-Supersuositut käsityöohjeet

Neulottu jämälankapipo

 

IMG_4450

Kuukausi takaperin alotin neulomaan kaksivuotiaalle talvipipoa. Ilman ohjetta neulottuna mitoitus sattui hieman pieleen ja pipo olikin lopulta loistava vastasyntyneelle. Uutta pipoa varten kaivoin loputkin jämälangat esiin, nämä ovat siis edelliseltä neulomiskaudelta eli noin seitsemän vuoden takaisia seiskaveikkoja.

Neuloin raidat ihan ilman suunnitelmaa. Pipon ympärys on 112 silmukkaa ja koko pipo on neulottu kaksi oikein-kaksi nurin neuloksena. Sopii päähän kuin päähän.

Kaksivuotias EI-lapseni oli pipoon yllättävän tyytyväinen. Hän ei oikeastaan suostu käyttämään nyt mitään muuta pipoa, joten saan olla tyytyväinen kun vastaus on jotain muutakin kuin Ei. Onneksi ostin pinkkejä lankoja seitsemän vuotta sitten.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Neulekekkerit-kirjan esittely

Unelmista totta? Jokunen vuosi sitten kirjoitin seuraavien vuosieni haaveiksi ja tavoitteiksi oman käsityökirjan ja yrittäjyyden. Pari vuotta myöhemmin, eli reilu

Neuleklinikka osa 2: Silmukoiden poimiminen

Neuleklinikan osassa 2 näytän miten saat helposti poimittua uudet silmukat esim. kantalapusta, kädentien hihasilmukat ylhäältä alas neulottaessa tai silmukat pääntieresoriin.

Vaalea Vilja-neule kirjoneuleella

  Yksi iso haaveeni on ollut neuloa itselleni neule kirjoneuleella. Se on ollut hyvä #haaveheinäkuu haave, samalla tavalla kun moni