-Supersuositut käsityöohjeet

Sokeriton kuukausi (tai vuosi)

IMG_1324 IMG_1337

 

 

Jossain lokakuun flunssaputken jälkeen unohdin pukea lenkkikengät aamuisin jalkaan. Pyörällä pääsi töihin nopeammin kun ei ollut luntakaan. Enkä totisestikaan jaksanut herätä yhtään aiemmin kuin oli pakko, joten joululoman alkaessa tajusin juoksukenkieni pölyttyneen eteisen nurkassa lähes koko syksyn. Kaivoin esiin joulusuklaat, piparit, salmiakit, vihreät kuulat ja vielä vähän kinuskia ja puolukoita. Kyllähän se jouluruokakin maistui, oli ainakin neljät pikkujoulut ja jouluruokakin oli edellisiä vuosia maukkaampaa. Tai suoraan sanottuna joulu meni pöytien ääressä istuessa, tai niiden välissä automatkoilla.

 

Viimeistään uudenvuoden kieppeillä huomasin ettei jatkuva väsymykseni taidakaan enää johtua työntäyteisestä syksystä, häviöstä päiväkotiasiassa tai huonosti nukutuista öistä. Miehen ostama Netflix on saattanut ehkä valvottaa yli kymmeneen, ja alkuviikon 5:40 herätykset ovat olleet pysäyttäviä. Tajusin että väsymys saattaa ihan oikeasti kuitenkin johtua niistä karkkikaapin täytteistä, joka päivä suuhun ängetyistä sokereista.

 

IMG_1314

 

Minulle on oikeastaan aivan sama paljon painan. Toki ylimääräiset röllykät vyötäröllä eivät aina kaunista, mutta enemmän kaipaan sitä hyvää oloa. Pirteyttä myös illalla lasten kanssa, hikisiä juoksuaskeleita ennen aamuseitsemää ja kunnon nälkää jonka voi täyttää ihan oikealla ruualla. Iltapalaa ilman karkkia ja suolaista aamupalaa työpöydän ääressä ennen kuin muut ehtivät edes töihin. Ehkä siinä samassa voisi hävitä ne pari (seitsemän) extrakiloakin, mutta enemmän toivon että pääsen eroon väsymyksestä ja mielialojen vaihteluista.

 

Siksi päätin jättää koko tammikuun ajaksi kaikki sokerit. Ei karkkia, ei salmiakkia, ei kakkuja, munkkeja tai maustettuja kreikkalaisia jugurtteja. Ei mitään missä on lisättyä sokeria. Hedelmiä toki, kasviksia ja juureksia vielä enemmän. Ehkä heikkona hetkenä vähän sipsejä tai raakasuklaata, mutta ei missään nimessä niitä sokereita. Aion pysyä tiukkana edes tämän kuukauden. Tai no aloitetaan viikolla, sillä kohta sekin etappi on saavutettu.

 

Onneksi asian kanssa ei tarvitse olla yksin. Ku ite tekee -blogissa aloitettiin juuri sokeriton vuosi, ja samaa linjaa taitaa jatkaa myös VeeraR , Syötävän hyvä ja muitakin linkkejä saa antaa, varsinkin niistä resepteistä ilman sokeria. Kuka muu on mukana?

 

(Oma sokerihiireni sai viimeisen annostuksen viikko sitten tästä miehen leipomasta piirakasta. Ai että oli muuten herkullista.)

 

IMG_1417

1 thought on “Sokeriton kuukausi (tai vuosi)”

  1. Sokerittomuus tulisi tarpeeseen täälläkin. Sen aloittaminen ja erityisesti siitä kiinni pitäminen vaan on niin haastavaa nykyisin. Joka paikassa on houkutuksia ja joskus parempia valintoja on mahdoton tehdä, jos haluaa edes jotain vatsantäytettä.

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Helpot pensaspavut

  Kylvin alkukesästä ihan pieneen normaaliin parvekelaatikkoon hieman pensaspapuja. Vai onkohan nämä nyt taitepapuja, ranskalaisia papuja tai ihan vaan vihreitä

Juustoraasteesta potkua arkeen

  Pääsin mukaan kehittämään Valion uudesta Texmex juustoraasteesta reseptejä. Tykästyimme siihen arkiruuan seassa hyvänä maun kirkastajana, ja reseptejä syntyi lopulta

Voimistelurenkaat koko perheelle

  Kesän keskustelut ja facebook-mainonta tuotti tulosta. Viimeinen niitti kirstun vartijan mielen muuttamiseen oli käynti ystävien luona, jonka jälkeen lapset