| | | |

Keksit purkissa (Blogiringin joulukalenteri)

_c_joulukalenteri_.jpg

IMG_0823

IMG_0819

 

Tänä vuonna kun päiväkodin puolesta ollaan taisteltu yhdessä, kirottu päättäjiä, taivasteltu kolmevuotiaan uhmaa ja tilaajapäällikön sanavalintoja, koin velvollisuudekseni muistaa myös näitä arjen oikeita sankareita. Heitä, jotka oikeasti huolehtivat lapsistani joka arkipäivä, kun minä stressaan pääkoppaani töissä.

 

Lasten kanssa läträsimme ainekset purkkeihin, ja lapset askartelivat vielä Teippitarhan teipeistä kortit. Lisäsimme kaikkiin “hieman” joulusuklaata, joka toivottavasti auttaa sen joulun ilon löytämisessä. Valitettavasti tällä viikolla ei ole päättäjien puolesta juuri ilosanomaa kuultu, ja kaikenlaiset pienet lakipykälät on itsekin opeteltava jos haluaa oman lapsensa päiväkotia puolustaa. Hengitetään nyt kuitenkin syvään, ja leivotaan ensin vähän keksejä.

 

Suklaakeksit purkissa

3,5 dl vehnäjauhoja

1t soodaa

1tl leivinjauhetta

1/4tl suolaa

1,5dl fariinisokeria

2,5dl kaurahiutaleita

1dl tavallista sokeria

1tl vaniljasokeria

1,5dl tummasuklaarouhetta

puolikas levy joulusuklaata rouheena (tai muun makuista suklaata)

 

Kokoa kerros kerrokselta ainekset pestyyn ja kuivattuun lasipurkkiin, varo sekoittamasta kerroksia. Kirjoita ohjeeksi lahjan saajan korttiin:

 

Makoisaa joulua!

Lisää vain 1 muna 100g sulatettua voita, ja sekoita taikinaksi. Pyörittele pieniksi palloiksi, ja paista 175 astetta noin 10-12min. Nauti maukkaasta joulusta!

 

Vaihtamalla suklaan makua saa erilaisia muunnoksia juuri siihen ajankohtaan sopivaksi. Minä osallistun tällä samalla meidän Blogiringin joulukalenteriin, jossa on ollut mukana aivan huippublogeja, ja lisää on vielä tulossa. Olen linkannut kaikkien muidenkin postaukset Mehukekkereiden fb-sivuille, ja kootusti ne löytyvät Blogiringin sivuilta. Eilen oli Meidän pieni Ryyni ja huomenna on luvassa Soppaa ja Sirkushuveja. Käykää ihmeessä kurkkaamassa mitä kaikkea on ollut tarjolla!

joulukalenteri 2015-2IMG_0813

Similar Posts

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.