Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Helppo ohje sisustustyynyyn

25.10.2014

IMG_0135

 

Mieheni inhoaa sisustustyynyjä. Mielestäni niitä on kuitenkin oltava, joten niihin kaipaa myös välillä vaihtelua. Uusia en siis osta, mutta tyynynpäällisiä teen aina välillä lisää jämäkankaistani. Tällä kertaa sohvan nurkkaan pääsi erittäin sekalainen seurakunta, joita mies voi sitten heitellä piiloon niin halutessaan.

Yhden tyynynpäällisen ompeluun menee noin puoli tuntia. Nopeammin saat homman sujumaan, kun ompelet kaksi tai kolme kerralla.

Tarvitset:

noin 50 x100cm kangaspalan (mittaa oma tyynysi, ja tarkasta sen mitat)

45cm vetoketju (lyhyempi, jos tyynysi on pienempi)

ompelukone

lankaa

 

IMG_9975

IMG_9998

IMG_0006

 

Leikkaa kangas oikean mittaiseksi. Oma tyynyni oli siis noin 50x 50cm, ja nämä päälliset on mitoitettu siihen. Huolittele kangaspalan reunat siksakilla tai saumurilla.

Neulaa vetoketju paikoilleen toiseen lyhyeen sivuun, oikeat puolet vastakkain. Ompele kiinni vetoketjupaininjalalla. Nosta paininjalka ylös vetimen kohdalla ja vedä vedin toiseen suuntaan.

Silitä taite vetoketjun päälle siten, että taite tulee vetoketjun toiseen reunaan. Tikkaa tämä vielä kiinni, ja ompele tikkaus vetoketjun puolelta.

 

IMG_0007

IMG_0010

IMG_0013

 

Ompele toinen puoli vetoketjusta tyhjään lyhyeen päähän kangasta.

Nyt sinulla on vetoketju kiinni, joten voit miettiä mihin kohtaan tyynyä haluat vetoketjun. Yleensä se sijaitsee 1/3 osa kohdalla ylhäällä tai alhaalla. Neulaa sivut kiinni, ja ompele ne. Kannattaa jättää vetoketjua hieman auki, jotta tyynyn saa helpoiten käännettyä. Leikkaa ja päättele langanpätkät, ja käännä tyynyliina oikein päin. Silitä, ja änge tyyny sisään. Valmis!

 

IMG_0014

IMG_0016

IMG_0020

IMG_0021

IMG_0124

IMG_0132

Tämä on erittäin helppo ohje, mutta kuitenkin sellainen että tyynyliina ei purkaannu ja sen voi pestä. Muunlaisia ohjeitakin varmasti löytyy, mutta minun mielestäni tämä on huomattavasti helpompi kuin napinläpien kanssa sählääminen.

Nyt vaan ompelemaan!

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
4 kommenttia
    1. Kiitos mainiosta ohjeesta! Niin helppo ommella ja niin kaunis lopputulos. Blogistani löytyy ohjeellasi ommellut sohvatyynynpäälliset 🙂

    1. Kiitos! 30v tauon jälkeen ompelin vetoketjun. Ja onnistui. Ja oikein ton “lipan” kanssa.

      1. Mahtavaa! Todella hienoa kuulla että ohje sai ompelemaan vetoketjun, ja vielä että onnistuit! Tämä on juuri sitä mitä haluan kertoa, ei se ompelu ole vaikeaa kun vaan uskaltaa aloittaa 🙂

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.