| | |

Lämpimät ja sirot kämmekkäät

IMG_1469

IMG_1434

 

Olemme työkaverini kanssa hytisseet ja palelleet lähes koko syksyn. Vanha tehdashalli lämpenee hitaasti, ja työhuone vielä hitaammin jos ei älyä sulkea työhuoneen ja hallin välistä ovea. Tosin vaikka ovi olisi suljettu, vetää ikkunoista silti. Ja jokainen tietää miten tuskaista toimistotyö voi olla kohmeisilla sormilla.

 

Joulun tienoilla pääsin vihdoin kuitenkin itse asiaan, ja neuloin työkaverille ensihätään ja lahjaksi sirot kämmekkäät. Nämä on neulottu käsityömessuilta Snurren puodista ostamastani BC Garn Baby Alpaca langasta, joka on todella pehmeää, ilmavaa ja ihanan herkän tuntuista. Sain siitä sirot ja kevyet kämmekkäät, jotka lämmittävät mutta eivät haittaa työtä.

 

IMG_1475

 

Ohjeen ja mallin keksin ihan itse. Haastavin osuus oli pienien puikkojen ja nurjan neuleen puikkojen välit, jotka kyllä valitettavan selkeästi näkyvät löysähkössä käsialassani. Viimeistelyhöyrytyksellä sain osan pois, mutta omiin kämmekkäisiini aion tehdä hieman eri tyylisen ulkoasun. Näistä on kuitenkin hyvä aloittaa, ja syntyvätkin aika nopeasti vaikka lanka on ohutta. En älynnyt punnita paljon näihin meni lankaa, mutta sanoisin että noin puolet tuosta 50g kerästä.

 

Ohje ohuisiin kämmekkäisiin:

Lanka on:

Baby Alpaca

100 % Baby alpakkaa

Puikot 2-2,5

50 g / 250 m 

Tiheys 31 s x 42 krs = 10cm

Luo yhteensä 60 silmukkaa, ja jaa 15 silmukkaa jokaiselle sukkapuikolle (koko 2,5mm). Neulo ensin 3 kerrosta nurjilla silmukoilla, ja sen jälkeen 5 kerrosta oikein. Jatka näin kunnes olet neulonut neljä kertaa nurjat rivit. Jatka sen jälkeen neulomalla kaikki silmukat oikein, noin 10-15cm matkan. Riippuen hieman kuinka pitkät kämmekkäät haluat.

Ota noin 15 cm pätkä eri väristä lankaa, ja neulo sillä kolmannen puikon 10 silmukkaa siten, että aina kaksi silmukkaa yhteen. Nosta eri värisellä langalla olevat 5 silmukkaa takaisin alkuperäiselle puikolle, ja jatka neulomista tavallisesti. Neulo vielä noin 5cm matka kaikki silmukat oikein.

Kun kämmenosa on tarpeeksi pitkä, neulo lopuksi 5-7cm 2o ja 2n. Päättele silmukat neulomalla kaksi silmukkaa oikein, ja nostamalla ensimmäisen silmukan toisen yli. Neulo yksi silmukka, ja nosta taas ensimmäinen silmukka sen yli. Suosittelen päättelemään todella löyhillä silmukoilla, muuten päättelystä tulee kireä ja neule ei jousta.

Peukalo:

Poimi varovasti eri värinen lanka pois, ja varo repimästä ettei silmukat lähde purkautumaan. Poimi silmukat kolmelle puikolle, ja niiden vierestä myös uusia silmukoita siten että silmukoita tulee yhteensä 20. Neulo 2o ja 2n yhteensä noin 3-4cm korkeaksi, ja päättele samalla tavalla kuin kämmenosan päättely.

Tee toinen kämmekäs samalla tavalla, ja höyrytä kämmekkäät vasemman ja oikean käden muotoon.

 

IMG_1448

IMG_1458

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *