-Supersuositut käsityöohjeet

Kellohelman kaavoittaminen

Käpysen digijersey kellohelmaisessa mekossa

liehuva puolikellomekko

kuinkaa kaavoittaa kellohelmainen liehuva mekko

 

Minulta on pyydetty kesällä ompelemaan liehuvahelmaisia mekkoja. Olen aiemmin ommellut enemmänkin helmasta rypytettyjä versioita, joten lapsen toiveesta ajattelin helmaa uudelta pyöreältä näkökulmalta. Eli kellohelmaa sen olla ja pitää, ja voi kuinka iloiseksi lapsi tulikaan!

 

Kellohelmahan on universaali ja erittäin helppo ratkaisu niin mekkoihin kuin hameisiinkin. Mittaamalla oman vyötärönympäryksen ja helman pituuden, saa kellohelman tehtyä hetkessä omilla mitoilla. Alla olevan kuvan perusteella voi hieman hahmottaa millaisen ympyrän piirtää. Eli jos haluaa oikein pyörivän helman, piirretään täysympyrä ja vyötärö tulee sen keskelle. Näppärän Circle Skirt App -ohjelman avulla voi myös laskea ympyrän leveyksiä ja piirrettävän kaaren pituutta, ja siten saa vielä helpommin piirrettyä oman kaavan. Erittäin kätevää!

 

Syöttämällä sivuilla vaaditut tiedot, saa ohjelmasta lisäksi vielä jopa leikkuusuunnitelman, sekä arviota kankaan menekistä. Ja se onkin se kellohelmahameen isoin haaste, suuri kankaan menekki. Sitä voi hieman välttää ompelemalla kellohelma paloista ja leikkaamalla palat eri suuntiin, mutta mikään zero waste kaava tämä ei missään nimessä ole. Kokeile kuitenkin alla olevaa ohjelmaa, voit yllättyä positiivisesti kun ei tarvitsekaan itse laskea ympyrän kaaria!

Circle Skirt App

 

kellohelmaohjelma_01 kellohelmaohjelma_03

kellohelman kaavoitus

 

Minä tein siis mekkoja, ja kavensin tavallista paidan kaavaa tähän sopivaksi. Samoin lyhensin paitaosan helmaa, mutta näköjään sitä olisi voinut lyhentää vielä enemmän. Helman ompelukin on helppoa. Sauman voi sujauttaa taakse tai sivulle, ja eteen tulevalla kuvion vinoisuudella voi myös halutessaan leikkiä. Sulkakankaassa hieman leikinkin, ja niissä sulat menevät edessä eri suuntaan vinoon kuin ylempänä edessä. Tämä tuo kivaa särmää mekkoon.

 

Minä ompelin nämä mekot Käpysen kankaista, jotka lapsi itse valikoi kännykän ruudulta. Koska kyseessä oli toiveompelukset, tuli näistä myös todella mieleiset lapselle. Samalla taisin myös itse ihastus kellohelmaisiin hameisiin, ja haaveilen sellaisesta myös itselleni. Toivottavasti kaavanpiirtovinkistä on apua myös sinulle!

 

neljävuotiaan toivemekko pinkkiä ja kellohelmaa

kellohelmaiset mekot jerseyst'

hihaton kellohelmamekko lapselle

tunnelmakuvia ja ohjeita kellohelmaisen mekon kaavoitukseen

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

2 thoughts on “Kellohelman kaavoittaminen”

  1. Olipa ihanaa löytää tämä blogisi. Ompelen ja neulon pajon kolmivuotiaalle lapsenlapselleni, Emma-tytölle. Ajattelin, että liehuvahelmainen mekko on ihan pakko tehdä ensi kesäksi. Sinultapa sainkin hyvät ohjeet, kiitos niistä.
    Terveisin Satu

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Huivipanta kesän lapselle, ohje

  Lämmin #lakkikesäkuu kaipasi lapselle huivihattua. Tällekin päähineelle on monta nimeä, ja pikaisella googlailulla se on ainakin huivihattu, huivipanta, pantahuivi

Virkkaaminen kuteen ympärille

  Viikolla kuusi on virkkailtu. Olin jo joku aika sitten leikellyt miehen rikkinäisiä t-paitoja matonkuteeksi, mutta koska matot syntyivät ommellen

Raitatunika isolla taskulla

  Talvisin en muuta pitäisikään kuin collegemekkoja. Ne ovat niin lämpimiä, pehmeitä, eivät ryppyynny ja joustavat lähes joka suuntaan. Sellainen

Vaatetus - Brodeerattu laastari

Ompelumerkit

Kaikki lähti siis siitä, että oli aika tilata uusia ompelumerkkejä. Olin tilannut niitä aikaisemminkin, mutta aloitin työn silti vertaamalla eri