| | | | | | | |

Onnelin ja Annelin inspiroima nukkekoti

Yhteistyössä Tammi kustannus, kirja saatu arvostelukappaleena

 

Lapset ovat innostuneet askartelusta, sekä toki Onnelista ja Annelista. He olivatkin onnesta soikeana kun kustantajalta arvostelukappaleena saapunut Onnelin ja Annelin nukkekotikirja saapui postista. Ennen kuin ehdin itse edes avata kirjaa, oli IsoSisko jo ensimmäisen työn kimpussa aivan innoissaan.

 

En ole itse näpertelijä. Hallitsen isommat kokonaisuudet, ja erilaiset tekniikat. Olin itse vasta hädin tuskin avannut kirjaa, kun IsoSisko sai jo ensimmäisen työn valmiiksi. Hän oli omatoimisesti lukenut ohjeita, ja teki ohjeiden mukaisen lampun omaan nukkekotiinsa. Hän leikkasi hammastahnatuubin (lähes tyhjä, luojan kiitos) pään irti, oli pessyt sen ja lopulta löysi oikeat maalitkin. En edes tiedä missä välissä hän kaiken teki, mutta pari päivää kirjan saapumisen jälkeen nukkekodissa oli jo lamppu. Lapsen itsensä tekemänä.

IMG_2653

lasten sisustama nukkekoti

nukkekodin tarvikkeita

 

nukkekodin lamppu

ohjeita nukkekotiin

 

Kirjasta on innostuttu tekemään muutakin. Ollaan kokeiltu räsymattoa monin eri tavoin, erilaisia ruokia ja pieniä esineitä. Lasten kädet eivät toki kykene aivan niin pieniin teoksiin kuin mitä kirjassa on tehty, mutta tärkeintä on kuitenkin oma tekeminen. Lapset ovat ensimmäistä kertaa innostuneet nukkekodin sisustuksesta, ja nyt he puhuvat jopa sen maalaamisesta ja seinien tapetoinnistakin. Se siis seuraavaksi!

 

Maria Malströmin Onnelin ja Annelin nukkekotikirja soveltuu siis myös lapsille. Siinä ei ole kuvia itse Onnelista ja Annelista, mutta toisaalta moni voi innostua nukkekodeista juuri Onnelin ja Annelin innoittamana. Ohjeet ovat suhteellisen helppoja, niitä on helppo varioida omien tarvikkeiden mukaan ja näköjään lapsikin selviää osasta töistä. Oiva teos siis nukkekodeista kiinnostuneille lapsille.

 

Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleeksi.

 

nukkekodin matto

nukkekoti

onnelin ja annelin nukkekotikirja

puinen nukkekoti

Similar Posts

3 Comments

  1. Kiitos, tämä arvostelu osui silmään juuri sopivasti, kun olen ajatellut aloittaa nukkekotiprojektia. Kirja kuulostaa tosi hyvältä. Varmaan pakko itselle metsästää tuo jostain 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.