| | | |

Ommeltu merinovillainen neuletakki

neuletakki-merinovilla

merinovillaneule

 

Huomaan keski-ikäistyväni. Oikeastaan on  ihana keski-ikäistyä. Pukeutua juuri niin vanhanaikaisesti kuin haluaa, mukaviin vaatteisiin ja olla meikkaamatta ihan joka päivä. Saan opastaa lapsiani luottamaan itseensä ja ennen kaikkea arvostamaan itseään, ja saan tehdä omat vaatteet itse juuri silloin kuin itselleni sopii.

 

Vaikka olen hurahtanut neulomiseen, on joskus kuitenkin helpompaa vain ommella ja saada nopeammin valmista. Olen kaivannut itselleni jo pitkään neliömäistä liehukeneuletta, sellaista joka kävisi monen vaatteen kanssa, ja joka oikeasti vielä lämmittäisi. Kun pari kuukautta sitten näin Instagramissa Käpysen uudet merinovillat, tiesin heti haluavani neuleen itselleni juuri niistä.

 

liehukeneule-vyolla

ommeltu-neule-itselle

 

Olen kyllä vuoden aikana aloittanut neulomaan monta neuletta itselleni. Kaikki ovat jääneet kesken syystä tai toisesta, ja niin meinasi jäädä tämäkin. Monta viikkoa se odotti puolivalmiina ompeluhuoneessani (kyllä, minulla on nykyään oma ompeluhuone!!) jotta joku viimeistelisi sen. Oikeastaan se odotti päätöstä viimeistelystä, ja päätöstä siitä että yksinkertainen malli on ihan hyvä.

 

Viimeistelin neuleen lopulta mustalla vinonauhalla. Löysin vastaavan liehukkeen kaavan Kotiliesi Käsityö-lehden 9/2015 numerosta, mutta itse en jaksanut piirtää kaavoja. Piirsin omasta paidan kaavastani vastaavat liehukkeet, ja hihoihin tein poikkisaumat kyynärpään yläpuolelle, jotta sain tasan metrin mittaisen kankaan riittämään. Ja riittihän se, juuri ja juuri. Pipoa varten ostaisin vielä lisää, jos tämä ei olisi loppunut heti kesken. Näköjään muutkin ymmärtävät hyvän päälle.

 

Ohut merinovilla on nyt lämmittänyt minua viikon verran viileässä toimistossa. Paras vaate pitkään aikaan, ja tälle riittäneet tuuletus kylmässä pesun korvikkeena.

 

 

ompelu-neuletakki

itsetehty-neuletakki

liehukeneule

 

Similar Posts

3 Comments

    1. Niin minäkin puen aina lapsille, mutta jostain syystä sitä ei itselle osaa. Paitsi vuosi sitten ostin pirun kalliit merinosukkahousut, joissa kuljin koko talven. Nyt kaivoin ne taas esiin ja ne on ihanat! Eikä niissä nilkat koskaan palellu, kun vetää vielä villasukat päälle.

  1. On kyllä ihana! Meillä kanssa puetaan lapsille villaa alle ja ylle, koululaiselle kylläkin vain kylmimmillä keleillä. Ihanaa huomata, että Hän ihan itsekin monesti valitsee villaa ylleen, huomannut itsekin villan lämmittävyyden. Pienemmälle tulossa taas villapitkikset dropsin ohjeella Fine Woolista, ihanan pehmeät ja ohuet pökät. Näistä aloitettu koosta 50 ja nyt jo kokoa 92! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *