| | | | | |

Kellohelman kaavoittaminen

Käpysen digijersey kellohelmaisessa mekossa

liehuva puolikellomekko

kuinkaa kaavoittaa kellohelmainen liehuva mekko

 

Minulta on pyydetty kesällä ompelemaan liehuvahelmaisia mekkoja. Olen aiemmin ommellut enemmänkin helmasta rypytettyjä versioita, joten lapsen toiveesta ajattelin helmaa uudelta pyöreältä näkökulmalta. Eli kellohelmaa sen olla ja pitää, ja voi kuinka iloiseksi lapsi tulikaan!

 

Kellohelmahan on universaali ja erittäin helppo ratkaisu niin mekkoihin kuin hameisiinkin. Mittaamalla oman vyötärönympäryksen ja helman pituuden, saa kellohelman tehtyä hetkessä omilla mitoilla. Alla olevan kuvan perusteella voi hieman hahmottaa millaisen ympyrän piirtää. Eli jos haluaa oikein pyörivän helman, piirretään täysympyrä ja vyötärö tulee sen keskelle. Näppärän Circle Skirt App -ohjelman avulla voi myös laskea ympyrän leveyksiä ja piirrettävän kaaren pituutta, ja siten saa vielä helpommin piirrettyä oman kaavan. Erittäin kätevää!

 

Syöttämällä sivuilla vaaditut tiedot, saa ohjelmasta lisäksi vielä jopa leikkuusuunnitelman, sekä arviota kankaan menekistä. Ja se onkin se kellohelmahameen isoin haaste, suuri kankaan menekki. Sitä voi hieman välttää ompelemalla kellohelma paloista ja leikkaamalla palat eri suuntiin, mutta mikään zero waste kaava tämä ei missään nimessä ole. Kokeile kuitenkin alla olevaa ohjelmaa, voit yllättyä positiivisesti kun ei tarvitsekaan itse laskea ympyrän kaaria!

Circle Skirt App

 

kellohelmaohjelma_01 kellohelmaohjelma_03

kellohelman kaavoitus

 

Minä tein siis mekkoja, ja kavensin tavallista paidan kaavaa tähän sopivaksi. Samoin lyhensin paitaosan helmaa, mutta näköjään sitä olisi voinut lyhentää vielä enemmän. Helman ompelukin on helppoa. Sauman voi sujauttaa taakse tai sivulle, ja eteen tulevalla kuvion vinoisuudella voi myös halutessaan leikkiä. Sulkakankaassa hieman leikinkin, ja niissä sulat menevät edessä eri suuntaan vinoon kuin ylempänä edessä. Tämä tuo kivaa särmää mekkoon.

 

Minä ompelin nämä mekot Käpysen kankaista, jotka lapsi itse valikoi kännykän ruudulta. Koska kyseessä oli toiveompelukset, tuli näistä myös todella mieleiset lapselle. Samalla taisin myös itse ihastus kellohelmaisiin hameisiin, ja haaveilen sellaisesta myös itselleni. Toivottavasti kaavanpiirtovinkistä on apua myös sinulle!

 

neljävuotiaan toivemekko pinkkiä ja kellohelmaa

kellohelmaiset mekot jerseyst'

hihaton kellohelmamekko lapselle

tunnelmakuvia ja ohjeita kellohelmaisen mekon kaavoitukseen

Similar Posts

2 Comments

  1. Olipa ihanaa löytää tämä blogisi. Ompelen ja neulon pajon kolmivuotiaalle lapsenlapselleni, Emma-tytölle. Ajattelin, että liehuvahelmainen mekko on ihan pakko tehdä ensi kesäksi. Sinultapa sainkin hyvät ohjeet, kiitos niistä.
    Terveisin Satu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *