| | | | | | |

Vetoketjun vaihto ja korjaus helposti

takin vetoketjun korjaaminen ilman purkamista

ohje helppoon vetoketjun vaihtoon ilman purkamista

 

Ostin kirpputorilta lapselle välikausisetin sovittamatta sitä lapselle suoraan paikanpäällä, ja maksoin setistä vielä itselleni epätyypillisen korkean hinna. Jo ensimmäisellä käyttökerralla takin vetoketju kuitenkin aukesi kesken leikin, ja samoin kävi myös seuraavalla kerralla. Myöhemmin toiset vanhemmat osasivat kertoa kyseessä olevan ns. tyyppivika kyseisissä takeissa, joten ei auttanut muuta kuin miettiä vetoketjun vaihtoa.

 

Kyseessä on siis lapsen välikausitakki. Takissa on vuorin lisäksi erilaisia listoja ja muita lisäosia juuri vetoketjun saumassa, joten siisti vaihto ei tulisi kyseeseen. Ei ainakaan minun kärsivällisyydelläni. Hääräämö-blogin innoittamana päätin testata vetoketjun ompelua vanhan alle, jolloin purkamista ei tarvittaisi.

 

lapsen takin vetoketjun vaihto helposti

ohje takin vetoketjun korjaamiseen helposti

 

Helppo ja nopea vetoketjun uusiminen:

 1. Pura vanhan vetoketjun yläosassa oleva stoppari, ja ota vedin pois kokonaan vanhasta ketjusta.
 2. Ota noin 2-3 cm lyhyempi kuin alkuperäinen vetoketju, mielellään vielä vastaväriä, jolloin saat kivan kontrastin ja näyttävän yksityiskohdan
 3. Neulaa uusi vetoketju vanhan alle todella hyvin
 4. Taita vetoketjun yläosan päät siististi ketjun alle
 5. Harsi vetoketju kiinni käsin, varsinkin jos alla on monta muuta tukilistaa vetoketjusaumassa
 6. Ompele vetoketju kiinni vanhan vetoketjun päältä, käyttäen vetoketjupaininjalkaa
 7. Päättele langat ja ota tuote käyttöön!

 

vetoketjun voi ommella vanha alle

 

vetoketjun korjaaminen ulkotakkiin helposti ja nopeasti, ohje

ohje takin vetoketjun korjaamiseen helposti

Similar Posts

9 Comments

 1. Oiskohan tässä riittävän helppo tapa korjata oman vanhan takin vetoketju. Hmm..

  1. Kiitos Rouva Tiainen, tämä oli todella helppoa ja nopeaakin, kun vertaa purkamiseen. Hääräämössä osataan! 😉

 2. Mä vaihdoin viimeksi niin, että leikkasin vanhan vain varovasti pois ihan reunaa pitkin (en siis purkanut vanhoja kiinnitysompeleita) ja ompelin reunaan uuden samalla tavalla kuin säkin teit. Hyvä tuli siitäkin. Turha vetoketjun vaihtamisesta on mitään peikkoa tehdä :D.

  1. Nimenomaan, turha stressata vetoketjun vaihtoa, kun siihen löytyy hyviä tapohja monia! 🙂

 3. Kiitos ohjeesta, tämä tuli juuri sopivasti tarpeeseen, kun ulkoilutakkini vetoketju lakkasi toimimasta juuri kun tuuliset kelit tuli. Helppo ohje, kun ei tarvinut mitään purkaa ja jälki tosi siisti. Takki jälleen puolen tunnin korjauksel kuin uusi. Vetoketjun vaihto oli tähän asti inhokki hommaa, mutta nyt neuvosi ansiosta rupesi löytymään perheen jäseniltäkin korjattavaa eikä tee mieli kieltäytyä. Iso kiitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.