| | | |

Helppo ohje sisustustyynyyn

IMG_0135

Mieheni inhoaa sisustustyynyjä. Mielestäni niitä on kuitenkin oltava, joten niihin kaipaa myös välillä vaihtelua. Uusia en siis osta, mutta tyynynpäällisiä teen aina välillä lisää jämäkankaistani. Tällä kertaa sohvan nurkkaan pääsi erittäin sekalainen seurakunta, joita mies voi sitten heitellä piiloon niin halutessaan.

Näitä voi ommella niin uusista kuin vanhoistakin kankaista, ja materiaalikin voi vaihdella paljon. Varsinkin talvisin tyynyissä voi käyttää villasekoitteita, ja joskus voisi olla kiva ommella tyynyn kangas ensin tilkuista, ja vasta sen jälkeen itse tyyny kasaan.

Kuinka ommella sisustustyyny

Yhden tyynynpäällisen ompeluun menee noin puoli tuntia. Toki tämä riippuu paljon ompelijasta, ja nopeammin saat homman sujumaan, kun ompelet kaksi tai kolme kerralla.

Mitä tarvitset sisustustyynyn ompelemiseen

 • noin 50 x100cm kangaspalan (mittaa oma tyynysi, ja tarkasta sen mitat)
 • 45cm vetoketju (lyhyempi, jos tyynysi on pienempi)
 • ompelukone
 • lankaa
IMG_9975
Leikkaa tyynyn palat
Ohje sisustustyynyn ompeluun
Aseta vetoketju lyhyelle sivulle
IMG_0006

Tämä on erittäin helppo ohje, mutta kuitenkin sellainen että tyynyliina ei purkaannu ja sen voi pestä. Muunlaisia ohjeitakin varmasti löytyy, mutta tällä saa yllättävän näppärästi vetoketjun siististi ommeltua.

Lisäksi kannattaa katsoa myös ohjeeni napillisen tyynyn ompeluun.

Ompeluohje sisustustyynyn ompeluun

 1. Leikkaa kangas oikean mittaiseksi. Oma tyynyni oli siis noin 50x 50cm, ja nämä päälliset on mitoitettu siihen. Huolittele kangaspalan reunat siksakilla tai saumurilla.
 2. Neulaa vetoketju paikoilleen toiseen lyhyeen sivuun, oikeat puolet vastakkain. Ompele kiinni vetoketjupaininjalalla. Nosta paininjalka ylös vetimen kohdalla ja vedä vedin toiseen suuntaan.
 3. Silitä taite vetoketjun päälle siten, että taite tulee vetoketjun toiseen reunaan.
 4. Tikkaa tämä vielä kiinni, ja ompele tikkaus vetoketjun puolelta.
IMG_0007
Tikkaa vara vetoketjun päälle
Kuinka vetoketju ommellaan
Ompele vetoketju kiinni toiseen lyhyeen reunaan.
IMG_0013

5. Ompele toinen puoli vetoketjusta tyhjään lyhyeen päähän kangasta.

Nyt sinulla on vetoketju kiinni, joten voit miettiä mihin kohtaan tyynyä haluat vetoketjun. Yleensä se sijaitsee 1/3 osa kohdalla ylhäällä tai alhaalla.

6. Neulaa sivut kiinni, ja ompele ne oikeat puolet vastakkain. Kannattaa jättää vetoketjua hieman auki, jotta tyynyn saa helpoiten käännettyä.

7. Leikkaa ja päättele langanpätkät, ja käännä tyynyliina oikein päin. Silitä, ja änge tyyny sisään. Valmis!

Ohje vetoketjun ompeluun
IMG_0016
IMG_0020
Ohje sisustustyynyn ompeluun
IMG_0124

Similar Posts

7 Comments

 1. Kiitos mainiosta ohjeesta! Niin helppo ommella ja niin kaunis lopputulos. Blogistani löytyy ohjeellasi ommellut sohvatyynynpäälliset 🙂

  1. Mahtavaa! Todella hienoa kuulla että ohje sai ompelemaan vetoketjun, ja vielä että onnistuit! Tämä on juuri sitä mitä haluan kertoa, ei se ompelu ole vaikeaa kun vaan uskaltaa aloittaa 🙂

 2. Pelastit päiväni. 😍Vetoketjun ompelun kanssa meinas mennä hermot. Löysin blogisi ja jestas mikä helpotus. Aamupäivän aikana sain monta tyynynpäällidtä valmiiksi. Huippu ohje 😊

  1. Oi miten ihana kuulla, että tämä auttoi ompelussa! Nyt samalla ohjeella saa helposti tehtyä paljon muutakin. Iloisia ompeluhetkiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *