -ongelmasta. Pirullinen pulma, joka on kuitenkin varsin rasittava ja epämiellyttävä. Työnjakomme on

Chili-hunajapähkinät

    Lasten mennessä nukkumaan parasta on käpertyä miehen kainaloon sohvan nurkkaan jokin herkku naposteltavana. Suklaa ja karkki vaihtuvat usein