| | | |

Taikaviitta (heijastinliivi) ja pieniä heijastimia

IMG_9199

IMG_9208

 

Tämän viikon kierrätysvinkkiin idea syntyi eilen taikaviitasta. Siis siitä, joka on Orimattilalaisen äidin mielestä turhan nolo lapselle. Eihän sillä sinänsä muuta väliä ole, kuin että pelastaa lapsen liikenteessä. Oli noloa tai ei.

 

Tänään ompelin molemmille lapsilleni taikaviitat. Vanha likainen pöytäliina oli juuri oiva tähän tarkoitukseen, aivan oikean värinenkin. Kaapista sattui löytymään pari vuotta sitten ostettua mustaa heijastinkangasta ja oranssia vinonauhaa. Liivin kankaaksi sopii niin vanha farkku, puuvilla kuin vaikka joku vanha fleecekin. Mielikuvitus on vain rajana!

 

Leikkaa ensin jonkun lapselle reippaasti liian ison paitakaavan mukaan etu- ja takakappaleet, ja sommittele niihin haluamasi kuviot. Heijastinkankaaseen ei kannata käyttää nuppineuloja, vaan yritä ommella suoraan heti ensimmäisella ompeleella kaikki oikein. Toki kangasliimalla voi liimailla paloja paikoilleen ennen ompelua.

 

Kuvioiden jälkeen ompele olkasaumat. Sen jälkeen voit ommella vinonauhat molempiin hihanteihin ja pääntielle. Minä leikkasin palat alunperinkin jo siten, että helma oli jo ommeltu, mutta helman voi ommella viimeisenäkin. Lopuksi ompele sivusaumat, ja tikkaa ne vaikka kiinni. Sommettele eteen vielä tarranauhoille sopivat paikat, ja ompele ne paikoilleen. Ja näin taikaviitta on valmis!

 

IMG_9212

IMG_9191

IMG_9172

 

Itselläni on ollut taikaviitta jo pari vuotta, mutta ompelin vielä parit heijastimet itselleni ja miehellenikin. Näiden toisella puolella on kierrätysfarkkua ja sydämissä vielä vanhan villapaidan jämiä. Voin sanoa ettei meillä olla noloja taikaviitat päällä, vaan ihan oman turvallisuutemme on nyt paremmin taattua. Suosittelen samaa teillekin!

 

(ps. mikäli et osaa tehdä taikaviittaa itse, voi hienoja liivejä ostaa esim. Vinkeeltä!)

 

IMG_9195

IMG_9237

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *