-Supersuositut käsityöohjeet

Paloista neulottu peitto, ohje

Haaveilin pitkään pienistä paloista neulotusta peitosta. Jostain sellaisesta, jota voisi tehdä pienissä osissa, sekä kantaa paloja mukana matkatyönä. Lopulta päätin yhdistää laatikoissani pitkään odottaneen virolaisen villan, kauniin Aade Lõng-langan ja peiton yhteen. Eli ohut peitto virolaisesta villasta!

Tästä tuli kieltämättä aika kaunis. Välillä mietin noiden tummien kuvioiden paikkaa ja tarkoitusta, mutta ehkä se sieltä löytyy. Kerin vahingossa vyyhtini ns eri suuntaan, joten tämän vuoksi paloista tuli monimuotoisia. Niistä noin puolet on neulottu raidan yhteen suuntaan, ja toiset puolet toiseen suuntaan. Näin ollen raidoitus ei kohtaa kaikissa paloissa, mutta toisaalta ei sen ole tarvekaan.

Minulla oli lankaa kaksi isoa vyyhtiä, ja yksi valmis neliö painaa noin 30 g. Neliöitä on yhteensä 16, ja lankaa kului siis jonkin verran. Omat vyyhtini olivat yli 200 g painavia, eli niistä jäi vähän myös jäljelle.

Neliön neulomisessa on omat niksinsä. Tein siitä aiemmin jo video-ohjeen, ja suosittelen sen katsomista jos haluat neuloa vastaavan peiton. Toki peitto onnistuu myös yhdellä isolla neliöllä, jolloin siitä voisi tulla mielenkiintoinen vaikka vauvanpeitto.

Neliöitä on siis neulottu yhteensä 16 kpl. Neliön yhdellä sivulla on aina 44 silmukkaa, eli päättelyn olen tehnyt kun neliössä on yhteensä 176 silmukkaa.

Vauvan peiton saisi tosiaan joko yhdellä isolla (noin 80 x 80 cm) neliöllä, tai neljällä aika isolla neliöllä. Toki myös 9 neliötä näitä itseni neulomia olisi toiminut hyvin vauvan peitoksi. Myös jämälangat sopisivat tähän loistavasti.

Lopuksi höyrytin kaikki palat, ja sommittelin niitä lattialle aikansa. Kun olin vihdoin tyytyväinen, virkkasin palat toisiinsa kiinni. Testasin kyllä myös käsin ompelua ja neulomistakin, mutta virkkaamalla tämä onnistui nopeiten ja kätevimmin. Lopputuloksesta tuli myös siisti.

Aivan lopuksi vielä höyrytin kunnolla koko peiton. Sen olisi voinut myös kastella kunnolla ja pingottaa vaikka maton tai patjan päälle, jotta se siliää kunnolla. Suosittelen tekemään kaikki vaiheet kunnolla loppuun, niin peitosta tulee oikeasti sileä ja kaunis.

Vauvan peiton tästä olisi saanut noin

Lue vielä:

7 thoughts on “Paloista neulottu peitto, ohje”

  1. Nätti peitto, näyttääkin jo niin pehmeälle ja villaisena lämmittää sohvalla istujaa. Pikkuhiljaa neulottuva peitto kulkee kätevästi mukana, itse käytän myös domino mallia, jonka koon ompelemalla. Irmeli

    Vastaa
    • Hei Johanna, mielestäni se oli tuo Sand. Valitettavasti vyyhdissä ei lukenut sitä, mutta kuvia selaamalla se näyttää olevan siis Sand 🙂

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ohje helppoon villapaitaan lapselle

Langat saatu Kässäkerho Pompomilta   Olen innostunut villapaitojen neulomisesta. Sen ensimmäisen ylhäältä alas paidan jälkeen jäin oikeastaan koukkuun raglanpaitoihin, ja

Vaatesetin arvonta

  Mehukekkerit täyttää ihan näinä päivinä kaksi vuotta. Tämä on suhteellisen lyhyt aika bloggaajan urallani, mutta pitkä aika toki Mehukekkereille.

Keväinen bloggaajailta Lankamaailmassa

Kun sain jälleen kutsun Helsingin Lankamaailman blogi-iltaan, ei käynyt mielessäkään jäädä tilaisuudesta paitsi. Juoruamista, lankoja, vähän syömistä ja yksi ilta

Kylpytakit lapsille

  Viikolla kymmenen lasten toive ajoi muiden ompelusten edelle. Jo parin kuukauden ajan IsoSisko on pyytänyt itselleen kylpytakkia pieneksi käyneen