| | | | |

Räsymattosukat ja sukan päättely silmukoimalla

IMG_6017

IMG_6222

IMG_6226

IMG_6655

 

 

Otin juhannuksen neulomiseksi mökille mukaan pari-kolme kerää valmiiksi raidoitettuja lankoja. Ne olivat joko kerien loppuja, tai sellaisia joista en ihan sellaisinaan halunnut neuloa mitään. Niinpä päätin ottaa teemaksi räsymattosukat, jotka valmistuivatkin kuin itsestään juhannuksen rauhassa.

 

Sukat on neulottu 3 puikoilla, ja silmukoita on 64. Nämä pääsevät nyt viimeistelyn jälkeen takaisin kesäkotiin, äitini ystävälle lahjaksi viileille lattioille. Ohuet sukat on mitä parhaimpia sukkia myös kesällä, eivätkä nämä juurikaan edes kutita.

 

IMG_6672

IMG_6658

IMG_6652

 

 

Sukat on päätelty silmukoimalla. Tämä on helppoa kun oivaltaa niksit, jonka jälkeen  ei halua muita päättelyitä käyttääkään. Silmukoimalla pääteltyt sukat eivät siis pääse purkautumaan, ja lopputuloksesta tulee todella siisti.

 

Päättely silmukoimalla:

 

Kun kavennusten jälkeen jäljellä on 3-4 silmukkaa puikolla, siirrä jalkapohjan silmukat yhdelle puikolle, ja jalkapöydän silmukat yhdelle. Eli silmukat ovat siis kahdella puikolla.

Katkaise lanka noin 30 cm pituuden päästä.

Asettele puikot siten, että viimeiseksi neulottu silmukka ja lanka ovat alemmalla puikolla.

Neulo etummaisen puikon ensimmäinen silmukka nurin, vedä lanka sen läpi kokonaan ja pudota silmukka puikolta.

Neulo etummaisen puikon toinen silmukka oikein, ja jätä silmukka takaisin puikolle.

Neulo taaemman puikon ensimmäinen silmukka oikein, vedä lanka sen läpi ja pudota puikolta.

Neulo taaemman puikon toinen silmukka nurin, ja siirrä se takaisin puikolle.

 

Toista näin kunnes silmukoita on jäljellä 2. Neulo ne yhteen, pudot puikolta ja vedä lanka viimeisen silmukan läpi. Päättele kaikki langat, höyrytä ja ota sukat käyttöön!

 

IMG_6644

IMG_6670

Similar Posts

11 Comments

  1. Mä olen kans nyt muutamat viimeisimmät sukat silmukoinut mutta neulalla. Ei meinaa millään jäädä muistiin miten se menee vaan pitää aina vaan kytätä ohjeesta, aaargh. Tulee ihan kivan näköistä kyllä 🙂 Ja räsymattosukat ovat ihania!!!

    Mutta ei mulla ainakaan mikään muukaan sukan lopetus lähde purkautuun.

    1. Mä jotenkin aina ennen saan sillä jos vetää kaikki silmukat vaan yhden läpi, purkautumaan ellen sitten päättele sitä päättelylankaa ihan erityisen kunnolla. Ja silti se jää aina vähän repsottamaan. Ehkä mun tyyli on ollut vaan väärä 😉

  2. Oon kääntäny sukan nurin ja tehny samanlaisen päättelyn.

  3. Ihana blogi sinulla! Sopivasti kaikkea mistä haluan lukea ja kuvat tosi kauniita. Blogiasi lukiessa tuli tarve puhallella pölyt ompelukoneesta, niin ihania juttuja olet ommellut. Mutta noista sukista piti kysymäni, että muistaisitko vielä noihin sukkiin käyttämiesi lankojen värinumeroita? Noissa on niin hienot värit, että samanlaiset olisi saatava puikoille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *