| | | |

Perinteinen joululahja isovanhemmille

IMG_0873

IMG_1411

 

Lasten synnyttyä annoimme kahtena ensimmäisenä vuonna kirjat lasten kuvilla varustettuina. Viime vuonna en osannut karsia siitä 20 000 kuvan määrästä niitä suosikkejani kirjaan asti, joten hieman oikaisin ja tein kalenterit.  Se oli niin hyvä idea, joten toteutimme saman myös tänä vuonna. Eli suomeksi sanottuna olin vain liian laiska keksimään uutta ideaa.

 

Tällä kertaa lapset olivat itse mukana valitsemassa kuvia kalenteriin. Minä tein toki lopulliset päätökset, ja lähinnä lapset muistelivat niitä hetkiä milloin mikäkin kuva on kuluneen vuoden aikana otettu. Suosikkejakin löytyi, ja laitoin myös mukaan uusinta luontokuvausharrastustani. Ja toki lasten syntymäpäivät, etteivät vain pääse unohtumaan. Yhden kirjan työllä saa kymmenen lahjaa, kaikille isovanhemmille ja isoisovanhemmille omat. Myös omaan kotiin ja kummeille, ehkä myös.

 

Fiksu tekisi kuvien valinnat jo etukäteen. Kuvaisi joulukuun kuvatkin jo marraskuun alussa ja käyttäisi enemmän aikaa sommitteluun. Olen silti tyytyväinen, sillä näissä kuvissa näkyy meidän vuotemme. Sen kuvapaljouden seasta onnistuimme löytämään hyvät kuvat kalenteriin, ja silti säästämään kuvia vielä vaikka kirjaankin asti. Tai aika moneen kirjaan.

 

Tänä vuonna aion kiinnittää omaankin ajankäyttöön enemmän huomiota. Tästä syystä ostin oman kalenterin myös muille merkinnöille, ja työpaikallakin on käytössä uusi viikkokalenteri. Nyt en unohda, ole viime tingassa tai kasaa liian montaa juttua päällekäin. Tai ainakin yritän paremmin.

 

IMG_0874

Similar Posts

4 Comments

  1. Minä olen tehnyt samanlaisen lahjan jo viitenä jouluna lasten isovanhemmille. Nyt olen kuullut jo parina jouluna sen olevan vuoden odotetuin lahja. Miksipä sitä hyvää ideaa muuttaisi. 🙂 Minä tein jossain vaiheessa karsintaa jo keskellä vuotta, mutta nyt olin taas perinteisesti viime tipassa ja valmiissa kalenterissa häiritsi jonkun kuvan huono kuvalaatu. Minäkin mietin joka vuosi tuota, että joulukuun kuvat olisi hyvä ottaa jo marraskuussa kaikessa rauhassa, mutta joka vuosi teilaan sen ajatuksen. Tähän mennessä olen halunnut laittaa jokaisen kuukauden kohdalle kuvia saman vuoden kyseiseltä kuulta. Marraskuussa otetut joulukuvat ei ole sopinut tähän ajatusmaailmaan, joten nyt joulukalenterin ensimmäisestä tai toisesta luukusta tulee aina kehotus järjestää jouluiset valokuvaukset. 😀

    1. No näin minäkin teen, joka kuukauden kuvat pitäisi olla otettu vuotta aiemmin. Silti joka vuosi hieman oikaisen, jos on esim. otettu vain paljon sisäkuvia. Ja toisaalta, eihän siinä olisi mitään järkeä jos olisi aina ajoissa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.