-Supersuositut käsityöohjeet

Paloista neulottu peitto, ohje

Haaveilin pitkään pienistä paloista neulotusta peitosta. Jostain sellaisesta, jota voisi tehdä pienissä osissa, sekä kantaa paloja mukana matkatyönä. Lopulta päätin yhdistää laatikoissani pitkään odottaneen virolaisen villan, kauniin Aade Lõng-langan ja peiton yhteen. Eli ohut peitto virolaisesta villasta!

Tästä tuli kieltämättä aika kaunis. Välillä mietin noiden tummien kuvioiden paikkaa ja tarkoitusta, mutta ehkä se sieltä löytyy. Kerin vahingossa vyyhtini ns eri suuntaan, joten tämän vuoksi paloista tuli monimuotoisia. Niistä noin puolet on neulottu raidan yhteen suuntaan, ja toiset puolet toiseen suuntaan. Näin ollen raidoitus ei kohtaa kaikissa paloissa, mutta toisaalta ei sen ole tarvekaan.

Minulla oli lankaa kaksi isoa vyyhtiä, ja yksi valmis neliö painaa noin 30 g. Neliöitä on yhteensä 16, ja lankaa kului siis jonkin verran. Omat vyyhtini olivat yli 200 g painavia, eli niistä jäi vähän myös jäljelle.

Neliön neulomisessa on omat niksinsä. Tein siitä aiemmin jo video-ohjeen, ja suosittelen sen katsomista jos haluat neuloa vastaavan peiton. Toki peitto onnistuu myös yhdellä isolla neliöllä, jolloin siitä voisi tulla mielenkiintoinen vaikka vauvanpeitto.

Neliöitä on siis neulottu yhteensä 16 kpl. Neliön yhdellä sivulla on aina 44 silmukkaa, eli päättelyn olen tehnyt kun neliössä on yhteensä 176 silmukkaa.

Vauvan peiton saisi tosiaan joko yhdellä isolla (noin 80 x 80 cm) neliöllä, tai neljällä aika isolla neliöllä. Toki myös 9 neliötä näitä itseni neulomia olisi toiminut hyvin vauvan peitoksi. Myös jämälangat sopisivat tähän loistavasti.

Lopuksi höyrytin kaikki palat, ja sommittelin niitä lattialle aikansa. Kun olin vihdoin tyytyväinen, virkkasin palat toisiinsa kiinni. Testasin kyllä myös käsin ompelua ja neulomistakin, mutta virkkaamalla tämä onnistui nopeiten ja kätevimmin. Lopputuloksesta tuli myös siisti.

Aivan lopuksi vielä höyrytin kunnolla koko peiton. Sen olisi voinut myös kastella kunnolla ja pingottaa vaikka maton tai patjan päälle, jotta se siliää kunnolla. Suosittelen tekemään kaikki vaiheet kunnolla loppuun, niin peitosta tulee oikeasti sileä ja kaunis.

Vauvan peiton tästä olisi saanut noin

Lue vielä:

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

7 thoughts on “Paloista neulottu peitto, ohje”

  1. Nätti peitto, näyttääkin jo niin pehmeälle ja villaisena lämmittää sohvalla istujaa. Pikkuhiljaa neulottuva peitto kulkee kätevästi mukana, itse käytän myös domino mallia, jonka koon ompelemalla. Irmeli

    Vastaa
    • Hei Johanna, mielestäni se oli tuo Sand. Valitettavasti vyyhdissä ei lukenut sitä, mutta kuvia selaamalla se näyttää olevan siis Sand 🙂

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Trikoopipo ja huivi lapselle

  Auringon paistaessa on taas aika kaivaa jämätrikoot kaapista ja ommella kauden asusteet. Monipuolinen pipo ja huivi sopivat välikauteen mitä

Pure Waste ja Seppälä

  Vaatekaappini tärkein aihe lienee ekologisuus ja eettisyys. Kun vaatteet ompelee itse luomukankaista tai kierrättäen, tietää tarkalleen mitä päällensä pukee

Virkattu lippapipo ja pari lisää

  Minä olen hurahtanut. Kaikki alkoi kevään bambulangoista kahdesta lippapiposta. Sen jälkeen kokeilin vielä yhtä erilaista mallia, ja sitten toista

Neulottu mekko lapselle, ohje

Keväinen mekkoprojekti on hyvä aloittaa neulomalla ensimmäinen mekko lapselle! Suunnittelin mekon juuri ennen parin viikon takaista seminaaria. Pari päivää strategiaa