-Supersuositut käsityöohjeet

Nuppunen 2 -kirja laukkuihin, käsityötarvikkeisiin

Kirja saatu Nuppu Printilta arvostelukappaleena

Siinä missä Nuppunen ensimmäisessä kirjassa keskityttiin mekkoihin, Nuppusen toisessa kirjassa sukelletaan rohkeasti työhuoneiden saloihin. Kirja on todella mielenkiintoinen otos eri työhuoneita, sekä myös ilahduttava määrä ohjeita ja käyttötapoja tuttujen printtien ja kankaiden käyttöön.

Kirjassa on siis kolme selkeää osiota, jotka on teemoitettu vähän eri työhuoneiden ja käyttötarkoitusten mukaan. Pääteemoina on käsityöhuone, haaveiden satumaailma ja kyläilyyn liittyvät osiot.

Myönnän, että aluksi hieman vierastin kirjan keskimmäistä osiota nukkekodin tarvikkeista. Kirjasta löytyy kuitenkin paljon muutakin, ja kaksi muuta osiota keskittyvät sekä työhuoneen tarvikkeiden säilytykseen, että myös toisaalta ulkoiluun ja laukkuihin.

Nuppunen on siis paneutunut omalla tyylillään jälleen mainiosti ohjeisiin ja omien printtien käyttötarkoituksiin. Kirjasta löytyy ohjeet niin puikkorullalle, saksikotelolle kuin juhlalaukullekin. Sekä toki myös pienen pieni kellohame nukkekodin asukkaalle, tai taitavasti tehdyt ohjeet pienen sohvan tai jopa tossujen tekoon.

Jos siis itseäsi kiinnostaa ommella kauniita kodin tavaroita tai pieniä esineitä, on tämä kirja loistava perusteos siihen! Kuvalliset ja kirjalliset ohjeet auttavat paljon, ja kuvallisia tekovaiheita on kirjassa runsaasti.

Nämä nukkekotiin liittyvät ohjeet on muuten tehnyt taitava Maria Malmström, joka on kirjoittanut jo monta suosittua nukkekotikirjaa, mm Onnelin ja Annelin nukkekotikirjan.

Olen normaalisti isojen linjojen ompelija. Siksi pienet näperrykset ja nukkekodin tavarat eivät ehkä ole se oma juttu. Sen sijaan testasinkin jo yhtä laukkuohjetta. Tein sen hieman erilaisesta materiaalista kuin mitä ohjeessa suositeltiin, sekä vähän eri tekniikoin. Sain kuitenkin kirjasta loistavat vinkit kehyksen liimausta varten. Tästä laukusta tulee vielä erikseen kuvia.

Olisiko tässä siis kirjavinkki joululahjaksi? Kirjaa saa ostettua esim Nupun omasta kaupasta.


Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

4 thoughts on “Nuppunen 2 -kirja laukkuihin, käsityötarvikkeisiin”

 1. Ai että, tämä kirja olis pitänyt olla monta vuotta sitten ku laukkujen ja kassien ompelu oli mulla ykkösenä.
  Mutta asiaan: Linnanjuhla! Onnittelut!

  Vastaa
  • Tämä on kyllä hyvä perusopas myös laukkuihin, ainakin vähän pienempiin sellaisiin. Yksi isompi laukku löytyy myös 🙂

   Vastaa
 2. Kiitos kauniista sanoista <3
  Kaikki kirjan työhuonekuvat on muuten kuvattu samassa tilassa, mun työhuoneella 🙂
  Täällä on myös ommeltu jo monta laukkua! Kiva tehdä välillä isompaakin.

  Vastaa
  • OI miten ihana kuulla! Varmasti virkistää, kun pääsee ompelemaan vähän eri kokoista. Minulle taas jo pelkät laukut on pieni ompelus 😉

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Eskarilaisen oma huone

Yläkerran lattiaremontin yhteydessä molemmat lapset saivat siis omat huoneet. Eskarilainen mietti omansa sisustusta ja väriteemaa pitkään. Ensin haaveina oli kaupunkimaalaus

Lyhythihainen mekko pippuricollegesta

  Olemme olleet lasten kanssa jo kesäfiiliksissä. Puimme päälle ompelemani kesämekot, jotka ompelin paksummasta NOSHin pippuricollegesta. Tässä kankaassa yhdistyy paksumman

Sulkamekko

  Olen alkanut pitämään lyhythihaisia tai hihattomia mekkoja leggingsien kanssa. Ne sopivat työpäivään pitkähihaisen neuleen kanssa, ja ne sopivat myös

Rimpsumekko

  Joskus se on todella pienestä kiinni. Ei riitä vaaleanpunainen kangas, ei röyhelöt eikä se että ompelin niistä mekon. Neljävuotiaan