| | | | | | | | | |

Ohjeita asusteisiin itse tehtynä

Wikipedian mukaan asusteet voidaan jakaa kahteen kategoriaan. Niitä joita puetaan päälle, ja niitä joita kannetaan. Asusteet ovat siis vaatetukseen kuuluvia, erikseen puettavia tai kannettavia kappaleita. Näin ollen asusteiksi luetaan jalkineet ja sukat, päähineet, vyöt ja olkaimet, huivit, bolerot ja solmiot tai rusetit.

Asusteisiin kuuluu myös laukut, kukkarot, vyölaukut, korut, naamiot ja viuhkat. Omaksi yllätyksekseni myös sateenvarjo lasketaan asusteeksi.

Kuten aiemminkin #mehukekkeritkässävuosi haasteessa, on tämäkin kuukausi täynnä mahdollisuuksia! Asusteet on niin laaja kokonaisuus, että siitä löytyy varmasti kaikille jotain mielenkiintoista. Ihan ensi alkuun kannattaa tarkastaa myös #huivihuhtikuu ja #lakkikesäkuu haasteet, josko niistä löytyisi jotain mielenkiintoista. Seuraava etappi on toki sukkakirjat, pipot, laukut tai vaikka ne kukkarot. Joku saattaa innostua koruista, kun taas toinen ompelee kengät. Nyt kannattaa taas tehdä pieni suunnitelma kuukauden tavoitteista ja ideoista, ja alkaa toteuttaa niitä.

Käsityökekkereiltä löytyy toki myös oivia ohjeita asusteisiin. Olen koonnut niistä tähän listauksen, ja niitä pääsee tutkailemaan kokonaisuudessaan myös Aikuisten asusteet  ja Lasten asusteita tunnisteiden alta.

Neulotut asusteet

Sukkaohjeet

Paksut villasukat 7 Veljestä langasta varpaasta varteen, ohje

Sukat Tukuwool suomenvillasta, ohje

Räsymattosukat, ohje

Vino sukat varpaasta varteen, ohje

Ohuet villasukat lapselle, ohje

Huiviohjeet

Liukuraitahuivi merinovillasta, ohje

Vinoraitahuivi, ohje

Tuubihuiveja, ohje

Huivi ja lapaset lapselle, ohje

Säärystimet ohjeet

Paksut säärystimet, ohje

Ohuet säärystimet, ohje

Virkatut asusteet

Virkattu kesähattu aikuiselle, ohje

Virkattu kesähattu lapselle, ohje

Virkattu lippapipo, ohje

Virkattu lippis, ohje

Asusteet ommellen, ohjeita

Pipon kaava ja ompeluohje

Neliöpipon ompeluohje

Heijastinliivit

Farkkureppu

Nahkahanskat

Lippalakki kaava ja ohje

Kesähattu kaava ja ohje

Tossut kaava ja ohje

Jumppatossut

Ruokalappu

Similar Posts

2 Comments

  1. Hmm… Meinasin, että tämä kuukausi taitaa jäädä väliin, mutta tosiaan, laukkukin on asuste… Sellainen minun pitäisi tehdä, kun nykyinen on ihan hajoamispisteessä..

    1. Kyllä Raisa, laukkukin lasketaan! Minä haaveilen uudesta repusta, vaikka en sellaista välttämättä tarvitsekaan. Ehkä vaan siis päädyn korjaamaan tuon yllä kuvassa näkyvän vanhan repun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *