| | | | | |

Itse tehty pitkä juhlapuku

 

Meille on tullut valtuutetun työni mukana myös uusi perinne itsenäisyyspäivän viettoon. Hämeenlinnassa itsenäisyyttä juhlistetaan jo päivää aiemmin, jolloin suuret juhlat järjestetään Vanajanlinnassa. Tänäkin vuonna sain siis kutsun juhliin, ja muiden kiireideni vuoksi päätin selvitä pukuongelmasta mahdollisimman helpolla ja kierrättämällä.

Lähdin juhliin siis valtuutetun roolissa. Olikin vallan yllättävää, että päädyin keskustelemaan käsitöistä ja neulomisesta niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kesken. Sain tervehdyksiä teiltä eri ikäisiltä käsityönystäviltä, ja blogiani näköjään luetaan myös paikallisesti. Tämä yllätti minut täysin, enkä ollut varautunut siihen ollenkaan. Miten ihanaa, ja vielä sinä samana päivänä kun olin ensimmäistä päivää käsityöyrittäjän roolissa (siitä lisää ihan pian)! Kiitos <3

 

 

Viime vuonna ompelin itselleni pitkän tummansinisen hameen, ja sen kaveriksi erillisen yläosan. Tiesin jo silloin, että kutsuja saattaa saapua säännöllisesti valtuustourani ajan, joten halusin puvusta mahdollisimman monikäyttöisen ja muunneltavan. Siispä pitkä erillinen hame, johon voi vaihtaa yläosaa, tai sitten päinvastoin. Viime vuonna hameen kanssa oli valkosininen yläosa, mutta tänä vuonna halusin vähän muutakin kuin itsenäisen Suomen väritystä.

Löysin vielä palan hameesta jäänyttä kangasta, ja mätsäsin sen kaveriksi virkattua pöytäliinaa. Malli on vanha tuttu suosikkini Mekkotehtaan Ruut, josta otin käyttöön siis vain yläosan. Ompelin sekä vuoriin että pitsiin pussisaumat, ja huolittelin saumanvarat nurjalle vinokaitaleen avulla. Ne ompelin kiinni käsin, sillä en halunnut tikkejä näkymään oikealle puolelle. Asun kruunasi vielä samasta sinisestä kankaasta ommeltu vyö.

Kehitettävää löytyy yhä ensi vuoteen. Yläosan vuorista tuli hitusen liian lyhyt, ja toisaalta taas tuntui että pitsi loppui vähän väärään kohtaan. Ehkä seuraaviin juhliin pitsiä voisi ommella koko alaosan päälle? Näin mekosta saisi jälleen uuden näköisen.

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

 


Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.