| | |

Nahkahanskat kierrätysnahasta

IMG_2445

IMG_2436

IMG_2443

IMG_2444

 

Lupasin tänä vuonna julkaista kerran viikossa jonkun kierrätysaiheisen askartelun tai ompeluksen, ja tänään on ensimmäisen vuoro.

 

Sain puolitoistavuotta sitten perinnöksi monta säkillistä laadukkaita vaatteita. Villapukuja, silkkimekkoja, nahkahameita ja paljon huiveja. Kun laatu on ollut ostohetkellä hyvää, on laatu näissä vaatteissa yhä tallella. Kaikki eivät kokojen puolesta ole kuitenkaan minulle sopivia käytettäväksi sellaisenaan, joten parasta on ollut päästä muokkaamaan näitä uusiksi vaatteiksi.

Tartuin vihdoin erään säkin pohjalle, jossa odotti vanha nahkahame. Siitä halusin ommella hanskat tai toisetkin, ja kun aiemmin tekemäni villahanskat onnistuivat niin hyvin, ajattelin hyödyntää samaa Mallikelpoisen kaavaa. Sovittaessa tajusin että eihän nahka jousta samalla tavalla kuin vaikka villa, joten näistä tuli pienemmät kuin kuvittelin. Sopivat siis vain pieneen käteen, eli minulle vallan mainiosti. Sisällä vuorina on myös perintövaateista löytynyttä vanhaa neuletakkia.

Haluaisin lahjottaa toisen parin jollekin käyttöön. Keneltä löytyisi tarpeeksi kapoinen käsi, joka kaipaa hieman lämmitystä? 😉

Similar Posts

5 Comments

      1. Mietinkin että voiko nahkaa ommella normaalisti mutta siis nahkaneulalla. Täytyypä kokeilla joskus!

  1. Hienot! Minulla on tosi saman tyyliset mustat nahkarukkaset. Mallikepoisen kaavalla nekin. Koristesauma on ylempänä, lähempänä sormenpäitä.

    1. Tuliko sulla tiukat näistä, vai teitkö sillä leveämmällä ohjeella? Itseasiassa jostain sinun kuvasta tämän inspiraation tähän sainkin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.