-Supersuositut käsityöohjeet

Lumous mekot lapselle

 

Minut ja siskoni puettiin aina mätsääviin juhlamekkoihin. Yritin siirtää perinnettä omille lapsilleni heidän ollessaan pieniä, mutta joku vuosi sitten annoin periksi. Ajattelin, että vanhoillakin mekoilla pärjää, ja aina lapsiani ei edes tarvitse tunnistaa sisaruspariksi. Yksi isoin syy oli kuitenkin aika, minulla ei vain ollut tarpeeksi aikaa panostaa mätsääviin juhlavaatteisiin. Tai oikeastaan minulla ei ollut aikaa panostaa juhlavaatteisiin ollenkaan.

Olin saman haasteen edessä jälleen tammikuussa. Lasten serkkujen synttärit meni vielä vanhoilla ja liian pienillä mekoilla, ja IsoSiskon omien juhlien lähestyessä heräsin karuun totuuteen. Lapsilla ei ollut yhtään sopivia juhlamekkoja. Onneksi samaan aikaan Ommellinen julkaisi niin älyttömän hienon Lumous kankaan, etten montaa sekuntia edes pohtinut sen tilaamista. Näköjään pohdin kuitenkin hitusen liian pitkään, sillä olin onnistunut laskemaan kankaan menekin pitkästä aikaa väärin.

Siinä seitsemänvuotiaan synttäripäivänä olikin muka aikaa ommella. Taisin kiroilla enemmän kuin kerran, ja mekot valmistuivat noin puoli tuntia ennen juhlien alkua. Lopulta PikkuSisko ei edes suostunut pukemaan omaansa päälleen, ja IsoSisko taas halusi pienemmän mekon. Myös Mekkotehtaan Alviina kaava oli sen verran leveä, että mekkojen vaihto sujui kaikilla hyvässä ymmärryksessä.

 

 

Nyt on siis kuitenkin juhlamekot. Tämä Ommellisen Lumous on edelleen niin mykistävä, että en halunnut edes yrittää rikkoa vyötärölinjaa erillisellä vyöllä. Ostin tästä siis joustamatonta puuvillaa, joka oli paksumpaa kuin kuvittelin. Tätä oli myytävänä myös joustocollegena, mutta joustamaton kangas puhutteli minua pitkästä aikaa.

Lisäsin näihin mekkoihin kuitenkin taakse vetoketjut, ja olen valintaan tyytyväinen. Se jäi kyllä eniten harmittamaan, etten kaikista vääntelyistä ja kääntelyistä huolimatta saa näiden lopuista mekkoa enää itselleni. Laskin että olisin saanut, mutta ihminen on näköjään erehtyväinen. Loppupalasta tulkoot siis joko tyyny, kassi tai vaikka yksi mekko lisää!

4 thoughts on “Lumous mekot lapselle”

  1. Hienoin kangas mitä olen koskaan nähnyt. Tulee Molon kukkakuosi mieleen, mutta paksu puuvilla, ah! Tuleeko tästä kankaasta johonkin valmismallisto aikuiselle?

    Vastaa
    • Se voi olla, että tämä on ollut nyt loppunut jo hetken aikaa. Tietääkseni lisäerä tuli, mutta kannattaa seurata Ommellisen fb-sivuja, ja saa varmasti tiedon uuden erän saapumisesta 🙂

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kesän kukkamekko

Ompelin itselleni alkukesästä kesän kukkamekon. Sellainen kuuluu kesään, ja pitkästä aikaa ompelin sen uusista kankaista. Olen jo jonkin aikaa vain

Lapsi reissussa

    Sunnuntaina koitti yksi kesän odotetuimmista päivistä. Pakkasimme vaatteet, unilelun ja eväät IsoSiskon reppuun, ja vilkutimme heiheit juna-asemalla. Mummo

Kierrätystuliaisia mökille

      Olemme tänä kesänä päässeet mökkeilyn makuun. Tai no oikeastaan kyseessä on äitini kesäkoti, mutta mökkeily nimenä sopii

Lapsen ja koko perheen joulukalenteri

  Olin jo marraskuun lopussa kaivamassa edellisvuosien tapaan vanhaa farkkukalenteria vaatehuoneesta, kun lapsi ilmoitti haluavansa uuden kalenterin. Uuteen kalenteriin hän