| | |

Nopea ja helppo bolero lapselle

IMG_0298

IMG_0802

 

Viikonlopun juhliin neuloin lapsille nopeat bolerot. Oikeastaan menin sieltä missä aita on todella matala, ja suurin haasteeni oli oikeiden mittasuhteiden löytäminen. Samalla tulikin tehtyä ohuesta silkkilangasta bolero myös nukelle. Onhan nyt nukella oltava hienompi bolero kuin lapsilla.

 

Tarkoituksena on siis neuloa neliö tai suorakulmio. Lapsille neliö on aivan riittävä, ja varsinkin silkkilangasta saa hienoa kiiltoa jolloin bolerolla kelpaa esiintyä myös juhlissa. Minä neuloin Lankamaailmasta ostetusta Tussah Silk Onionista 4 puikoilla, joten yhteen boleroon ei paria iltaa kauempaa mennyt. Ehtii siis vielä jouluksi jos heti aloittaa.

 

Ohje lapsen boleroon

koko noin 86/92 (110)

Luo 55 (65) silmukkaa kahdella puikolla.

Neulo 8 ensimmäistä kerrosta joka kierroksella oikein.

Sen jälkeen joka toinen oikein ja joka toinen nurin, yhteensä siten että sileää neulosta tulee yhteensä 8 kerrosta.

 

Toista tämä niin monta kertaa, että saat aikaiseksi neliön. Lopeta neulominen ainaoikein kierrokseen, ja päättele todella löysin silmukoin. Ompele kuvan mukaisesti sivuja kiinni, jotta saat kädentiet aikaiseksi. Siisteintä on, kun pääntielle ja helmaan jää ainaoikein kerrokset.

 

Yhdestä kerästä riittää hyvin yhteen boleroon, ja halutessaan kädenteihin voi neuloa vielä joustinneuleesta vähän hihojakin. Nämä on pehmeät lapsille, ja helposti saa kätevän äidin maineen.

 

Alkuperäinen idea löytyi Pieni Lintu -blogista, jossa tämä on tehty aikuiselle.

 

IMG_0240

IMG_0241

IMG_0292

Similar Posts

2 Comments

  1. Hei!

    Kiitos kivasta ohjeesta, mutta tässä pähkäilen kuinkahan pitkä ja korkea valmis neuleesi on? jämälankoja kun käytän ja 6 puikoilla kun tekisi niin mietin paljonko silmukoita sitten loisin 😀

    1. Kiva kuulla Niina että innostuit! Noin 4-5 vuotiaan pieni bolero on 28 cm korkea, ja 35 cm leveä. Nyt tuolle isommalle lapselle tämä on jo hitusen pieni, se saisi olla pari senttiä isompi molemmilta puolilta. Toki neule myös joustaa jonkin verran 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.