-Supersuositut käsityöohjeet

Itse tehty pitkä juhlapuku

 

Meille on tullut valtuutetun työni mukana myös uusi perinne itsenäisyyspäivän viettoon. Hämeenlinnassa itsenäisyyttä juhlistetaan jo päivää aiemmin, jolloin suuret juhlat järjestetään Vanajanlinnassa. Tänäkin vuonna sain siis kutsun juhliin, ja muiden kiireideni vuoksi päätin selvitä pukuongelmasta mahdollisimman helpolla ja kierrättämällä.

Lähdin juhliin siis valtuutetun roolissa. Olikin vallan yllättävää, että päädyin keskustelemaan käsitöistä ja neulomisesta niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kesken. Sain tervehdyksiä teiltä eri ikäisiltä käsityönystäviltä, ja blogiani näköjään luetaan myös paikallisesti. Tämä yllätti minut täysin, enkä ollut varautunut siihen ollenkaan. Miten ihanaa, ja vielä sinä samana päivänä kun olin ensimmäistä päivää käsityöyrittäjän roolissa (siitä lisää ihan pian)! Kiitos <3

 

 

Viime vuonna ompelin itselleni pitkän tummansinisen hameen, ja sen kaveriksi erillisen yläosan. Tiesin jo silloin, että kutsuja saattaa saapua säännöllisesti valtuustourani ajan, joten halusin puvusta mahdollisimman monikäyttöisen ja muunneltavan. Siispä pitkä erillinen hame, johon voi vaihtaa yläosaa, tai sitten päinvastoin. Viime vuonna hameen kanssa oli valkosininen yläosa, mutta tänä vuonna halusin vähän muutakin kuin itsenäisen Suomen väritystä.

Löysin vielä palan hameesta jäänyttä kangasta, ja mätsäsin sen kaveriksi virkattua pöytäliinaa. Malli on vanha tuttu suosikkini Mekkotehtaan Ruut, josta otin käyttöön siis vain yläosan. Ompelin sekä vuoriin että pitsiin pussisaumat, ja huolittelin saumanvarat nurjalle vinokaitaleen avulla. Ne ompelin kiinni käsin, sillä en halunnut tikkejä näkymään oikealle puolelle. Asun kruunasi vielä samasta sinisestä kankaasta ommeltu vyö.

Kehitettävää löytyy yhä ensi vuoteen. Yläosan vuorista tuli hitusen liian lyhyt, ja toisaalta taas tuntui että pitsi loppui vähän väärään kohtaan. Ehkä seuraaviin juhliin pitsiä voisi ommella koko alaosan päälle? Näin mekosta saisi jälleen uuden näköisen.

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

 


Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lapsen suunnittelema penaali

Syksy ja koulun aloitus on taas täällä! Kuten viimekin vuonna, pyysin uutta koululaista suunnittelemaan oman penaalinsa. Tällä kertaa siitä tuli

Inspiroiva ja värikäs Lankamaailma

  On aina yhtä ilahduttavaa saada kutsu blogitapahtumaan, vaikka harvoin pääsen niihin paikalle. Tällä kertaa kun kutsu kuitenkin saapui Lankamaailman

Virkattu kesähattu aikuiselle

Kuten varmasti olette huomanneet, olen innostunut virkkaamisesta. Siihen ei tarvita kuin koukku ja lankakerä, ja yhtäkkiä valmiina on pipo jos

Pellavamekko kesään

Pellavamekot kuuluvat kesään. Juuri ennen edellisiä kesäjuhlia pari viikkoa sitten, ompelin itselleni simppelin kesämekon. Ihan täysin simppeli ommeltava se ei