Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Villahousut lapselle, helppo ohje

10.2.2018

Yhteistyössä Tammer-tukku, lanka saatu testikäyttöön

 

Ihan vain #housuhelmikuun inspiroimana neuloin ensimmäiset villahousut lapselle. Oikeastaan neuloin nämä ystävän lapselle koossa 74/80 cm, ja nämä on neulottu mukavan paksulla Kehrän Lauri langalla. Sain lankaa suoraan valmistajalta testiin, ja en ollutkaan pitkään aikaan neulonut tästä paksuudesta. Housujen teko sujui siis kuin itsestään paksuhkolla langalla.

 

Sanoisin, että tämän helpommaksi ei villahousujen neulominen tule. Villahousut voi neuloa todella helposti joko sukkapuikoilla, tai pyöröpuikoilla esim magic loop tekniikalla. Halutessaan lahkeetkin voi neuloa kaksi yhtä aikaa, kuten itse neuloin. Kirjoitin teille kuitenkin ohjeen, jossa lahkeet neulotaan yksi kerrallaan, mutta tätä on helppo soveltaa myös kahden lahkeen tekniikkaan.

Jos osaa neuloa oikein ja nurin, tehdä lisäyksiä ja kavennuksia, niin siinä onkin kaikki mitä tarvitaan. Kannattaa siis käydä työhön, sillä nämä ehtii neuloa hyvin vielä #housuhelmikuu aikana!

Ohje helppohin lapsen Virta villahousuihin on siis ladattavissa TÄSTÄ.

Ohje on PDF muodossa, ja sen voi tallentaa omiin kirjanmerkkeihin, tai sen voi vaikka tulostaa. Ohje löytyy myös Ravelrystä.

Vastaavat villahousut ja pari muuta ohuemmasta langasta neulotut housut ja niiden ohjeet löytyy nyt myös Neulekekkerit-kirjasta. Kirjaa voi ostaa esim verkkokauppani kautta.

 

 

 

Tämä villahousujen ohje on siis neulottu Kehrän Lauri langasta. Neuletiheys on 18 silmukkaa 10 cm leveydellä, ja housut on neulottu 3 mm (resoreissa) ja 4 mm puikoilla.

Minä tein nämä siis taaperolle, koossa 74/80. Kuvissa näkyvä lapsi on nyt vähän yli 80 cm pitkä, ja housut ovat olleet käytössä noin vuoden. Ohje on ollut kovin suosittu, ja siitä löytyy myös kuvia Instagramissa esim #mehukekkeritkässävuosi tai #mehukekkerit tunnisteella. Lisääthän itsekin nämä tunnisteet, kun käytät ohjeitani ja julkaiset niistä kuvia.

 

Langat saatu testattavaksi Kehrä tuotteet, Tammer-Tukku.

 

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
10 kommenttia
  1. Ihanan simppeli malli ja kauniit värit! Varmasti menee kokeiluun 🙂

   1. Oi miten kiva kuulla Linda! Ja totta tosiaan, ohje on ihanan simppeli, ja silti väreillä voi leikitellä vaikka miten paljon 😉

  1. Aloitin tekemään noita villahousuja ja heti tuli ensimmäinen pulma vastaan. Ei oikeen täsmää nuo silmukkamäärät resorissa, väkisin tulis ensimmäiseksi ja viimeiseksi oikeat silmukat eli 4 oikeeta peräkkäin kun tekee pienintä kokoa 90silmukalla….

  1. oooh i love this so much!!
   would you care to write this pattern in English?
   thanks so much and have a lovely day 🙂

  1. Hei osaatko sanoo miten ohjeesta sais tehtyä krskoselle sopivan kun ajattelin adlibriksen baby merinosta tehdä?

  1. Aivan ihana ohje ja niin hyvät lapsen päällä! 💜 Kaipaisin vain kovasti tätä samaa ohjetta myös ohuemmalle langalle esim. nalle. Toimisivat villaleggareina haalarin alla.

   1. Tämä on hyvä toive! Sen voinkin jo paljastaa, että uusia versioita ohjeesta on kyllä tulossa, viimeistään syksyllä. Mutta pidän mielessä, jos ehtisin kevään aikana tehdä näistä version ja ohjeen jollain muulla twistillä ja ohuemmalla langalla 🙂

  1. Täälläkin ilmoittautuu yksi kpl Nalle-vahvuista villahousuversiota innokkaasti odottava! Tämä on niin kiva malli mutta oma käsiala on niin tiukka (eikä kokemuskaan riitä) etten lähde edes kokeilemaan josko tällä ohjeella saisi tehtyä housut myös Nallesta/vastaavasta, jota löytyisi yllin kyllin jämälankavarastosta. Kiitos muuten Trio-neuletakkiohjeesta, takista pitävät kovasti kaikki paitsi itse käyttäjä…(eipä tietenkään…)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.