| | |

Itsetehdyt joululahjat, parhaat ohjevinkit

Tervetuloa #lahjajoulukuu!

Olen itse pyrkinyt pysymään lahjojen puolesta minimissä. Kokosin teille kuitenkin kaikki parhaat vinkit itsetehtyihin lahjoihin, joita voi tehdä niin jämäkankaista kuin langoistakin, ja joita voi tehdä jopa myös joulun jälkeen. Tärkeintä kun on tehdä kestäviä tuotteita, ja sellaisia joille on oikeasti käyttöä pyhäsesongin jälkeenkin.

Tässä siis top 10 listaus itse ommeltavista tai neulottavista lahjoista, joita ehtii tehdä vielä joulukuun kuluessa. Muistathan myös Käsityöblogien joulukalenterin, jota voit seurata Käsityöblogit-fb ryhmän kautta.

 

 

Säärystimet

Suosikkiohje tänä vuonna on ollut helpot säärystimet. Ohje on ns yhden koon ohje, jolla saa kuitenkin lämpimät ja helpot säärystimet niin lapselle kuin aikuisellekin.

 

Villasukat lapselle

Lapsiperheessä villasukkia tarvitaan aina. Parhaat ovat ohuet, jotka sopivat lähes jokaiseen talvikenkään, ja jotka lapsi voi pukea itsenäisesti koulussa tai päiväkodissa. Nämä ohuet villasukat sopivat myös jopa tossujen kanssa!

 

Keksiaineet purkissa

Kaunis purkki keksiaineita on loistava lahja opettajille, päiväkodin työntekijöille tai muille ohjaajille. Nämä onnistuu myös lasten kanssa yhdessä.

 

Pipo

Klassinen ja suosittu pipo-ohje ja kaava on loistava lahjavinkki lähes kaikille. Valitse vain sopiva joustava kangas, ja pipo valmistuu parhaimmillaan jopa puolessa tunnissa.

 

Sukat varpaasta varteen

Perinteiset sukat on varma nakki aikuiselle. Kokeile sukan neulomista varpaasta varteen tiimalasikantapäällä!

 

Sukkalahjakortti

Kun neulotyölista tuntuu liian pitkältä, on aika keksiä lahjakortit. Piirrä lahjakorttiin sukka, pipo tai vaikka huivi, ja anna se tyhjänä lahjansaajalle. Hän saa itse värittää lahjakortin, ja sinä voit neuloa joulun jälkeen. Win-win!

 

Heijastin

Pieni itse tehty heijastava koriste on aina hyvä lahja. Ompele erilaisia tikkauksia lahjansaajan luonteenpiirteiden mukaan, ja jokainen saa juuri itsensä näköisen tyylikkään heijastimen.

 

Kalenterit

Meidän suosikki vuodesta toiseen on kalenterit lasten kuvista. Nämä vaativat aikaa juuri näin joulukuun alussa, mutta näin saa samalla muistot itselle ja sukulaisille.

 

Tossut

Lasten tossut on aina hyvä lahja, ja kierrätetty nahkatakki sopii tossujen ompeluun erinomaisesti. Käytä ompeluun esimerkiksi Mehukekkerit tossukaavaa.

 

Tiskirätit ja nenäliinat

Ekologiset lahjat ovat aina hyvä valinta. Käy läpi kangasvarastosi, ja ompele esimerkiksi kasa kestorättejä, vanuliinoja tai nenäliinoja joululahjaksi. Voit myös neuloa tiskirätin ohjeiden mukaan. Niitä tarvitaan joka perheessä.

 

 

Similar Posts

3 Comments

    1. Olet kyllä ollut innokas osallistuja, kiitos siitä suuresti! <3 Olet myös tehnyt aivan mahtavia lahjoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.