Puku Linnan juhliin

Kangas saatu Voglian ylijäämäkankaista

Olen syksyn ajan tehnyt projektia, joka tulee tänään nähtäväksi myös kaikille muille. Eli näin itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin astelee myös uusi kansanedustaja Mirka Soinikoski, minun ompelemassani puvussa!

Moni tekstiilialalla työskentelevä ja käsityöläinen nauttii toki Linnan juhlien puvuista. Ne on melkein vuoden kohokohta, mitä tulee iltapukuihin, muotiin ja jopa kierrätysmuotiin. Itse muistan jo opiskeluaikoina joka syksyisen keskustelun, jossa pohdimme olisiko hienompaa suunnitella ja ommella puku juhliin, kuin mennä juhliin itse puku päällä. Usein päädyimme ensimmäiseen kohtaan, sillä opiskelimmehan puvustamista.

Tämä pukuhaave oli kytenyt mielessäni siis jo vuosia. Keväällä vaalityön tiimellyksessä halusimme puhua ehdokkaani kanssa kaikkea muuta kuin vaalityöhön liittyvää. Lopulta päädyin ehdottamaan, voisinko mahdollisesti suunnitella puvun juhliin, jos hän pääseekin vaaleissa läpi. Näin sovittiin, ihan hyvässä hengessä. Pari viikkoa myöhemmin tajusimme molemmat, että tämä lupaus täytyykin nyt lunastaa.

Puvun suunnittelu ja monikäyttöisyys

Alkusyksystä pohdimme pukuun tulevaa kangasta, ja halusimme ensisijaisesti kierrätyskankaan. Mietimme paljon eri vaihtoehtoja, joiden pohjalta päädyimme kysymään kangasta paikalliselta perheyritys Voglialta. Kävimme heidän toimistollaan Lammilla, ja sieltä löytyikin pino vaihtoehtoja. Se oikea kangas löytyi nopeasti, ja sininen sopi teemaan mitä parhaiten.

Kangas on siis Voglian omaa tuotantoa ja se on ollut kokeiluerä. Syystä tai toisesta kankaita jää välillä käyttämättä, ja me halusimme nimenomaan hyödyntää tällaista kangasta.

Puvun suunnittelussa halusin huomioida myös seuraavien vuosien käyttötarkoitukset. Puku on siis muokattavissa myös siten, että vyötärölle voi tulla vyö, rypytykset voi poistaa, lisätä hihoja tai vaikka pitsiä ja strasseja. Toisaalta puku on ryhdikäs jo sellaisenaan, että se menee hyvin juhlaan kuin juhlaan.

Puku on siis vuoritettu, ja sen alla on käytössä vielä tyllihame. Se tulee siis istumaan hieman eri tavalla kuin nyt tuon mallinuken päälle.

Asusteet Linnan juhliin

Korut tulee lainaan erikseen, ja päähineen on tehnyt taitava modisti Millineerin takaa, eli Laura Peltonen. Tämä fascinaattori yhdistää puvun kangasta todella taitavasti, ja herättää puvun kyllä varmasti kunnolla henkiin juhlassa.

Laukun ompelin vegaanisesta nahkapaperista, ja siitä on tulossa juttua vielä myöhemmin. Asusteet tekevät vielä kokonaisuuden, joten odotan itse ainakin innolla, että näen myös kokonaisuuden vielä illalla.

Kiitos Voglialle, Lauralle ja Mirkalle, että sain ommella tämän puvun!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

6 thoughts on “Puku Linnan juhliin”

    • Tämä oli kyllä aivan ihana mahdollisuus, ja unelma toteuttaa! Toivottavasti näitä tilaisuuksia tulee vielä lisää 🙂

      Vastaa
  1. Noh, mä jo edelliseen kirjoitukseen tästä onnittelikin. Hienoa, että uudet nuoret suunnittelijat ja tekijät saavat jalansijaa tällaisten asujen tekemisessä.

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Mekko lapsen toiveesta

  Kirpputorilla vaatteiden myymisen (meni muuten hyvin kaupaksi) lisäksi tähän sunnuntaihin kuului oleellisesti naapurin lapsen syntymäpäiväjuhlat. Niitä oli odotettu, ja

Raitaa ja salmiakkia

  Olen ihastunut murrettuun keltaiseen. Noshin raita oli ollut kangaskaapissa jo jonkin aikaa odottamassa inspiraatiota, ja kun lähes samaan sävyyn

Jumppatossut

  Välillä käy niin, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä tai ompelijan lapsella tossuja. Kuulemma jumpassa pitää olla tossut, kun kaikilla

Itse tehty pitkä juhlapuku

  Meille on tullut valtuutetun työni mukana myös uusi perinne itsenäisyyspäivän viettoon. Hämeenlinnassa itsenäisyyttä juhlistetaan jo päivää aiemmin, jolloin suuret