| | | | | | | |

Pipot ja huivit kierrättäen

IMG_4915
IMG_4933

Löysin kaapista miehen reikiintyneet vanhat collegehousut ja oman ikivanhan kesämekkoni. Mietin mitä kaikkea niistä voisikaan tehdä, jotta valmiiden vaatteiden ja kankaiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

Rullapäärmeen ompelu

Mekosta sai helposti kaksi monipuolista huivia, jotka huolittelin rullapäärmeellä siistiksi. Tästä tein myös ihan video-ohjeen, sillä uskon että teistä on siellä moni muukin joka ei välttämättä muista käyttää kaikkia paininjalkoja ja niiden tuomia uusia ominaisuuksia. Ohje on siis päärmäyspaininjalkaan, ja kuinka päärmäyksen voi tehdä erittäin helposti ohuisiin kankaisiin.

Tärkeintä on valita mahdollisimman ohut kangas rullapäärmeeseen. Jos kangas ei ole tarpeeksi ohutta, se ei pääse kulkemaan paininjalan sisällä tarpeeksi sujuvasti, eikä rullapäärmeestä tule siistiä.

Toinen vinkkini koskee tikkausta. Jotta päärmeeseen saa suoran tikkauksen, vaatii se jo paljon harjoittelua. Sen sijaan suosittelenkin aloittamaan leveämään siksakilla. Siten päärmeestä saa helpommin siistin ja monipuolisen. Silloin toki päärme alkaa helposti kiertymään, mutta se on myös huiveissa hyvä tehokeino.

IMG_4916

Mitä tehdä vanhoista housuista?

Housujen reikäisyys esti minua käyttämästä niitä mihinkään muuhun järkevään, mutta pipoihin kangas soveltuu silti yhä vallan mainiosti. Kierrätetyistä kankaistakin saa siis ommeltua suositulla ohjeellani ja kaavalla pipon.

Ompelin siis housuista pipon. Isoimmat reiät sain lisäksi kierrettyä leikkuussa tai piilotettua pipon sisälle. Lapsi halusi itselleen pinkin sydämen, joten sen toki ompelin applikoiden.

Simppeleistäkin pienistä ompeluksista saa hyvän mielen kun kierrätystekstiilien pino pienenee edes hieman. Tämä se vasta onkin halpaa, nopeaa ja käytännöllistä lapsiperheessä kun ei tarvitse ostaa uutta.

IMG_4950
IMG_4946
IMG_4958

Similar Posts

3 Comments

  1. Onpas kivat pipot ja huivit. Minäkin olen viimeaikoina opetellut kierrätämään vanhoja vaatteita. On se kyllä kiva käyttää kainaloista rispaantuneen, mutta muuten hyvän trikoopaidan kangas vielä uudelleen johonkin muuhun. Lompakko kiittää, samoin kuin luonto ja kaapit 🙂

    1. Kierrättäminen on hieno taito! Ja se on totta, että esim. rispaantuneita t-paitoja vaan tulee säännöllisesti esim. miehen kaapista, ja niille on vain keksittävä joku käyttötarkoitus. Toivottavasti saat täältä lisävinkkejä 🙂

  2. Kierrättämiseen tarvitaan aina ideoita, minä kävin juuri penkomassa kasan materiaalia Kierrätyskeskuksesta, jotka odottavat jatkojalostusta !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.