| | |

Helppo vauvanpeitto virkkaamalla

virkattu vauvanpeitto
langat vauvanpeittoon

Minä halusin neliönmallisen peiton sukuun syntyneelle vauvalle, mutta ajattelin etteivät hermoni riitä jokaiseen viiteenkymmeneen värin vaihtoon ja vielä peiton kokoamiseen. Tämän vuoksi päätin virkata vain yhden ison neliön, joka toimisi vauvan peittona.

Aloitin virkkaamaan rouheasta kotimaisesta Tukuwool villasta, ja kuvittelin kolmen kerän riittävän kyllä peittoon. Lopulta tähän riitti noin 4-5 kerää, eli noin 250g villaa. Vaikka virkatessa Tukuwool tuntuu hieman karhealta, pehmenee se loppuhöyrytyksessä kuitenkin yllättävän paljon.

Muut suositut ohjeeni vauvanpeittoihin ja vauvalahjoihin:

IMG_1586

Ohje helppoon vauvanpeittoon ja isoon isoäidin neliöön:

Helppo ohje isoäidin neliöön on esim. Kodinkuvalehden sivulla, mutta vielä helpompi on omA Koppa-sivulla. Jatka neliötä vain niin pitkään, että sivut ovat noin 70-80cm leveitä.

Isoäidin neliössä väriä vaihtaessa helpointa on virkata päättelylangat aina seuraavan kerroksen “väliin”, jolloin lopussa pääteltävää ei jää käytännössä ollenkaan. Päättely onnistuu esim. Virveriikan ohjeella. Tämä on todella näppärä tapa, ja lopussa ei tarvitse miettiä päättelyn viemää aikaa.

Kun peitto on valmis, suosittelen vielä hyörytystä kuten kaikille muillekin käsitöille. Se viimeistelee työn, ja tekee siitä heti hieman valmiimman näköisen. Älkää siis missään nimessä tinkikö siitä. Viimeistely takaa loistavan lopputuloksen.

Tukuwoolia saa esim. Titityystä.

IMG_1593
IMG_1603
IMG_1594

Similar Posts

10 Comments

  1. Kiitos Saara, joskus yksinkertainen on vain se paras juttu. Ja kun värejähän tähänkin saa ihan sen verran lisää vain kuin haluaa 🙂

 1. Tämähän tuli sopivasti! Just olen tekemässä samanlaista ja omassa blogissani kaipailin peitolle mittoja. Alan vakuuttua siitä, että parempi tosiaan tehdä vähän isompi, ensin ajattelin 50 x 50 cm kokoista peittoa. Kiitti!

  1. Hei Liiolii,

   Päädyin noihin 70-80cm mittoihin vertaillessani meillä olleita vauvanpeittoja. Mitä tuli käytettyä eniten, ja oikeastaan että mitä käytämme vieläkin. Pienemmät on nyt käytössä lapsilla nuken peittoina, mutta juuri nuo 80cm leveät ovat meillä yhä käytössä ihan normaalissa arjessa ja roikkuvat sohvan reunalla jos tarvitsee lämmitystä. Sen vuoksi hieman isompi on hyvä, mutta yli metrin leveä taas saattaa tippua rattaista helpommin.

 2. Aivan ihana ♥ Ja mahtavat värit olet valinnut ♥ Mä ihastuin kans tohon Tukuwooliin messuilla ja ajattelin tehdä siitä vielä jotain ihan itselle. Noi käsinkerityt lankakerät näyttää muuten kuvissa aivan ihanilta =)

  1. Aluksi vierastin noita itse kerittyjä lankoja, mutta se itse prosessi on yllättävän terapeuttista, ja toisaalta noi kovat pyöreät lankakerät taas niin sympaattisia. Eli sen takia haluan pitää tämän yhä kotikutoisena.

   Minä oikeastaan valitsin lähes koko heidän väripalettinsa. Tähän kokeilin jotain ei niin tyttömäistä, ja muuta värisekamelskaa on luvassa varmaan neulomuksiin. Eli lisää on tulossa! 😉

 3. Taas oot kivat värit valinnut! Sellaiset, mitkä ei tulisi omaan mieleen, mutta valmiina miellyttää kovasti. Eräässä kirjassa oli virkattu ihan päiväpeitto yhtenä isoäidin neliönä. Se oli supervärikäs ja minusta tosi hieno. Sellaista olen suunnitellut, ois myös mukava pitkän ajan telkkarinkatsontaprojekti, kun on niin helppo. Mutta täytyypä miettiä vielä sitä värimaailmaa 🙂

  1. Kiitos! Oikeastaan nuo näyttivät paljon paremmilta kun olivat pelkät lankakerät vierekkäin, enkä oikein tiedä onko tuo värimaailma kuitenkaan ihan onnistunut vai ei. Nyt haaveilen vielä värikkäämmästä.

   Tämä on tosiaan helppo. Sellainen johon jää vähän koukkuun, ja iltaisin on pakko tehdä pari kierrosta vielä lisää. Lankaakin saa kulumaan yllättävän paljon, eli hyvä jos tarvitsee tehdä jotain lankavarastojen siivousta.

 4. Heippa! Vanha postaus, mutta toivottavasti huomaat kommentin. Aloittelija täällä kysyy, että minkä kokoisella virkkuukoukulla tällaista peittoa kannattaa alkaa virkkaamaan? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.