| | | | | |

Neulottu pipo ja ohje tupsun tekoon

IMG_4094

IMG_4097

Marttojen innoittamana olen vuosien tauon jälkeen kaivanut puikot ja langat esiin. Ensin neuloin Novitan ohjeella pipon itselleni, ja siitä tuli ihan mainio. Oikeastaan todella kiva, sopiva ja tupsusta vielä parempi.

Tästä innostuneena päätin neuloa pipon myös PikkuSiskolle. Inspiroiduin niin paljon, että päätin tehdä vanhasta muistista ihan palmikoita. Pinkkejä palmikoita. Somahan siitä tuli, todella soma vaikka yksi palmikko onkin muita vähän pidempi. Sopiva siitä ei kuitenkaan tullut. Siitä tuli nimittäin vauvan pipo, tai oikeastaan ihan vastasyntyneen pipo. Niimpä lähetin sen Mallikelpoisen Piialle onnitteluna perheeseen syntyneestä neitokaisesta. Toivottavasti pipo pääsee siellä käyttöön!

IMG_4129

IMG_4121

IMG_4135

Tällä hetkellä käytän pois niitä vähiä lankoja jotka kaapin perukoilta löytyivät. Olen täyttänyt Pinterestissä inspiraatiokansiota niin neulomis- kuin virkkaamisideoistakin.

Niin ja se tupsuvinkki? No se löytyy useamman keittiöstä, eli puinen haarukka. Enempää ei sitten tarvitakaan. Mitäs teillä on puikoilla tai koukuilla?

tupsuIMG_4117

Similar Posts

8 Comments

 1. Miten mä en ole hoksannut tehdä tupsua noin! Olen joskus jopa nähnyt tuon vinkin, ja kuvitellut, että siitä tulee sellainen vähän pitkulainen tupsu. Pitääkin kokeilla seuraavan kerran, kun tarvii pienen puoleista tupsua tehdä (kovin isoa tuolla ei varmaan saa symmetrisen pyöreäksi?). Mä teen aina samalla tavalla kuin lapsena: kahden pahviläpyskän avulla.

  Söpöt on pipo!

  1. Hei Amria, hyvä että vinkki tuli tarpeeseen! Kieltämättä tuosta tulee hieman soikio, mutta minä trimmaan sitä sitten kun on valmis. Eli terävillä saksilla saa trimmattua ihan pyöreän 🙂

   Ja tokikaan ihan kovin isoa tuosta ei saa, mutta tuohon omaan pipoonkin siitä tuli juuri sopiva.

 2. Hmm! Tuolla tyylillähän voisin tehdä nopsasti tupsuja! Mulla on paljon lankoja, jotka on niin haurastuneita ikivanhoja, että eivät varmaan kestä paljon muuta kuin tupsuina 🙂 Kiitos vinkistä! …ja marttojen innoittamana minäkin olen saanut oikein vauhdin päälle neulomisessa! Martat on rock! 😀

 3. Onko sinulla jossain ohjeet mahdollisesti tallella? Novitan linkki ei enää ole käytössä ja pipo on niin kaunis!

  1. Hei Tia, ja kiitos tiedustelustasi. Minulla ei valitettavasti ole ohjetta tallella, mutta tässä on neulottu nurjaa ja oikeaa ensin resoriksi. Sen jälkeen kavennetaan yksi silmukka, ja jatketaan 2o ja 2n neulomista. Kun silmukoita on pariton määrä, tulee “resorista” vähän kuin vinoraitaa ja kiva kuvio 🙂

  1. Ne jatkuvat siis kierteellä, eli ei tule perinteistä suoraa resoria, vaan se alkaa kiertämään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *