-Supersuositut käsityöohjeet

Taikaviitta (heijastinliivi) ja pieniä heijastimia

IMG_9199

IMG_9208

 

Tämän viikon kierrätysvinkkiin idea syntyi eilen taikaviitasta. Siis siitä, joka on Orimattilalaisen äidin mielestä turhan nolo lapselle. Eihän sillä sinänsä muuta väliä ole, kuin että pelastaa lapsen liikenteessä. Oli noloa tai ei.

 

Tänään ompelin molemmille lapsilleni taikaviitat. Vanha likainen pöytäliina oli juuri oiva tähän tarkoitukseen, aivan oikean värinenkin. Kaapista sattui löytymään pari vuotta sitten ostettua mustaa heijastinkangasta ja oranssia vinonauhaa. Liivin kankaaksi sopii niin vanha farkku, puuvilla kuin vaikka joku vanha fleecekin. Mielikuvitus on vain rajana!

 

Leikkaa ensin jonkun lapselle reippaasti liian ison paitakaavan mukaan etu- ja takakappaleet, ja sommittele niihin haluamasi kuviot. Heijastinkankaaseen ei kannata käyttää nuppineuloja, vaan yritä ommella suoraan heti ensimmäisella ompeleella kaikki oikein. Toki kangasliimalla voi liimailla paloja paikoilleen ennen ompelua.

 

Kuvioiden jälkeen ompele olkasaumat. Sen jälkeen voit ommella vinonauhat molempiin hihanteihin ja pääntielle. Minä leikkasin palat alunperinkin jo siten, että helma oli jo ommeltu, mutta helman voi ommella viimeisenäkin. Lopuksi ompele sivusaumat, ja tikkaa ne vaikka kiinni. Sommettele eteen vielä tarranauhoille sopivat paikat, ja ompele ne paikoilleen. Ja näin taikaviitta on valmis!

 

IMG_9212

IMG_9191

IMG_9172

 

Itselläni on ollut taikaviitta jo pari vuotta, mutta ompelin vielä parit heijastimet itselleni ja miehellenikin. Näiden toisella puolella on kierrätysfarkkua ja sydämissä vielä vanhan villapaidan jämiä. Voin sanoa ettei meillä olla noloja taikaviitat päällä, vaan ihan oman turvallisuutemme on nyt paremmin taattua. Suosittelen samaa teillekin!

 

(ps. mikäli et osaa tehdä taikaviittaa itse, voi hienoja liivejä ostaa esim. Vinkeeltä!)

 

IMG_9195

IMG_9237

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ohje räsymattosukkiin

    Viime viikkoiset räsymattosukkani herättivät sen verran paljon mielenkiintoa ja kysymyksiä, että niihin kaivattiin ihan ohjettakin. Luulin olevani muodista

Neulottu pipo ja ohje tupsun tekoon

Marttojen innoittamana olen vuosien tauon jälkeen kaivanut puikot ja langat esiin. Ensin neuloin Novitan ohjeella pipon itselleni, ja siitä tuli

Ohjeiden ja vaatteiden muokkaus

  Tervetuloa #muokkausmarraskuu! Tässä kuussa saa siis muokata kaavoja, ommella vanhoja vaatteita uusiksi, korjata isoja ja pieniä reikiä, sekä kokeilla

Helppo tapa ommella hiha- tai lahjeresori

  Lapsille on muodostunut omia suosikkivaatteitaan, joita käytetään niin pitkään kuin mahdollista. Pikkusiskon yksi kestosuosikki on ollut jo pitkään keijumekko.