| | | | | | | | | |

Puku Linnan juhliin

Kangas saatu Voglian ylijäämäkankaista

Olen syksyn ajan tehnyt projektia, joka tulee tänään nähtäväksi myös kaikille muille. Eli näin itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin astelee myös uusi kansanedustaja Mirka Soinikoski, minun ompelemassani puvussa!

Moni tekstiilialalla työskentelevä ja käsityöläinen nauttii toki Linnan juhlien puvuista. Ne on melkein vuoden kohokohta, mitä tulee iltapukuihin, muotiin ja jopa kierrätysmuotiin. Itse muistan jo opiskeluaikoina joka syksyisen keskustelun, jossa pohdimme olisiko hienompaa suunnitella ja ommella puku juhliin, kuin mennä juhliin itse puku päällä. Usein päädyimme ensimmäiseen kohtaan, sillä opiskelimmehan puvustamista.

Tämä pukuhaave oli kytenyt mielessäni siis jo vuosia. Keväällä vaalityön tiimellyksessä halusimme puhua ehdokkaani kanssa kaikkea muuta kuin vaalityöhön liittyvää. Lopulta päädyin ehdottamaan, voisinko mahdollisesti suunnitella puvun juhliin, jos hän pääseekin vaaleissa läpi. Näin sovittiin, ihan hyvässä hengessä. Pari viikkoa myöhemmin tajusimme molemmat, että tämä lupaus täytyykin nyt lunastaa.

Puvun suunnittelu ja monikäyttöisyys

Alkusyksystä pohdimme pukuun tulevaa kangasta, ja halusimme ensisijaisesti kierrätyskankaan. Mietimme paljon eri vaihtoehtoja, joiden pohjalta päädyimme kysymään kangasta paikalliselta perheyritys Voglialta. Kävimme heidän toimistollaan Lammilla, ja sieltä löytyikin pino vaihtoehtoja. Se oikea kangas löytyi nopeasti, ja sininen sopi teemaan mitä parhaiten.

Kangas on siis Voglian omaa tuotantoa ja se on ollut kokeiluerä. Syystä tai toisesta kankaita jää välillä käyttämättä, ja me halusimme nimenomaan hyödyntää tällaista kangasta.

Puvun suunnittelussa halusin huomioida myös seuraavien vuosien käyttötarkoitukset. Puku on siis muokattavissa myös siten, että vyötärölle voi tulla vyö, rypytykset voi poistaa, lisätä hihoja tai vaikka pitsiä ja strasseja. Toisaalta puku on ryhdikäs jo sellaisenaan, että se menee hyvin juhlaan kuin juhlaan.

Puku on siis vuoritettu, ja sen alla on käytössä vielä tyllihame. Se tulee siis istumaan hieman eri tavalla kuin nyt tuon mallinuken päälle.

Asusteet Linnan juhliin

Korut tulee lainaan erikseen, ja päähineen on tehnyt taitava modisti Millineerin takaa, eli Laura Peltonen. Tämä fascinaattori yhdistää puvun kangasta todella taitavasti, ja herättää puvun kyllä varmasti kunnolla henkiin juhlassa.

Laukun ompelin vegaanisesta nahkapaperista, ja siitä on tulossa juttua vielä myöhemmin. Asusteet tekevät vielä kokonaisuuden, joten odotan itse ainakin innolla, että näen myös kokonaisuuden vielä illalla.

Kiitos Voglialle, Lauralle ja Mirkalle, että sain ommella tämän puvun!

Similar Posts

6 Comments

    1. Tämä oli kyllä aivan ihana mahdollisuus, ja unelma toteuttaa! Toivottavasti näitä tilaisuuksia tulee vielä lisää 🙂

  1. Noh, mä jo edelliseen kirjoitukseen tästä onnittelikin. Hienoa, että uudet nuoret suunnittelijat ja tekijät saavat jalansijaa tällaisten asujen tekemisessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *