-Supersuositut käsityöohjeet

Suomalaisia lastenvaatteita

Moni haluaisi ostaa kotimaisia lastenvaatteita, mutta mistä niitä kotimaisia vaatteita sitten saa? Tämäpä on hyvä kysymys, ja varsinkin lastenvaatteiden kohdalla tarjontaa jopa on. Yritykset ovat toki pieniä, mutta päätin koota alle listan suomalaisista yrityksistä, joiden lastenvaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Toivon teidän täydentävän tätä listaa suomalaisista lastenvaateyrityksistä aina kun uusia tulee, ja olen varma että minulta joku on unohtunut kuitenkin. Kertokaa siis ihmeessä lisää!

Lista kotimaisista lastenvaateyrityksistä

Ainola

Värikkäät Ainolan lastenvaatteet valmistetaan Suomessa, ja heiltä saa muuten myös kankaita!

Papu

Graafista designia lapsille valmistava yritys, jonka moni tuntee rusettipipoista. Osa tuotteista valmistetaan Suomessa, osa Portugalissa.

Höö

Aivan ihania raitoja ja myös mahtavia mekkoja. Kolmen naisen firma, jotka haluavat sanoa ei kertakäyttökulttuurille.

Melli Eco Design

Keskosvaatteista aloittenut yritys, jonka tuottevalikoima on laajentunut nyt myös isompiin lapsille.

OMIN

Omin on kahden naisen design alan yritys, joka painottuu mustavalkoiseen värimaailmaan ja leikkauksilla leikittelyyn

Kimperi

Jyväskylässä pipoistaan alunperin tunnettu, ja tuotteet valmistetaan yhä Keski-Suomessa. Omaa myös oman kivijalkaliikkeen Jyväskylän keskustassa. Edit. 05/17 Uutisen mukaan Kimperi on lopettanut toimintansa, mutta tuotteita varmaan saa vielä jonkun aikaa.

Punainen Norsu

Pääosin kierrätysmateriaaleista tuotteet valmistava yritys, eli myös sillä saralla ekologinen.

Hilla Clothing

Avainlippumerkillä varustetut tuotteet takaavat kotimaisuuden, ja näitä saa sopivaan hintaan isoista Citymarketeista ja Prismoista. On vielä myös luomua!

Loru

Vaatteet on suunniteltu pitkäikäisiksi ja kaavoituksessa on pyritty siihen että tuotannosta aiheutuisi mahdollisimman vähän jätettä (Zero waste). Tuotteissa pyritään käyttämään kierrätysmateriaaleja, ja mekot hivelevät allekirjoittaneen silmää aika paljon.

rusettileggarit

PaaPii

PaaPii valmistaa niin pehmoleluja, sisustustarvikkeita kuin valmistuttaa myös lasten vaatteita. Kotimaisena toki.

Myllymuksut

Kestovaipoista ehkä tunnetumpi yritys valmistaa myös lastenvaatteita kotimaassamme

Viljamin puoti

Tuotteet valmistetaan ja suunnitellaan Seinäjoella ja sen lähiympäristössä, ja Viljamin Puoti myy myös mahtavia neuloksia ja kankaita.

Jenni JJ

Yhden naisen yritys, joka ompelee mallistonsa vaatteetkin itse. Värikkäitä ja luovia vaatteita lapsille.

Autio Neule

Valmistuttaa vaatteita Suomessa niin äitiyspakkaukseen, Joulupukille kuin tavallisille kuluttajillekin. Tuotteet valmistetaan kankaita myöten Suomessa, ja niillä on avainlippumerkintä.

Eilen Design

Tekee paljon kierrätysmateriaaleista, esim. pitsimekkoja. Omaa myös oman kaupan Ulvilassa.

Sampsukka

Valmistaa Myllymyksun tavoin myös kestovaippoja, mutta niin myös vaatteita lapsille kuin aikuisillekin.

Napikas

Napikas tekee kierrätysmateriaaleista sekä kotimaisesta froteesta iloisen värisiä lastenvaatteita.

Little Copenhagen

Kauniita ja yksilöllisiä lastenvaatteita, osa tehty kierrätysmateriaaleista. Huolettomuus ja tyylikkyys kohtaavat.

Nordies

Luomupuuvillasta valmistettuja vaatteita lapsille, tuotteet valmistettu Paimiossa.

Merineule

Villasia vaatteita niin lapsille kuin aikuisille

Marakattimarssi

Iloisen värikkäitä lastenvaatteita

Poutapukimo

Poutapukimo valmistaa vaatteet ja painaa kankaat Suomessa. Kankaita saa myös ostaa ja ommella itse!

BeiBamboo

tekee tuotteita erityisesti pienille vauvoilla ja keskosille, ja vaatteiden suunnittelu on palkittu monilla palkinnoilla.

Piruetti

Tanssivaatteita eri ikäisille lapsille, suomessa tehtyjä toki.

Vinkee

Hauskoja heijastinliivejä lapsille

Ommellinen

Yhden naisen yrityksestä isoksi toimijaksi kasvanut Ommellinen valmistaa kaikki tuotteet itse omassa ompelimossaan. Seuraamalla Ommellisen fb-sivuja saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotteista verkkokaupassa. Tuotteita myös naisille.

Momel

Momelin kankaat on kudottu ja painettu Suomessa, sekä myös ommellaan toki kotimaassa. Mallistoja niin lapsille kuin aikuisillekin.

Marlon

Marlon on pitkän historian omaava trikoovaatetehdas, joka tunnetaan erityisesti äitiyspakkauksen vaatteistaan. Pieniä lastenvaatteita myydään myös esim S-ryhmän kaupoissa.

Hieman pienempiä yrityksiä, joilta saa mallistotuotteiden lisäksi myös räätälöityijä vaatteita

Pim Pam

Ullekas

Tanssiva Lanka

Nomparelli

Isoäidin aikaan

Vekarat

Tirnukka

Paapero

Majapuu

Muut ekologiset lastenvaateyritykset

Täydennän siis listaa sitä mukaa kuin te minulle niitä vinkkaatte. Pieniä valmistajia on paljon, ja vielä enemmän löytyy meitä kotiompelijoita. Erittäin paljon löytyy myös toki suomalaista designia, joiden tuotanto on yhä Euroopassa. Tästä saisi pitkä listan myös, mutta mainittakoon vaikka Nosh Organics ja Gugguu.

Suosittelen myös tutustumaan ekologisesti ja eettisesti laadukkaaseen pieniä yrityksiä alleen kokoavaan nettikauppaan weecos. Sieltä löytyy näitä jo mainittuja yrityksiä, ja paljon myös suomalaisia aikuisten designia valmistavia yrityksiä. Mikäli hinnat tuntuvat korkeilta, voi aina miettiä kuinka myös laatu kestää pidempään, ja kenelle siitä omasta vaatteesta oikeasti haluaa maksaa. Minä ainakin maksan mieluummin kotimaisesta, ja varsinkin kierrätysmateriaaleista tehdyistä tuotteista.

Edit. Niin ja muistakaa käydä katsomassa myös facebookin Suoma Design kirppis, jossa myydään niin käytettyjä kuin uusiakin suomalaisia vaatteita ja jalkineita. Ryhmään pitää ensin liittyä, mutta jos suomalainen design innostaa, niin käykäähän liittymässä.

Edit. Tätä listaa on muokattu 05/2017, ja muokkaan aina myös säännöllisesti lisää. Teidän vinkkienne ansiosta osa alkuperäisen listan firmoista joutui pois tuotannon siirryttyä muuhun maahan, ja lisää on toisaalta myös tullut. Kiitos siis kaikille!

Lista kotimaisista naistenvaatteista ja lista kotimaisista kengistä.

73 thoughts on “Suomalaisia lastenvaatteita”

 1. Marlon on ilmeisesti myös suomalainen ja tänään luin jutun, että lopettavat. Samalla luin, että kankaatkin tehdään Suomessa. Jotenkin tämä on kokonaan mennyt mulla ohi. Näitähän myydään Prismoissa eivätkä ole edes mitenkään älyttömän kalliita. Ihanan pehmeitä vaatteita.

  Vastaa
  • Juu niin taitaa tehdä, mutta koska se on kuitenkin enemmän kangaskauppa ja vaippakauppa, en lisää sitä nyt tähän listaan. Ihan omaa lastenvaatemallistoa heillä ei kuitenkaan ole, mikä on ehkä tämän koonnin juju. Kiitos kuitenkin vinkistä 🙂

   Vastaa
  • Moikka Jenni, niin on. Mutta niin on paljon muitakin näitä tilauksesta ompelevia. Pienellä Hattutehtaalla ei ole täysin omaa lastenvaatemallistoa, joten sen takia joudun jättämään sen listasta pois. Kuuluu enemmän kategoriaan, että tilaamalla saa 🙂

   Vastaa
 2. Tulee tarpeeseen tämä lista. Aina kun katon noita sun omia, upeita aikaansannoksia, tuntuu pieni kateuden vihlasu, voi kun itekin osais. Ja haaveilen, että sä joku päivä perustat oman yrityksen, että saisin itellekin ja omille muksuille noita ihanuuksia 😉

  Vastaa
  • Kiitos Lintunen! Tähän voin kyllä vastata heti, että valitettavasti aikani on rajallinen, enkä tiedä jaksaisinko alkaa yrittäjäksi. Ehkä joskus, ja joskus ja silloin tällöin myyn näitä hieman käytettyjä toki myös eteenpäin. Nyt esim. mekkoja löytyisi, jos joku jaksaisi vaan naputtaa niitä myyntiin 😉

   Vastaa
 3. Little Copenhagen tekee pienimuotoista vaatteiden suunnittelua ja tuotantoa. Vaatteita saa ostaa nettikaupasta, ja kivijalkaliike (jossa vaatteet myös ommellaan) löytyy Helsingistä. Liikkeessä myydään muitakin merkkejä, mutta nuo LC-vaatteet ovat taatusti kotimaista käsityötä 🙂

  Vastaa
  • Hei kiitos Jenni! Tämän lisäsin listaan heti, oli minullekin uusi tuttavuus merkkinä. Kaupasta olen kyllä kuullut, mutta en tiennyt että sen sisällä on vielä oma merkki ja tuotteet 🙂

   Vastaa
 4. Aarrekid vaatteet tehdään ymmärtääkseni nykyään ulkomailla.

  Tässä kotimainen lista tiedossani olevista:

  Yhden naisen firmoja mm.
  Pim pam,
  Ullekas,
  Tanssiva lanka.
  Nomparelli

  Ihania pipoja saa mm.
  Pikkustikkari -nimisestä paikasta

  Nettisivuilta
  “isoaidinaikaan” voi tilata paljon suomalaista vaatetusta

  Vauvojen vaaleita vaatteita löytyy
  Beibambuu -merkiltä

  Merineuleelta neuleita, yöasuja, t-paitoja

  Ihku

  Oikukas

  Marakattimarssi

  Vekarat

  Tirnukka

  Tepsut: Kenkiä ad kokoon 30

  Paapero

  Vastaa
  • Lappilainen lastenvaatevalmistaja Paapero on toiminut jo 25 vuotta. Yrityksessä tekijöitä on viisi, suunnittelu ja valmistus kokonaan kotimaassa. Uusissa kankaisssa oma design, kotimainen painatus ja kangaspohjat. Kemijärvellä kivijalkamyymälä, yrityksellä uusi verkkokauppa. Jälleenmyynti mm. pohjoisen matkailukeskuksissa ja lentoasemilla ym.. https://www.paapero.fi/page/3/yritys.

   Vastaa
 5. Lisäys edelliseen. Osa Aarekidin vaatteista siis tällä erää ainakin valmistettu Suomessa, osa Virossa.

  Vastaa
 6. Vielä

  Riihipeikko: Tyttöjen ja poikien ja isompienkin juhla-asuja

  Piruetti: Kotimaisia ja muitakin liikunta-asuja tanssiin ja jumppaan.

  Vastaa
 7. Uunituore kotimainen lastenvaatteita valmistava yritys on Majapuu Oy http://www.majapuu.fi, 100%:sti suomalaista käsityötä, jopa osa kankaista on Suomessa valmistettuja. Ihania lasten ja naisten sisävaatteita.

  Vastaa
 8. pikkulasten juhlavaatteet
  kastemekot
  materiaaleina pääasiassa pellava ja puuvilla
  Käsityön harrastajille kotimaiset neulokset (Orneule)
  ja paljon muuta kivaa.
  Brodeerauksen harrastajille
  brodeerauskuviot, -langat ja tukimateriaalit

  Vastaa
 9. Moi, oletkos kuullut Mandan vaatteista? Itse tilasin hameen tytölle, Suomalaista muotoilua, materiaali 100% puuvilla (organic cotton) ja vaatteet ovat saumattomia. Nettisivutkin löytyy http://www.manda.fi.
  Kokemus hameesta hyvä.

  Vastaa
 10. Hei, sain ainakin Ruskovillan sivuilta kuvan, että he valmistavat Suomessa. Tarjolla siis villaa, silkkiä ja puuvilla vauvasta vaariin. 🙂

  Vastaa
 11. Hei

  Saanko kopioida tämän tekstin ja julkaista omassa blogissani linkaten tänne sinun postaukseen? 🙂 pitänee vielä lukea tuo läpi ja miettiä muistanko itse joitain merkkejä, joita ei ollut mainittu.

  Vastaa
 12. Maitotytöllä on imetyspaitojen lisäksi mini mallisto lastenvaatteita..

  wwww.maitotyttopaidat.fi

  Vastaa
 13. Pakko vinkata, kun viimein saatiin myös oma mallisto kotimaisine kankaineen, painoineen ja ompeluineen verkkokauppaan. Tänään myös tuotteita tarjouksessa! Mallisto laajentumassa ja kaikkea muutakin uutta tekstiilialaa mullistavaa tulossa tulevan vuoden aikana – kannattaa kurkkia. ^_^

  https://www.momel.fi/

  Facebookissa myös vaatelahjakorttiarvontoja!

  https://www.facebook.com/MomelDesign/photos/a.429625360564801.1073741828.413007378893266/547627278764608/?type=3&theater

  Vastaa
 14. Kikapi valmistaa hattuja ja vaatteita lapsille ja aikuisille. Syksyllä tulossa lisää tuotteita sekä verkkokauppa. Nyt tilaukset voi tehdä facessa tai sähköpostilla 🙂

  Vastaa
 15. Tuolla kommenteissa jo 2015 mainittu Marlon näyttäisi edelleen tekevän kotimaassa ja puuttuvan listauksesta. Itsellä ainakin kokemus tosi laadukkaista vauvanvaatteista.

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Farkkuessut

  Tämän viikon kierrätyshaasteen tulos syntyi taas pitkäaikaisesta lasten toiveesta. Toinen oli vailla essua,  ja mummon lahjoittama vanha farkkujakku pääsi

Collegetakit

  Syksyisten päivien viiletessä huomasin lasten tarvitsevan jonkinlaisia paksumpia paitoja tai takkeja. Kaappeja siivotessani löysin Käpysen neonmeleeratun collegen, joka oli

Paratiisimaija-mekot

  Kun julkaisin kuvan näistä kankaista Instagram-tililläni, tuli siitä viikonlopun aikana yksi tykätyimmistä kuvistani koko pari vuotisen Instagram historiani aikana.

Suomalaisen työn perässä

Viime aikoina on keskusteltu paljon kotimaisesta työstä. Kuinka pakolaiset tulevat ja varastavat työpaikkamme, kuinka hallitus riistää sunnuntaityöstä ja vähän muustakin,