| | | | | | | | | |

Työhuone järjestykseen

Yhteistyössä Orthex, tuotteet saatu

 

Minulla on ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen oma työhuone. Ja jotta hommissa pääsee kunnolla alkuun, on paras aloittaa se siivoamalla.Yhteistyössä Orthexin kanssa sain innostuksen ja siivosin hyllyt, laatikot ja lankapinot. Järjestelin kankaat, pitsit, nauhat, nepparit ja vetoketjut. Työt helpompi aloittaa siistiltä pöydältä.

 

Yllättävän paljon käsitöihin liittyvää tavaraa sitä on tullut kerättyä, vaikka monta säkkiä lähtikin kierrätykseen ennen muuttoa. Työhuoneen pöytä ja hylly ovat talokaupoista saatuja. Aiemmilla asukkailla ne olivat huoneen ikkunan edessä, mutta avarsin tilaa ja siirsin työpisteen kauemmas ikkunasta oven viereen. Seinän musta magneettitaulu tuo mukavaa kontrastia valokuviin, ja teekuppi eksyy työpöydälle jo säännöllisesti.

lankalaatikko ennenjälkeen

magneettiseinä

työhuoneen ideoita

 

nepparit lajiteltu

keskeneräisettyöt

vetoketjut lajiteltu

 

työtuoli

 

Sain siis Orthexilta SmartStore säilytyskoreja pitämään järjestystä kasassa. Mieheni asensi kaapiston ovia avoimen hyllyn alimmille tasoilla, ja yläosan sain järjesteltyä laatikoilla. Pienimmistä laatikoista löytyy tilkkuja, värejä, ja tarvikkeita, ja isommissa taas on keskeneräisiä töitä, lankoja ja lisää tilkkuja. Orthexin SmatStore säilytyskoreja menee Ikean hyllyyn näppärästi eri kokoja monta päällekäin, jolloin tyhjää tilaa ei juuri jää. Minulla on näistä koot 10 ja 20. Bambuiset kannet pitävät tarvikkeet kuitenkin siisteinä ja järjestyksessä.

 

Vetoketjut ja nepparit järjestelin tottakai SmartStore Organizer laatikoihin.  Näissä parasta on se, että väliin tulevilla osilla saa joko suurennettua tai pienennettyä säilytystilaa. Vetoketjurasiaan ei käyttänyt väliosia ollenkaan, mutta neppareille taas käytin kaikki. Yksi vielä isompi on vielä lastenhuoneen legojen säilytykseen, jonka ansiosta kissanpentu ei saa öisinkään varastettuja pikkulegoja. Saumuri on aina käytön jälkeen nyt siis oven takana, jolloin isompikaan kissa ei pääse syömään sen langoituksia rikki.

 

Nyt kun tavarat ovat järjestyksessä, pääsen sisustamaan työhuonetta muuten. Verhot ovat yhä muuton jälkeen pahvilaatikossa, ja haaveilen myös uudesta keittiönpöydästä, jotta saisin vanhan työhuoneeseen leikkuupöydäksi. Ompelu ja suunnittelu on kuitenkin hyvä aloittaa tyhjältä pöydältä. Ihanaa kun siihen on vihdoin oma tila!

 

Kaupallinen yhteistyö, Orthex

 

työtarvikkeet

saumurilangat järjestyksessä

 

siistissä rivissä

työhuoneen järjestys

Similar Posts

10 Comments

 1. Oohhhh.. jotenkin epätodellisen näköinen ompelunurkkaus, kun on noin järjestyksessä ? Mulla on kaikki ihan hujanhajan eikä mitään löydy mistään, sitä on unohtanut mitä kaikkea tilpehööriä omistaakaan ?

  1. Ei kai Jossu!! Minullakin on välillä kaikki hujan hajan, mutta olen oppinut esim. pitämään nuo pikku härpäkkeet aina järjestyksessä, ja resoritkin yhdessä laatikossa. Työt sujuu oikeasti nopeammin kun tietää missä mitäkin on 🙂

  1. Kiitos Laura! <3 Suosittelen todella, kannelliset laatikot on näppäriä muutenkin, mutta varsinkin näin eläin- ja lapsiperheessä aivan ehdottomia. Vaarallisimmat leikkurit ja muut välineet on eritelty ylös, ettei lapset pääse käsiksi.

   Ja vaikka luovassa tilassa on välillä kaaos, on siisteys silti jotenkin vapauttaa. Edes silloin tällöin!

 2. Hieno on järjestys! Kun on ilmaa ympärillä, ajatuksetkin usein kulkevat paremmin. Minäkin olen täällä samoissa hommissa. Työhuone valmistuu hiljalleen! 🙂

  1. Laura, mukin pohjassa lukee Bloomberg ja se on ostettu Tiirinkosken tehtaalta. Aivan mahtava teemuki se onkin ollut 🙂

 3. Mä jouduin luopumaan työtilastani pari vuotta sitten ensimmäisen lapsen tarvitessa oman huoneen. Ehkä saan taas oman työtilan sitten kun lapset muuttavat kotoa… Mulla on kyllä oikeinkin hyvä järjestys, mutta valitettavasti ei ole tavarat noin hyvin saatavilla, vaan vähän mikä laatikko missäkin kaapissa. Mutta ei se mitään, kyllä se omankin tilan aika sieltä vielä tulee 🙂

  1. Minäkin odotin kärsivällisesti 5 vuotta omaa työhuonetta. Oikeastaan jossain vaiheessa mietin tarvitsenko sellaista ollenkaan, ja voi olla että pian menetän oman tilani ja joudun muuttamaan aulaan tai portaiden alle. Mutta nautin tästä niin pitkään kuin vaan kykenen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *